-
Diksmuide
Valentijnsontbijt voor alleenstaanden in LDC Ten Patershove
Het stadsbestuur van Diksmuide nodigt op maandag 13 februari alle vrijgezellen uit voor een heerlijk valentijnsontbijt in LDC Ten Patershove. -
PREMIUMDiksmuide
Gekende frituur Siesie staat te koop: “Maar er komt iets nieuws, en dat zal met lekker eten te maken hebben”
Lindsay Hillewaere (35) heeft haar frituur Siesie in Pervijze te koop gezet. Tien jaar lang heeft de onderneemster haar hart en ziel in dat verhaal gelegd, maar het is tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven. “We blijven frietjes bakken tot er een overnemer is gevonden, maar intussen broeden we op een ander project waarbij lekker eten opnieuw een hoofdrol zal spelen”, reageert Lindsay. Wij mogen al weten wat dat precies zal zijn. -
PREMIUMBrugge/Kust
Even opwarmen tijdens de eindejaarsinkopen? Dat kan in deze 6 koffiebars of theehuisjes in Brugge en aan de kust
Straks lopen de winkelstraten weer vol met mensen die nog op zoek zijn naar een leuk eindejaarscadeau. Dan is het altijd fijn om even uit te kunnen blazen met een warme tas koffie of thee. Wij lijsten voor jou zes koffiebars of theehuisjes op waar je de warmte kan opzoeken in Brugge en aan de kust. -
PREMIUMBrugge
RESTOTIP. Goesepitte 43 in Brugge: “Knusse kwaliteitsbistro waarvan de creatieve gerechten ons blij maken”
Bij Gault&Millau zitten ze er meestal niet naast als ze een restaurant in hun culinaire gids opnemen. Voor Goesepitte 43 lag de beoordeling op 14/20: een meer dan verdiende quotering als u het ons vraagt. In een schilderachtig Brugs straatje is de keuken van Jan Supply méér dan een ontdekking.
-
Diksmuide
Twee Nachtraaf-bieren in de prijzen: “En dat met een bier dat we eigenlijk maar éénmalig dachten uit te brengen”
De Diksmuidse ondernemer Lieven Onraedt van biermerk Nachtraaf keert met een zilveren en bronzen medaille terug van de Brussels Beer Challenge. In zijn prijzenkast liggen intussen al negen medailles. Dat viert hij met een ‘Volle maan’ van 13 graden. -
PREMIUMBrugge/Kust
November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in Brugge en aan de kust
Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er zes voor je op in Brugge en aan de kust. -
PREMIUMVeurne
Verdonck voegt ‘sensatie’ toe aan de menukaart: “Geen paniek, ons artisanaal ijs en de babelutten zijn blijvers”
De naam Verdonck verdwijnt op de Grote Markt in Veurne. Op 29 oktober heropent ‘Kis by Verdonck’, een gloednieuw concept waarbij het accent voor het eerst op ontbijten ligt en op takeaway voor de jeugd. “Na 16 jaar achter het fornuis miste ik een uitdaging”, zegt David Callens (46) die het restaurant runt met Charlotte Janssens (41). In een bevriend koppel vonden ze nieuwe partners. -
PREMIUMMiddelkerke
Middelkerkse horecazaken zijn klaar voor Champagneweekend: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”
Donderdagavond begint voor het 25e jaar het Champagneweekend in Middelkerke. Tijdens dit weekend kan je niet alleen proeven van verschillende soorten champagne in De Branding, maar kan je ook terecht bij verschillende lokale horecazaken die een overheerlijke Champagnemenu samenstellen die je enkel dit weekend kan eten. De meesten zijn al een tijdje volzet, maar we gingen alvast langs bij een paar van hen om te zien wat je er kan verwachten.
-
PREMIUMNieuwpoort
Bert Gunst lanceert Picon de Nouvion: “Op dit recept waren de acteurs van ‘Allo Allo!’ verlekkerd”
Bert Gunst (45), schepen en cafébaas in Nieuwpoort, lanceert na zijn oorlogsbieren nu de ‘Picon de Nouvion’. “Naar het recept van René Artois uit de serie ‘Allo Allo!’”, verzekert Gunst. Hij is al jaren fan van de Britse tv-reeks en heeft een goed contact met de acteurs, die hij al een paar keer naar Nieuwpoort wist te halen. ‘Officer Crabtree’, gespeeld door Arthur Bostrom, maakte de oversteek om de Picon te proeven. -
Kortemark
Nieuwe winterbar verrijst in Roeselarestraat: “Met Birabar mikken we op een après-skisfeer”
Langs de Roeselarestraat in Zarren, een deelgemeente van Kortemark tegen de grens met Staden, verrijst de gloednieuwe winterbar ‘Birabar’. Initiatiefnemers zijn Pieter Vanoverschelde, Steven Haeghebaert en Didier Meesschaert. Tussen 10 november en 1 januari kan je in Birabar wekelijks van donderdag tot zondag de kerstsfeer opsnuiven. -
PREMIUMKortemark
Pieter en Virginie van Barisdam stijgen een punt in restaurantgids Gault&Millau: “Een beloning voor onze groei”
Pieter Puype (31) en Virginie Maertens (32) startten hun restaurant Barisdam tussen twee lockdowns door. Ondanks die onzekere periode stemden ze de jury van Gault&Millau gunstig want die gaf een score van 12 op 20. Vandaag, in de nieuwste editie, is die al opgeklommen naar 13 op 20. “We zijn gegroeid in wat we doen”, verklaart Virginie. Barisdam is het enige restaurant in Kortemark met een score in de Gault&Millau. -
PREMIUMNieuwpoort
Vrienden scoren met bier dat ze na hun werkuren even brouwden: “Brons en goud in internationale competities, dat is ‘Amazing’”
Vier jaar geleden lanceerden kameraden Dario Clauw (33) uit Diksmuide en Nicolaas Balloey (36) uit Nieuwpoort Heroes Amazing Beer. Vandaag mogen ze al twee podiumplaatsen op internationale competities op hun naam schrijven. Deze zomer wonnen ze brons op de World Beer Awards en deze week goud op de Craft Beer Awards in Londen. Het gaat hard voor de twee vrienden, die stiekem dromen van een eigen brouwerij in Nieuwpoort. “Pas dan kunnen we van bierbrouwen ons beroep maken”, klinkt het ambitieus.
-
Veurne
De Vette Os is nieuwkomer in Gault&Millau: “Onze prijzen en filosofie blijven ongewijzigd”
De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. In de lijst met nieuwkomers vinden we één restaurant terug uit Veurne. -
Nieuwpoort
Gezellig keuvelen in winterbar BarCour: “Met een hapje, drankje en dansje naar het nieuwe jaar”
De Nieuwpoortse ondernemers Niels Bouckenooghe van Calypso, Karim Vliegen van Wijn aan Zee en Nicolas Vermote van De Barkentijn openen morgen vrijdag om 16 uur voor het tweede jaar op rij hun winterbar BarCour. -
PREMIUMNieuwpoort
Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag. -
Houthulst
Voor de durvers: Surprice lanceert de ijspizza als alternatief voor kerstbuche
Ben je op zoek naar iets anders dan de traditionele ‘kerststronk’ voor op de feesttafel straks? IJsjesmaker Christof Thorrez van Surprice in Houthulst lanceert zijn ijspizza. “Ik verpak ze in een traditionele pizzadoos, geef ze de look van een pizza maar ze smaakt wel naar ambachtelijk ijs”, klinkt het uitnodigend.
-
PREMIUMNieuwpoort
Twee Nieuwpoortse gastvrije horecazaken winnen ‘hospitality award’: “Wij brengen de menukaart nog aan tafel”
De ‘hospitality awards’ voor gastvrije horecazaken in België zijn uitgereikt. Nieuwpoort scoorde op die wedstrijd bijzonder goed. Zowel restaurant Tabl’O als bed and breakfast Villa Sans Soucis ging met zo’n onderscheiding naar huis. Restaurant Barbouni eindigde op een verdienstelijke derde plaats. De drie ondernemers onthullen hoe ze gastvrijheid op de eerste plaats zetten. -
PREMIUMKortemark
RESTOTIP. Ontbijt- en lunchzaak Krumbl’: “Voor een snelle hap of een ontspannend moment”
Evy Pattyn (29) en Daphné Velle (26) openden rond de zomer in het hartje van de Kortemarkse deelgemeente Werken de ontbijt- en lunchzaak Krumbl’. Je kan er kiezen uit een ruim assortiment zoete en hartige gerechten. Wij trokken er ’s morgens naartoe voor een stevig ontbijt. -
Diksmuide
IN BEELD. Lindsay pimpt haar frituur met spookhuis en griezelsnacks: “Smul van grillige ‘mystery burger’ of ‘swamp frietje’”
Lindsay Hillewaere (35) is zot van Halloween en dat zullen haar klanten van frituur Siesie in Pervijze geweten hebben. Zombies en clowns doen je schrikken en zelfs de menukaart heeft een griezelig kantje. Welkom in de griezeligste frituur van de ruime regio. -
PREMIUMBrugge/Kust
Dit zijn de 35 ‘Erkende Frituristen’ in Brugge en aan de kust
Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In Brugge en aan de kust sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht.
-
PREMIUMBrugge/Kust
Van esprit d’orange tot champagnesorbet: bij deze 7 ijssalons in Brugge en aan de kust proef je onweerstaanbare smaken
We krijgen deze week te maken met een hittegolf, en wat kan dan beter smaken dan een lekker ijsje? Wat dacht je van domino met stukjes Callebout of l’esprit d’orange met in likeur gemarineerde aardbeien? Wij lijsten alvast zeven ijssalons op met onweerstaanbare smaken. -
PREMIUMBrugge/Kust
Van Kroatië tot Hawai: op culinaire wereldreis met 7 restotips in Brugge en aan de kust
Is het dringend tijd om je smaakpalet uit te breiden? Elke week testen onze journalisten restaurants uit de regio. Aan de hand van dat ruime aanbod nemen wij je mee op een culinaire wereldreis. Geniet van eten uit onder meer de Filipijnen, Amerika en Thailand in Brugge en aan de kust. -
PREMIUMDiksmuide
RESTOTIP. Foodbar Perron 74: In alle rust bijpraten met een ‘knabbeliengsje’
Nog elk weekend in september kan je genieten van de culinaire kunsten van chef-kok Paul-Willem Verstraete in zijn foodbar Perron 74 in Pervijze, op de weg van Diksmuide naar Nieuwpoort. Het is vlot toegankelijk met de fiets via de Frontzate. In een oase van groen serveert hij tapas en gerechten met een lokale kwinkslag. Wij gingen proeven. -
PREMIUMKoekelare
RESTOTIP. De Roste Kluze: “Eerlijke keuken in gezellig kader met zicht op de kluis”
De Roste Kluze is een nieuw culinair adresje in het hart van Koekelare. De uitbaters zijn geen onbekenden want ze baatten voordien bowling De Goe Smete uit in dezelfde gemeente. Het was tijd voor een carrièreswitch en dat werd een restaurant op een bijzondere locatie. De naam van de zaak verwijst ernaar. Wij schoven onze voeten onder tafel.