1. Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
    PREMIUM
    Meetjesland/Deinze

    Ma­ria-Licht­mis in het Meetjes­land en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoe­ken

    Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken.
  1. Alladin (30) opent premium ribbetjesrestaurant op Sint-Pietersplein: “Het beste vlees, en toch betaalbaar”
    PREMIUM
    Gent

    Alladin (30) opent premium ribbetjes­res­tau­rant op Sint-Pieters­plein: “Het beste vlees, en toch betaalbaar”

    Op het Sint-Pietersplein is pas een nieuw eetadresje geopend: Kingribs. Op het menu vind je traag gegaarde ribbetjes, hamburgers en ‘overgoten aardappelen’. “Allemaal van topkwaliteit”, zegt oprichter Alladin Zeidan. “Zodat je jezelf eens goed kan verwennen.” De Belgen zijn duidelijk fan want de vestiging in Gent is al de zevende in Vlaanderen.
  2. RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
    PREMIUM
    Evergem

    RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”

    De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant.
  1. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
    PREMIUM
    Kortrijk/Deerlijk/Gent

    Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

    Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.
  1. RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantastische lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”
    PREMIUM
    Gent

    RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantasti­sche lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”

    Amper een jaar nadat Nonam de deuren opende, werd het restaurant al beloond met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau. Loon naar werken voor Arne Van Wambeke en Karel Van Oyen. Intussen werd het restaurant een vaste waarde voor als het tijdens de lunch al eens wat meer mag zijn. Wij maakten onze middag vrij en lieten ons verwennen met een overheerlijk 4-gangen lunchmenu, omkaderd met enkele verfijnde hapjes.
  1. Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
    PREMIUM
    Deinze/Meetjesland

    Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjes­land en Deinze zijn een bezoekje waard

    Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in het Meetjesland en Deinze. Van Lawrence House in Deinze tot Koffiehuis Touché in Aalter: met deze vijf koffiehuisjes kom jij de koude dagen door.
  1. Meetjesland wordt steeds culinairder: Restaurant Julien scoort best in nieuwe Gault&Millau, ‘Chef & Zus’ en ‘Papinglo’ zijn nieuwkomers
    PREMIUM
    Meetjesland

    Meetjes­land wordt steeds culinair­der: Restaurant Julien scoort best in nieuwe Gault&Millau, ‘Chef & Zus’ en ‘Papinglo’ zijn nieuwko­mers

    Het Meetjesland maakt een sterke beurt in de eetgids Gault&Millau 2023. Restaurant Julien uit Lievegem is met 15,5 op 20 het best scorende restaurant uit de streek. Chef Davy Devlieghere krijgt ook de titel ‘Jonge chef van het jaar’. Papinglo uit Maldegem en ‘Chef & Zus’ uit Eeklo zijn twee nieuwkomers in de lijst. Ook Aalter scoort bijzonder goed. Wij zetten alles op een rijtje.