-
PREMIUMRegio Antwerpen
Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen. -
Sint-Gillis-Waas/Deurne
Eerst kopje onder, daarna klinken: ijsberen proeven van nieuwste biertje brouwerij The Musketeers
Brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas heeft haar nieuwste biertje ‘Take a Polar Bear Plunge’ heel toepasselijk voorgesteld tussen de ijsberen van Deurne. Die doken bij een watertemperatuur van 3,8 graden Celsius de plas in en kwamen daarna op adem met een Wase pint. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier. -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn. -
PREMIUMAntwerpen
De acht favoriete plekjes van Eurosongwinnaar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomatensaus kan ik blíjven eten”
In mei maakt Antwerpen even plaats voor Liverpool: dan vertegenwoordigt Gustaph, het alter ego van Stef Caers (42) uit Antwerpen, ons land op het Eurovisiesongfestival. De flamboyante en sympathieke ex-achtergrondzanger groeide op in Rotselaar, maar vond tien jaar geleden een vaste stek in de Koekenstad. Hier verklapt hij zijn acht favoriete plekken in zijn thuisstad. -
PREMIUMLier
De meest geavanceerde koffiemachine ter wereld staat in Lier: “Voor elke koffieboon is er een recept”
Erik Lenaerts (47) heeft een grote liefde voor koffie en heeft sinds september ook zijn eigen zaak Castles&Coffee in de Berlarij in Lier. Maar er is meer: omdat hij als beroep ook digitale platformen ontwerpt, heeft hij de meest geavanceerde koffiemachine ter wereld gekocht. “Via grafieken kan je zien welke smaken je proeft bij welke temperaturen.” -
Rumst
Team ‘Help is on the way’ maakt zich op voor negende deelname aan 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker
Al voor de negende keer wil Pol Vermeersch en zijn team ‘Help is on the way’ deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Met drie teams hopen ze straks aan de start te staan, samen goed voor 16.500 euro. Om dat startgeld in te zamelen, organiseren de Rumstenaren op zaterdag 18 februari een spaghettifestijn. “Elke euro is belangrijk.”
-
PREMIUMMechelen
Vanderbeek maakt plaats voor ijsssalon Julietta: “We zoeken mensen met beperking voor bediening”
Banketbakkerij en patisserie Vanderbeek sloot afgelopen zomer na meer dan 250 jaar de deuren, maar Steenweg 36 blijft een lekker en ambachtelijk adres. Het aangrenzende restaurant Julia baart er op 9 april een kindje: Julietta. Personen met een beperking zullen onder meer instaan voor de bediening in het ijssalon. -
Antwerpen
Stad Antwerpen wil zomer- en winterbar in voormalig brugwachtershuisje aan Asiadok
De stad Antwerpen wil het brugwachtershuisje aan het Asiadok op het Eilandje omvormen tot een seizoensbar. -
PREMIUMAntwerpen
Van vegan fine dining tot een terugkeer naar de brasserie van weleer met Vlaamse oerklassiekers: deze acht Antwerpse restaurants zagen in 2022 het levenslicht
Natuurwijn, gerechten geïnspireerd op wereldberoemde schilderijen, een traditionele steak-friet ... Antwerpen lééft op culinair vlak en dat bewijst ook het aantal restaurants dat het afgelopen jaar de deuren opende. De meest bijzondere exemplaren vind je hieronder. -
PREMIUMAntwerpen
Stad bouwt nog dit voorjaar nieuw ponton in Bonapartedok op Antwerps Eilandje
Er komt nog dit voorjaar een nieuw ponton in het Bonapartedok op het Antwerpse Eilandje. Dat maakt het stadsbestuur bekend. Het is een belangrijke stap in de transformatie van het bekende dok naar een plek voor (water)recreatie. “We willen de Antwerpenaar dichter bij ‘zijn’ Schelde en dokken brengen.”
-
PREMIUMMechelen
Lady Nelson luidt heropwaardering horecaplein Wollemarkt in: “Sommige dingen moet je gewoon doen”
Er wordt weer getafeld op het horecapleintje aan de Wollemarkt. De legendarische brasserie Lord Nelson maakte plaats voor Lady Nelson en daar blijft het de komende maanden niet bij, want ook links en recht staan nieuwe projecten in de steigers. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Lunet: bistro aan het Stadspark
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Lunet, een bistro aan het Stadspark in het Mercure Antwerp City Centre-hotel. -
Antwerpen
Bubble tea-keten Gong Cha opent eerste zaak in Antwerpen
Met meer dan 1.900 winkels in 20 landen is Gong Cha de wereldleider in bubble tea. Na twee nieuwe zaken in Brussel en Bergen, komt de Taiwanese keten ook naar Vlaanderen. De eerste Vlaamse winkel opent op zaterdag 21 januari aan de Schoenmarkt in Antwerpen. -
PREMIUMAntwerpen
Van Aziatische toets tot legendarische steak tartaar: in deze zes Antwerpse restaurants zie je culinaire sterren
Zilte (***), The Jane (**) en Hertog Jan (**). Met drie en twee Michelinsterren vormen ze de absolute culinaire top van Antwerpen, en bij uitbreiding heel België. Maar Antwerpen heeft nog heel wat uitmuntende adresjes te bieden. We serveren je zes restaurants met één Michelinster, en hoeveel euro je er na de exquise maaltijd neertelt.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Glass: een wijnbar waar je zeker ook iets te eten wilt bestellen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Glass, de nieuwe wijnbistro van sommelier Jurgen Lijcops met chef Wouter Van Tichelen achter het fornuis. -
Antwerpen
Team van populair restaurant Lewis opent nieuwe Bar Raket
Fans van het populaire restaurant Lewis vlak bij het KMSKA op het Antwerpse Zuid mogen zich in de pollekes wrijven: op 12 januari opent chef Thomas Snijders Bar Raket, een nieuw ‘non-stop food’-concept. -
Antwerpen
Amsterdamse 'Veganees' brengt Aziatische streetfood naar Plein Publiek
Gefrituurde bloemkool, thai green curry of bao buns? Nog tot 6 mei dit jaar neemt Veganees elke vrijdag en zaterdag de keuken van Plein Publiek Food Club over. Twee jonge Amsterdammers brengen voor de allereerste keer hun originele, Aziatische en 100% veganistische streetfood naar België. Dat doen ze in het ‘diner&dance’-concept van Plein Publiek, waarbij na het eten de tafels opzij gaan en een dj het feestje verderzet tot in de vroege uurtjes. -
Aartselaar/Kontich
Breakfast all day! Nadja (48) en Lani (22) openen met Bar Vela nieuwe ontbijt- en koffiezaak
Aartselaar heeft er een nieuwe ontbijt- en koffiezaak bij. Nadja Caers (48) en haar dochter Lani (22) openden deze week in de Kapellestraat Bar Vela. Je kan er onder meer terecht voor lekkere ontbijtjes, brunches en lunches.
-
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUMAntwerpen
Lekker eten rond De Roma: deze zes adresjes maken je bezoek aan de concertzaal af
Davina Michelle, Stef Bos, Jef Neve, Wouter Deprez ... Concertzaal De Roma in Borgerhout heeft weer heel wat in petto voor de cultuurliefhebber in 2023. Die moeten niet op hun honger blijven zitten: rond De Roma vind je ontelbare adresjes voor een lekkere lunch of diner na een dagje cultuur. Wij kozen er zes uit waar je graag een tafeltje zal boeken. -
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken.
-
PREMIUMRegio Mechelen
Van Hi Tea tot La Tazza: bij deze 5 koffiebars in de regio Mechelen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar vijf leuke bars in Mechelen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Hi Tea in Mechelen tot La Tazza in Heist-op-den-Berg. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Repasse: klassieke gerechten en tweede porties
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Repasse, het nieuwe restaurant in de Boomgaardstraat waar je desondanks toch heimwee krijgt naar ‘the good old days’. -
PREMIUMMechelen
Tangthai opende in groter pand: “Acht maanden lang vaak tot 4 uur ’s ochtends gewerkt”
Het populaire Thaise restaurant Tangthai is voor de derde keer in zijn nog jonge geschiedenis verhuisd, ditmaal naar de Steenweg. Maar het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost. “Ik ben vaak tot 4 uur ’s ochtends aan het verbouwen geweest”, vertelt de oprichter. Heel hard werken is zowat de rode draad van Tangthai, maar het resultaat mag worden gezien. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Charlie’s tot Paul’s Bakery: bij deze 7 koffiebars in de regio Antwerpen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zeven leuke bars in Antwerpen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Charlie’s in Antwerpen tot Bistro Jules in Wilrijk.
-
PREMIUMANTWERPEN
RESTOTIP. Oats Day Long: “Wie zegt dat havermout enkel voor zoetebekken is?”
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welke horecazaak écht het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week het recent geopende Oats Day Long op het Antwerpse Zuid, waar echt álles in het teken staat van ‘oatmeal’ of haver. -
PREMIUMAntwerpen
Onze recensent selecteert de vijf beste restotips van 2022: “Minder dan drie gangen wil je hier niet eten”
Na een jaar van Antwerpse restaurantrecensies, blikken we terug naar een culinair 2022 met de vijf adresjes die door onze recensent het beste gesmaakt werden. Pure ingrediënten, verrassende smaken en topbediening: deze restaurants zijn zeker een bezoekje waard. Een volledig overzicht van onze restaurantrecensies vind je hier. -
PREMIUMAntwerpen
Slaap in het bed van Dua Lipa en dineer op sterrenniveau: in deze 6 unieke hotels in Antwerpen kan je zalig overnachten
Wie een mooie stek zoekt om in Antwerpen te overnachten, heeft veel keuze. Wij maakten een bloemlezing van zes bijzondere hotels in de stad: van een volledig plantaardige beleving tot de adresjes waar celebs verblijven. -
Mechelen
CNTRL PRK opent haute dogkiosk aan Kruidtuin: “Locatie doet ons denken aan New York in het klein”
Stad Mechelen heeft een huurder gevonden voor de rechtse aubette. CNTRL PRK – een deli kiosk geschoeid op Amerikaanse leest – zal er hotdogs serveren.
-
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Restaurant Maroon: voor wie van puurheid, smaak en traditie houdt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maroon, de Mechelse brasserie die restaurant werd. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Fiskeskur: visgerechten in een gezellige serre
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Fiskeskur, het visrestaurant dat in wintermodus ging met zijn gezellige serre. -
PREMIUMLier
Van een winterfuif in ’t Kafaat tot een ouderwetse chalet in het Sint-Gummaruscafé: 5 winterse suggesties uit Lier om te ontsnappen aan de kou
Nu de temperaturen onder het vriespunt gezakt zijn, zoeken we de warmte op. Dat doen we het liefst met een lekker drankje en een zacht dekentje. Op veel plaatsen kun je genieten van warme winterse suggesties, zoals appelgemberdrank bij de Gommaar of een chocomelk met amaretto bij LOD. Hieronder vind je enkele winterse suggesties om zowel je hart als je ledematen te verwarmen. -
PREMIUMMechelen/Blaasveld
Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemeester”
Het Vrijbroekpark in Mechelen neemt zaterdag muzikaal afscheid van Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77), die liefst 47 jaar brasserie ’t Park runnen. De uitbaters zeggen echter geen vaarwel, maar beginnen in Blaasveld ondanks hun leeftijd gewoon met iets nieuws. Zelf vinden ze dat absoluut niet bijzonder. “Als wij drie dagen niks doen, lopen we de muren op.”
-
PREMIUMMechelen/Lier
Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!” -
PREMIUMAntwerpen
“Op zaterdagavond mixen we 700 drankjes": cocktailbar Dogma viert negende verjaardag
Als enige barman eindigde Didier Van den Broeck (32) onlangs nét niet laatst in zijn eerste bobsleecompetitie. Plat op de buik aan 120 km/h naar beneden: met die instelling opende de Antwerpse energiekeling exact negen jaar geleden de bekende cocktailbar Dogma in de Wijngaardstraat. En Didier heeft nog plannen: volgend jaar wil hij met hetzelfde team een restaurant openen. “De gekste ideeën zijn vaak de beste.” -
PREMIUMAntwerpen
Van Mister Spaghetti tot Da Vinci: 6 leuke adresjes in Antwerpen waar je kan genieten van heerlijke ‘al dente’ pasta
Het zal bij weinige mensen in de agenda staan, maar vandaag op 25 oktober vieren we Wereld Pastadag. Zo’n dag mag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Wij zochten naar zeven restaurants in Antwerpen waar de Italiaanse specialiteit een belangrijke plaats op het menu opeist. Of je nu van een simpele spaghetti bolognaise houdt, of eerder voor een recept van het huis kiest: deze zaken doen elke pastalover watertanden. -
Mechelen
Kato Gâteaux houdt crowdfunding voor tweede vestiging
Kato Gâteaux opent in december een groter bakatelier met winkel en hoopt voor de realisatie op publieke steun. Om geld op te halen, organiseert oprichtster Kato Lauwens (23) een crowdfunding.