-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Lina's bakkerij: onze nieuwe favoriete lunchspot
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Lina’s bakkerij, een bakkerij waar je ook lekker kunt lunchen vlak bij het De Coninckplein. -
Hoboken
Uitbater gezocht voor cafetaria van sporthal Sorghvliedt
AG Vespa, de vastgoedbeheerder van de stad Antwerpen, zoekt een uitbater om de gerenoveerde cafetaria in sporthal Sorghvliedt uit te baten zodat sporters, toeschouwers en buurtbewoners opnieuw hun weg vinden naar de eerste verdieping. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen. -
Sint-Gillis-Waas/Deurne
Eerst kopje onder, daarna klinken: ijsberen proeven van nieuwste biertje brouwerij The Musketeers
Brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas heeft haar nieuwste biertje ‘Take a Polar Bear Plunge’ heel toepasselijk voorgesteld tussen de ijsberen van Deurne. Die doken bij een watertemperatuur van 3,8 graden Celsius de plas in en kwamen daarna op adem met een Wase pint.
-
PREMIUMAntwerpen
De acht favoriete plekjes van Eurosongwinnaar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomatensaus kan ik blíjven eten”
In mei maakt Antwerpen even plaats voor Liverpool: dan vertegenwoordigt Gustaph, het alter ego van Stef Caers (42) uit Antwerpen, ons land op het Eurovisiesongfestival. De flamboyante en sympathieke ex-achtergrondzanger groeide op in Rotselaar, maar vond tien jaar geleden een vaste stek in de Koekenstad. Hier verklapt hij zijn acht favoriete plekken in zijn thuisstad. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn. -
Antwerpen
Stad Antwerpen wil zomer- en winterbar in voormalig brugwachtershuisje aan Asiadok
De stad Antwerpen wil het brugwachtershuisje aan het Asiadok op het Eilandje omvormen tot een seizoensbar. -
PREMIUMAntwerpen
Van vegan fine dining tot een terugkeer naar de brasserie van weleer met Vlaamse oerklassiekers: deze acht Antwerpse restaurants zagen in 2022 het levenslicht
Natuurwijn, gerechten geïnspireerd op wereldberoemde schilderijen, een traditionele steak-friet ... Antwerpen lééft op culinair vlak en dat bewijst ook het aantal restaurants dat het afgelopen jaar de deuren opende. De meest bijzondere exemplaren vind je hieronder.
-
PREMIUMAntwerpen
Stad bouwt nog dit voorjaar nieuw ponton in Bonapartedok op Antwerps Eilandje
Er komt nog dit voorjaar een nieuw ponton in het Bonapartedok op het Antwerpse Eilandje. Dat maakt het stadsbestuur bekend. Het is een belangrijke stap in de transformatie van het bekende dok naar een plek voor (water)recreatie. “We willen de Antwerpenaar dichter bij ‘zijn’ Schelde en dokken brengen.” -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Lunet: bistro aan het Stadspark
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Lunet, een bistro aan het Stadspark in het Mercure Antwerp City Centre-hotel. -
Antwerpen
Bubble tea-keten Gong Cha opent eerste zaak in Antwerpen
Met meer dan 1.900 winkels in 20 landen is Gong Cha de wereldleider in bubble tea. Na twee nieuwe zaken in Brussel en Bergen, komt de Taiwanese keten ook naar Vlaanderen. De eerste Vlaamse winkel opent op zaterdag 21 januari aan de Schoenmarkt in Antwerpen. -
PREMIUMAntwerpen
Van Aziatische toets tot legendarische steak tartaar: in deze zes Antwerpse restaurants zie je culinaire sterren
Zilte (***), The Jane (**) en Hertog Jan (**). Met drie en twee Michelinsterren vormen ze de absolute culinaire top van Antwerpen, en bij uitbreiding heel België. Maar Antwerpen heeft nog heel wat uitmuntende adresjes te bieden. We serveren je zes restaurants met één Michelinster, en hoeveel euro je er na de exquise maaltijd neertelt.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Glass: een wijnbar waar je zeker ook iets te eten wilt bestellen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Glass, de nieuwe wijnbistro van sommelier Jurgen Lijcops met chef Wouter Van Tichelen achter het fornuis. -
Antwerpen
Team van populair restaurant Lewis opent nieuwe Bar Raket
Fans van het populaire restaurant Lewis vlak bij het KMSKA op het Antwerpse Zuid mogen zich in de pollekes wrijven: op 12 januari opent chef Thomas Snijders Bar Raket, een nieuw ‘non-stop food’-concept. -
Antwerpen
Amsterdamse 'Veganees' brengt Aziatische streetfood naar Plein Publiek
Gefrituurde bloemkool, thai green curry of bao buns? Nog tot 6 mei dit jaar neemt Veganees elke vrijdag en zaterdag de keuken van Plein Publiek Food Club over. Twee jonge Amsterdammers brengen voor de allereerste keer hun originele, Aziatische en 100% veganistische streetfood naar België. Dat doen ze in het ‘diner&dance’-concept van Plein Publiek, waarbij na het eten de tafels opzij gaan en een dj het feestje verderzet tot in de vroege uurtjes. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
-
PREMIUMAntwerpen
Lekker eten rond De Roma: deze zes adresjes maken je bezoek aan de concertzaal af
Davina Michelle, Stef Bos, Jef Neve, Wouter Deprez ... Concertzaal De Roma in Borgerhout heeft weer heel wat in petto voor de cultuurliefhebber in 2023. Die moeten niet op hun honger blijven zitten: rond De Roma vind je ontelbare adresjes voor een lekkere lunch of diner na een dagje cultuur. Wij kozen er zes uit waar je graag een tafeltje zal boeken. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Repasse: klassieke gerechten en tweede porties
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Repasse, het nieuwe restaurant in de Boomgaardstraat waar je desondanks toch heimwee krijgt naar ‘the good old days’. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Charlie’s tot Paul’s Bakery: bij deze 7 koffiebars in de regio Antwerpen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zeven leuke bars in Antwerpen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Charlie’s in Antwerpen tot Bistro Jules in Wilrijk. -
PREMIUMANTWERPEN
RESTOTIP. Oats Day Long: “Wie zegt dat havermout enkel voor zoetebekken is?”
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welke horecazaak écht het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week het recent geopende Oats Day Long op het Antwerpse Zuid, waar echt álles in het teken staat van ‘oatmeal’ of haver.
-
PREMIUMAntwerpen
Onze recensent selecteert de vijf beste restotips van 2022: “Minder dan drie gangen wil je hier niet eten”
Na een jaar van Antwerpse restaurantrecensies, blikken we terug naar een culinair 2022 met de vijf adresjes die door onze recensent het beste gesmaakt werden. Pure ingrediënten, verrassende smaken en topbediening: deze restaurants zijn zeker een bezoekje waard. Een volledig overzicht van onze restaurantrecensies vind je hier. -
PREMIUMAntwerpen
Slaap in het bed van Dua Lipa en dineer op sterrenniveau: in deze 6 unieke hotels in Antwerpen kan je zalig overnachten
Wie een mooie stek zoekt om in Antwerpen te overnachten, heeft veel keuze. Wij maakten een bloemlezing van zes bijzondere hotels in de stad: van een volledig plantaardige beleving tot de adresjes waar celebs verblijven. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Fiskeskur: visgerechten in een gezellige serre
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Fiskeskur, het visrestaurant dat in wintermodus ging met zijn gezellige serre. -
PREMIUMAntwerpen
“Op zaterdagavond mixen we 700 drankjes": cocktailbar Dogma viert negende verjaardag
Als enige barman eindigde Didier Van den Broeck (32) onlangs nét niet laatst in zijn eerste bobsleecompetitie. Plat op de buik aan 120 km/h naar beneden: met die instelling opende de Antwerpse energiekeling exact negen jaar geleden de bekende cocktailbar Dogma in de Wijngaardstraat. En Didier heeft nog plannen: volgend jaar wil hij met hetzelfde team een restaurant openen. “De gekste ideeën zijn vaak de beste.”
-
PREMIUM
Van 18 smaken jenever tot Oekraïense draken: 7 kraampjes op de kerstmarkt in Antwerpen die je moet ontdekken
Het Antwerpse stadscentrum baadt tot 9 januari in een knusse kerstsfeer. Kuieren langs de vele kraampjes op de Groenplaats, de Grote Markt en het Steenplein is dan ook een must. We gingen op verkenning en selecteerden de zeven leukste kraampjes. “Een origineel kerstcadeau vind je hier al vanaf 3 euro.” -
PREMIUMAntwerpen
Van Mister Spaghetti tot Da Vinci: 6 leuke adresjes in Antwerpen waar je kan genieten van heerlijke ‘al dente’ pasta
Het zal bij weinige mensen in de agenda staan, maar vandaag op 25 oktober vieren we Wereld Pastadag. Zo’n dag mag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Wij zochten naar zeven restaurants in Antwerpen waar de Italiaanse specialiteit een belangrijke plaats op het menu opeist. Of je nu van een simpele spaghetti bolognaise houdt, of eerder voor een recept van het huis kiest: deze zaken doen elke pastalover watertanden. -
PREMIUMBrasschaat
RESTOTIP. Maurice: culinaire hoogstandjes op je bord getoverd
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maurice in Brasschaat, het nieuw restaurant van Kaatje De Blick (45) en ex-sterrenchef Karl Ave (48), dat amper twee maanden na opening een 13,5 op 20 kreeg in de zopas uitgekomen gids Gault&Millau 2023. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Loes en Krikke: verse biologische pizza’s in een gezellig interieur
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Loes en Krikke, de place to be voor wie zoekt naar biologisch eten van de lokale boerderij.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Madonna: fine dining in het KMSKA
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Madonna, het nieuwe fine diningrestaurant van het KMSKA. -
PREMIUMAntwerpen
REEKS. Restaurants per budget: 6 keer eten onder 10 euro in Antwerpen
Lekker gaan eten in Antwerpen? Wij lijsten vijf weken lang op waar je dat het beste kunt doen, per budget dat je eraan wilt geven: onder de 10, 25, 50, 75 en 100 euro per persoon. Deze week: 6 adresjes in Antwerpen waar je nog kunt gaan eten onder de 10 euro: van heerlijke soep tot fancy kebab en lekkere frietjes. -
Antwerpen
Jurgen Lijcops start nieuwe wijnbar naast zijn Bar Burbure
Sommelier en drankenkenner Jurgen Lijcops opent begin november een nieuwe wijnbistro pal naast Bar Burbure, de populaire cocktailbar van Lijcops. Chef Wouter Van Tichelen zorgt voor de à-la-cartekeuken bij Glass. -
Antwerpen
Sterrenchef Bart de Pooter (54) over de sluiting van zijn Pastorale eind dit jaar: “Er staan nog unieke dingen te gebeuren”
Het tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet sluit eind december na 30 jaar definitief de deuren. In ruil krijgt Antwerpen er twee nieuwe restaurants van Bart de Pooter (54) bij. De chef hoopt nog een laatste keer zijn klanten te mogen verwelkomen in ‘zijn eerste kindje’. “Ondernemen betekent ook zichzelf voortdurend aanpassen.”
-
Noordrand
Antwerpse noordrand telt 22 restaurants in nieuw Gault & Millau: vier nieuwkomers, drie stijgers
Gault & Millau heeft 22 restaurants uit de noordrand van Antwerpen opgenomen in de nieuwe restaurantgids. Het gaat om horecazaken in Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Kalmthout, Schilde, Schoten, Malle en Hoevenen (Stabroek). Er zijn vier nieuwkomers en drie zaken krijgen een hogere quotering dan een jaar geleden. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Wild'n: plantaardige gastronomie in een 16de-eeuwse feestzaal
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Wild’n, het volledig plantaardige restaurant in hotel Sapphire House Antwerp. -
PREMIUMAntwerpen
Voor deze Koreaanse snack schuiven Antwerpenaars tot wel een uur aan: “Nooit gedacht dat ik elke dag voor sluitingsuur uitverkocht zou zijn”
-
ANTWERPEN
Vergeet schuimwijn, Seefbrouwerij klinkt met nieuw champagnebíer op het nieuwe jaar
Eens iets anders dan cava, prosecco of champagne? Als het aan de Antwerpse Brouw Compagnie ligt - zeg gerust ‘Seefbrouwerij’ -, wordt er eind deze maand met champagnebíer op het nieuwe jaar geklonken. De stadsbrouwerij stelt met trots ‘AnniverSeef’ voor. “De brug tussen bier en champagne.” -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. De Arme Duivel: Vlaamse klassiekers in een bruine kroeg
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: De Arme Duivel, een gezellig restaurant waar je kan genieten van verfijnde Vlaamse gerechten. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Gazette: gastronomisch eten in een gezellige bruine kroeg
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Gazette, een verborgen parel in de Antwerpse horeca. -
PREMIUMAntwerpen
BUDGETTIP. 6 keer eten onder 50 euro in Antwerpen: van de klassieke Belgisch-Franse keuken met een twist tot veganistisch Midden-Oosters
Lekker gaan eten in Antwerpen? Wij lijsten vijf weken lang op waar je dat het beste kunt doen, per budget dat je eraan wilt geven: onder de 10, 25, 50, 75 en 100 euro per persoon. Deze week: 6 adresjes in Antwerpen waar je kunt gaan eten onder de 50 euro: van een elegante lunch en veganistische deelgerechten tot een hippe ‘dive bar’.