-
Eeklo
Domino’s Pizza gaat weer open na lange sluiting
De populaire keten Domino’s Pizza heropent op donderdag 2 februari haar vestiging langs de N9 in Eeklo. -
PREMIUMMeetjesland/Deinze
Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken. -
PREMIUMEvergem
RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant. -
Aalter
VIDEO. Frederiek en Kim openen automatenshop naast winkel: “Elk uur van de dag kan je nu eten in huis halen”
Slagerij Frederiek en Kim in de Stationsstraat in Aalter opent en eigen automatenshop, net naast de winkel.
-
Aalter
Bakker Tom Arickx (49) wint Gouden Croissant: “Tijd is het belangrijkste ingrediënt”
Bakker Tom Arickx (49) uit Aalter heeft een Gouden Croissant gewonnen. Noem het gerust een Michelinster voor bakkers. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen. -
Eeklo
New York Burger opent in Eeklo: “Lokaal, snel, en altijd vers”
Eeklo krijgt er maandag een nieuwe hamburgerzaak bij. New York Burger opent op de Markt 47. -
PREMIUMMaldegem
RESTOTIP. Kwizien in Maldegem: “Nieuwe uitbaters, zelfde charme en kwaliteit”
Restaurant Kwizien in Maldegem heeft sinds de jaarwisseling nieuwe uitbaters. Reden genoeg om langs te gaan en te testen of het toppertje uit het Meetjesland zijn charme en kwaliteit behouden heeft.
-
Bellem
Restaurant Bell-Amuse gaat vier maanden dicht voor verbouwingen
Het restaurant Bell-Amuse in Bellem (Aalter) gaat dit voorjaar vier maanden dicht voor grondige verbouwingen. -
PREMIUMAssenede
RESTOTIP. De Omlijsting: “Bruin eetcafé met een kwinkslag”
Het was al een tijdje geleden dat er nog eens een nieuw restaurant bijkwam in Assenede, maar sinds kort kan je tafelen in De Omlijsting in de Diederikstraat. Zaakvoerders en levenspartners Wim Blanke en Ellen Swint toverden de voormalige slagerij Bekaert om tot een bruin eetcafé, met een opvallend interieur en een nog meer opvallende gevel. -
Maldegem
Team Restaurant Kwizien wuift oude bazen uit, en verwelkomt opvolgers
Restaurant Kwizien in Maldegem is vanaf nu in handen van de jonge dertigers Thomas Coppejans en Ellen De Roo. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Brasserie Cavea: snelle lunch of hapjes in cultuurtempel
Na enkele maanden leegstand heeft de horecazaak van Leietheater Deinze tijdelijk nieuwe uitbaters. Op 15 december openden Bjorn Pevenage (39), Tommy Vandenborre (43) en Chris Sauquillo (42) Brasserie Cavea. De pop-up is nog open tot juni en wij gingen alvast proeven.
-
PREMIUMDeinze/Meetjesland
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in het Meetjesland en Deinze. Van Lawrence House in Deinze tot Koffiehuis Touché in Aalter: met deze vijf koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. La Maryse in Eeklo: wanneer groenten hoofdrol krijgen, en dat helemaal niet erg is
Restaurant La Maryse in Eeklo maakte onlangs met drie radijsjes zijn entree in de Green Guide, een eetgids die keukens beloont die groenten een hoofdrol geeft. Hoog tijd om de kunsten van chef Sten Van der Blij (42) en gastvrouw Yati Van der Sypt (32) te testen. -
PREMIUMMeetjesland
Meetjesland wordt steeds culinairder: Restaurant Julien scoort best in nieuwe Gault&Millau, ‘Chef & Zus’ en ‘Papinglo’ zijn nieuwkomers
Het Meetjesland maakt een sterke beurt in de eetgids Gault&Millau 2023. Restaurant Julien uit Lievegem is met 15,5 op 20 het best scorende restaurant uit de streek. Chef Davy Devlieghere krijgt ook de titel ‘Jonge chef van het jaar’. Papinglo uit Maldegem en ‘Chef & Zus’ uit Eeklo zijn twee nieuwkomers in de lijst. Ook Aalter scoort bijzonder goed. Wij zetten alles op een rijtje. -
Eeklo
Opvangcentrum Eeklo serveert wereldlunch: “Wel zelf je bord afwassen”
Het Rode Kruis Opvangcentrum in de Pokmoere in Eeklo organiseert een wereldlunch, in het kader van de ‘Week van de Smaak’.
-
PREMIUMEeklo
Piet De Baets (76) bundelt oma’s recepten in boek: “Wie kent het recept van kneutels nog?”
Uitgever Piet De Baets (76) uit Eeklo brengt het boek ‘Oma’s recepten’ uit. Daarin bundelt hij 75 recepten uit zijn jeugd. Vergeet avocado en quinoa, maar herontdek smoelpap, hutsepot, kweeperengelei en konijn op grootmoeders wijze. “Iedereen herinnert zich die geur uit je kindertijd, wanneer oma aan de kookpotten stond”, weet ook Piet De Baets. -
PREMIUMMeetjesland
Van ‘t Aards Paradijs tot Sushi Deinze: in deze restaurants in het Meetjesland proef je van de veganistische keuken
Op 1 november was het ‘World Vegan Day’ en werd het startschot gegeven van de ‘Try Vegan Challenge’: een maand waarin we aangemoedigd worden om plantaardig te eten. Vegan maaltijden hebben niet alleen een positieve impact op je gezondheid, het klimaat en dierenwelzijn, maar zorgen ook voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Wij zochten vier fijne adresjes uit in het Meetjesland waar vegan op de kaart prijkt. Van seizoensgroenten en eetbare bloemen tot plantaardige sushi: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
Eeklo
Koen De Beir begint aan laatste weken in zijn restaurant: “Eindelijk overnemer gevonden”
Restaurant Chez De Beir in de Boelare in Eeklo is aan zijn laatste weken bezig. Koen De Beir heeft een overnemer. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. Bistro d’O in Eeklo: “Tapas en de topwijntjes per glas zijn meerwaarde”
Bistro d’O in de Molenstraat 1 in Eeklo is volledig vernieuwd. De vroegere Kupido heet nu Bistro d’O, maar nog altijd met Martine en Jimmy aan het roer. Een frisse wind, dus hoog tijd om te gaan testen.
-
PREMIUMMaldegem
Oude Carrefour omgebouwd tot winterbar Bar Unique: “Sfeer van Oostenrijkse après-skihut”
De winterbar Bar Unique opent vrijdag de deuren in het oude pand van de Carrefour in de Brielstraat in Maldegem. Al zeker tot eind februari zorgt de pop-up voor een vleugje Oostenrijk in het Meetjesland. Met shotjes, tartiflette en foute feestmuziek. Wij konden al eens binnen kijken. -
PREMIUMSint-Laureins
RESTOTIP. Tafel Twaalf in Waterland-Oudeman: “Alle gasten samen aan een lange tafel”
Een nieuw culinair adresje midden in de polders van het Meetjesland: Tafel Twaalf in Waterland-Oudeman, bij Sint-Laureins. Met chef Jonas in keuken en Fien als warme gastvrouw tekenen ze voor een uniek concept. Maximum zestien gasten en allemaal samen aan een lange tafel. Wij gingen testen. -
Sint-Laureins
Culinaire wandeling met zeven lekkere stops
De inschrijvingen zijn gestart voor de vierde editie van de culinaire winterwandeling, die op zaterdag 17 december gehouden wordt in Sint-Laureins. -
Ursel
Drongengoedhoeve deze winter enkel in weekends open
De Drongengoedhoeve in Ursel (Aalter) past de openingsuren aan, en zal tijdens de wintermaanden enkel in het weekend open zijn.
-
Aalter
Grieks restaurant ‘Feta & Olijven’ verhuist tijdelijk naar Brugse kerstmarkt
Het Griekse restaurant ‘Feta & Olijven’ uit de Stationsstraat in Aalter sluit anderhalve maand de deuren, en kiest voor een kerstchalet in Brugge. -
PREMIUMzomergem
RESTOTIP. ’t Oud Liefken: “Bruine gezelligheid in nieuw jasje”
Jong geweld in de ‘t Oud Liefken, want met Wannes Defoor (20) heeft het restaurant een prille twintiger als nieuwe eigenaar. Hij deed al heel wat ervaring op in verschillende restaurants, maar ‘t Oud Liefken is zijn eerste eigen zaak. Wij gingen op de openingsavond proeven. -
PREMIUMAalter
Hobbyboer Dries (36) kweekt Aalterse quinoa: “Waarom zou je het nog in Peru gaan halen?”
Hobbyboer Dries Hoste (36) uit Aalter kweekt zijn eigen Aalterse quinoa. Het superfood moet niet meer uit pakweg Peru komen, maar wordt nu in Aalter uit de grond gehaald. En daar hadden restaurant ’t Vijfde Seizoen en eetwinkel Eetalage meteen oren naar. Alleen de Aalterse quinoa wordt er nog gebruikt. Hun verhaal. -
PREMIUMAalter/Kruiskerke
Cindy (43) uit Aalter neemt café Boltra in Kruiskerke over: “Warmte van het café sprak mij aan”
Ze had zestien jaar haar eigen verzorgingssalon aan het station van Aalter, maar vanaf 1 januari gooit ze haar leven over een andere boeg. Cindy Ruysschaert (43) uit Aalter neemt café Boltra in het landelijke dorp Kruiskerke (Ruiselede) over. Een gezellig dorpscafé waar de tijd nog bleef stilstaan. Wij gingen nu al eens op bezoek.
-
Aalter/Sijsele
Wendy (33) start nieuwe broodjeszaak langs N44: “Broodjes, salades en veel meer”
Wendy Van Haecke (33) uit Sijsele is een nieuwe broodjeszaak begonnen langs de Knokkeweg (N44) in Aalter-Brug. -
PREMIUMOlsene
RESTOTIP. Bistro Oud Eikenhof: klassieke bistrogerechten in huiselijk kader
Voor eenvoudige Vlaamse gerechten of een pannenkoek kan je sinds kort in Bistro Oud Eikenhof in Olsene terecht. Het horecapand in de Houtstraat bestaat al lang, maar het koppel dat er de gasten ontvangt is nieuw. Wij gingen op een vrijdagavond langs bij Geert Van de Voorde en Sabine Lemeur. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. Het Burgerhuis in Eeklo: “Kwaliteitsvlees, knapperig broodje en lekkere extra’s”
Het Burgerhuis in Eeklo is al jaren een vast begrip en populaire zaak. Deze zomer nam Annelies Alexander (44) de zaak over. Bij haar start bracht ze de zaak terug naar de basis: kwaliteitsvolle hamburgers. Wij gingen testen. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP: Bistro De Kip in Eeklo: “Hoofdgerechten onder de 20 euro, en dat vind je nog maar zelden”
Eeklo heeft er op de Markt een nieuwe horecazaak bij. Bistro De Kip serveert zoals de naam het doet vermoeden enkel gerechten met kip. En dat willen wij gaan testen. Meer restotips uit het Meetjesland, vind je in dit dossier.
-
PREMIUM
Dit zijn de 23 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Gent en het Meetjesland
292 Frituristen uit Vlaanderen werden maandag bekroond met de titel ‘Erkend Friturist’. Hieronder vindt u een lijst van de 21 ‘Erkende Frituristen’ uit de regio rond Gent en het Meetjesland. Waar ga jij je volgende frietje halen? -
PREMIUMdeinze/meetjesland
Zomerse suggesties en tropische cocktails van Barr tot Barz: ontdek 6 leuke cocktailbars in Deinze en het Meetjesland
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. De mojito’s, cuba libre’s en cosmopolitans kennen we ondertussen al, maar soms willen we onze smaakpapillen wel eens uitdagen met iets nieuws. Wij gingen op zoek naar leuke cocktailbars, die hun eigen unieke creaties serveren in Deinze en het Meetjesland. Kom proeven van de Love Potion in Bar Georgie of de Rose & Rosé in Barr. -
Eeklo
Chef & Zus is een nieuwkomer in de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurantgids met een score van 12/20
De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. In de lijst met nieuwkomers vinden we één restaurant terug uit Eeklo. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP: Pitta Izmir in Eeklo: echt het beste kebabrestaurant van het land? “En of het gesmaakt heeft”
Pitta & Pizza Izmir uit Eeklo werd onlangs door Takeaway.com uitgeroepen tot beste kebabrestaurant van het land. Maar is het daar echt zo lekker? Wij gingen het graag testen voor onze wekelijkse restotip. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier.
-
PREMIUMAdegem
RESTOTIP. Restaurant Luzt in Adegem: “Culinair genieten in romantisch kader”
Het Meetjesland heeft er een nieuw culinair adresje bij: Restaurant Luzt in Adegem (Maldegem). Het is het nieuwe project van de vroegere uitbaters van Bro in Maldegem en het vroegere Het Burgerhuis in Eeklo. Een gouden match? Wij gingen alvast proeven. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. Bistro Disolo in Eeklo: “Vriendelijke ontvangst en eerlijke keuken”
Eeklo heeft er met Bistro Disolo een nieuw adresje bij. Je kan er enkel op zondag, maandag en dinsdag terecht. Andere dagen is voor groepen, na reservatie. Splinternieuw, en dus willen wij dat graag testen. Meer restotips uit het Meetjesland, vind je hier. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP: Laan 7 in Eeklo: “Gezelliger interieur, even (h)eerlijke keuken”
Restaurant Boelare 14 in Eeklo is verhuisd, en start een nieuw leven in de Leopoldlaan 7. Voortaan met Laan 7 als goedbekkende naam. Hoogtijd om de nieuwe stek te gaan testen. Meer restotips uit het Meetjesland, lees je hier. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. Pizzeria Sardinia in Eeklo: 50 soorten gemaakt met liefde voor het vak
Thuisblijvers die snakken naar vakantiesfeer, kunnen in Eeklo Pizzeria Sardina uitproberen. Uitbater Nicola kookt er met hart en ziel. Je voelt je echt in Sardinië. Wij gingen testen.