-
Hasselt
Hasseltse dessertzaak PEAS failliet verklaard: “Als ondernemer moet je diep gaan en de gevolgen dragen”
De Hasseltse dessertzaak PEAS van ondernemers Els Berx en Davy Rosiak is afgelopen donderdag failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt. Eerder deze week lieten de uitbaters al weten de beide vestigingen in Hasselt en Antwerpen met onmiddellijke ingang te sluiten. -
PREMIUMSint-Truiden
Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-winnaar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”
Iedereen voelde het aankomen, maar toch was het gisterenavond in de meeste woonkamers spannend nagelbijten. Wie zou er naar huis gaan met de Gouden Schoen 2022? Maar het hardst werd er geduimd in Twenty Two Coffee in Sint-Truiden, de horecazaak van Wouter en Simon Mignolet. De twee broers trokken samen naar de uitreiking in Antwerpen terwijl de familie het gala op het Truiense Heilig-Hartplein volgde. Wij gingen er vanmiddag een kijkje nemen. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruikelijke kaas en hesp”
Zot van croques, maar mag het een keertje creatiever? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de nieuwe vestiging van Croque ‘n Roll op de Fruitmarkt. Zaakvoerder Brian Bollen (43) verrast zijn klanten daar met liefst 20 verschillende versies van de krokante boterham, telkens vernoemd naar bekende artiesten uit de muziekwereld. “Wordt het een hartige Mick Jagger of een smeuïge Lenny Kravitz met geitenkaas? You name it”, lacht Bollen. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUMSint-Truiden
Anneleen (28) en Brandon (29) brengen Sint-Truiden weer aan het dansen in heropende Cohibar: “Truiense jeugd die uitgaat in Hasselt? Verleden tijd”
Oplettende voorbijgangers hebben het misschien al gemerkt: er is weer leven in de Cohibar op het Heilig-Hartplein, en dat is allemaal aan Anneleen Drillieux (27) en Brandon Willems (29) te danken. Het koppel heropende een week geleden wat ooit een populair danscafé voor jongeren was, en hoopt dezelfde sfeer te laten terugkeren naar Sint-Truiden. “Het uitgaansleven in Sint-Truiden moet weer tot leven gewekt worden”, klinkt het.
-
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Wasbar in Hasselt, waar je hip eet én de was kan doen
Eén van de hipste zaken in Hasselt vind je aan de Grote Markt, bij de Wasbar. Het concept kwam overgewaaid vanuit Gent, focust zich voornamelijk op de studentencultuur maar kan blijkbaar ook veel bewoners uit de binnenstad bekoren. Wij gingen langs, niet voor een wasje, maar voor een hapje. -
PREMIUMHasselt/Diepenbeek/Leuven
“Zo’n diervriendelijke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze ondernemers serveren je weldra vegan frituursnacks
Liefhebber van een lekkere frituursnack en tegelijkertijd vegan? Dan blijf je nu wat op je honger zitten. Dat kan beter: nog eind deze maand staat er bij Björn Wolfs (39) van frituur Lutselus in Diepenbeek een gloednieuwe vegan foodtruck. En ook Tekla Vancleynenbreugel (29) en chef-kok Yolan Bamps (32) van het succesvolle restaurant Lento in Hasselt en Antwerpen openen een vegan frituur in Leuven. “Van vegan stoofvlees tot vol-au-vent: we zullen alles zelf produceren.” -
PREMIUMGenk
RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”
“Dat moeten we hier ook hebben”, dachten de uitbaters van El verde toen ze het grote aanbod vegan restaurants zagen tijdens hun reizen door Spanje. En dus kan je sinds juni 2022 in de Winterslagstraat terecht voor een plantaardig ontbijt of middagmaal. “We willen aantonen dat veganistische gerechten niet saai of eentonig hoeven te zijn”, vertelt uitbater Luca. Wij gingen langs om te testen of ze in hun opzet zijn geslaagd. -
PREMIUMSint-Truiden
RESTOTIP. Minimale moeite, maximaal genieten bij traiteur en cateringzaak Eve’licious in Sint-Truiden: “Door corona zat ik plots zonder werk en begon ik met bakken”
Even genoeg van al dat koken nu de feestdagen er bijna opzitten? Evelien Mellaerts weet raad. Enkele weken geleden opende ze in Sint-Truiden haar eigen traiteurszaak Eve’licious waar ze ovenvers gebak, kleurrijke ontbijtjes en heerlijke lunches serveert.
-
PREMIUMLimburg
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 6 koffiebars in Limburg
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 6 leuke koffiebars in Limburg. Van Baristabar in Bilzen tot Tutties in Sint-Truiden: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocoladefans kunnen hier zoveel méér ontdekken”
Geen feest zonder desserts, toch? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de gloednieuwe vestiging van Quetzal in het Hemelrijk. Zaakvoerder Glen Vandenbulcke (31) verrast zijn klanten daar met chocolade, chocolade, en... nog eens chocolade. Denk aan fruitfondue met liefst vier chocoladesmaken, verse moelleux, negen verschillende brownies ijscoupes, chocolademelken en milkshakes. “Geen stress, alleen maar keuzevrijheid”, lacht Vandenbulcke. Wij proefden alvast met plezier. -
Genk
Feestelijke én lokale koekjes scoren? Reken op de bakkunsten van Marta (23) uit Genk
Nog op zoek naar een leuk eindejaarscadeau voor familie of vrienden, maar stiekem in tijdnood? Dan kan je rekenen op de bakkunsten van Marta Sevilla Cladera (23) uit Genk. Speciaal voor de feestdagen geeft zij haar zelfgebakken chocoladekoekjes een speelse twist, mét zuurstokken en marshmellows. -
PREMIUMBilzen
RESTOTIP. Het Magazijn in Bilzen, een parel verscholen in een oude ijzerhandel
Het houten interieur met ijzeren elementen verraadt het karakter van de keuken van Het Magazijn in Bilzen. IJzersterk en vooral... tijdloos. De gerechten zijn duidelijk seizoensgebonden en bereid met verse ingrediënten. Je krijgt een bommetje aan winterse smaken op je bord, in combinatie met het warme onthaal is dat erg welkom op een koude, donkere dag.
-
Diepenbeek
‘t Russelt by Jarne komt nieuwe editie Gault&Millau binnen
Vandaag werd de twintigste editie van de Gault&Millau-gids uitgebracht. Die verzamelt naar goede gewoonte de beste restaurants van ons land. Het afgelopen jaar gingen anonieme inspecteurs van de gids op bezoek bij verschillende zaken om punten te geven. Bij de 125 nieuwkomers is ook een zaak uit Diepenbeek. -
PREMIUMGenk
RESTOTIP. Kozi, de hipste koffiebar van Genk
In Genk-centrum, vlak aan de ingang van Shopping 2, ligt Kozi, de koffiebar van Zoë Op ‘t Eyndt. De 32-jarige uitbaatster runt het trendy zaakje samen met haar ouders én is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de stad. Wij gingen langs, en bewonderden haar koffiekunsten met een bijzonder straf ontbijt. -
PREMIUMLimburg
Van Bavet tot Trentanove: bij deze 7 restaurants in Limburg haal jij alles uit Wereld Pastadag
Zou jij elke dag pasta kunnen eten? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want Wereld Pastadag staat weer voor de deur. Op dinsdag 25 oktober geniet jij van lekkere Italiaanse pasta’s. Een Holy Grail bij Bavet of een vegetarische ravioli met spinazie bij Trentanove in Hasselt? Bij deze 7 pastarestaurants in Limburg vind je voor elk wat wils. -
Sint-Truiden
‘t Veilinghuis laat Truienaars genieten van WK voetbal met groot scherm
Binnen tien dagen begint het WK voetbal in Qatar en steeds meer Vlaamse steden en horecazaken bereiden zich voor. Omdat het WK in de winter doorgaat, blijken veel grote schermen, typische sfeer en evenementen niet door te gaan, maar in Sint-Truiden haalt ‘t Veilinghuis alles uit de kast om er een geslaagd WK voetbal van te maken.
-
PREMIUMLimburg
Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft plantaardige voeding niet saai te zijn, maar kan je het net gebruiken om meer variatie op je bord te krijgen. Wil jij het graag eens testen, of gewoon wat inspiratie opdoen? Onze redactie zet je op weg en zocht acht zaken in Limburg waar jij de lekkerste vegan maaltijden eet. -
PREMIUMTongeren
Bake Off-winnares Jaline (21) opent patisserie in Tongeren: “Ontbijt, lunch, gebak, interieur... Alles moet je even in Parijs doen wanen”
Op haar 18 jaar ging Jaline Vandromme aan de haal met de glazen Bake Off-taartschotel en veranderde haar leven compleet. Ze ging aan de slag bij jurylid en patissier Herman Van Dender, er volgden een eerste kookboek en een foodtruck, en tegenwoordig pakt de jongedame het helemaal groots aan. Proef je vanaf 10 december ook haar prachtige gebak, maar ook ontbijt en lunch in Patisserie Jaline? “Alles moet kloppen.” -
PREMIUMSint-Truiden
RESTOTIP. Midden-Oosterse keuken proeven bij Al Dunya in Sint-Truiden: “Pure ingrediënten en 100 procent authentiek”
Om te genieten van de overheerlijke Midden-Oosterse keuken hoef je tegenwoordig geen vliegtuig meer te nemen. In Sint-Truiden serveert Isaac Huneihen falafel, fatouch, baba ghanoush en halloumi in zijn gezellige restaurant Al Dunya in de Breendonkstraat. “Lekker én gezond", belooft de chef op voorhand. Dat moet je ons geen twee keer zeggen. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”
Hasselaren die tijdens een avondje uit een keer geen vlees op hun bord willen, kunnen terecht bij Lento op de Zuivelmarkt. Het veganistische restaurant won al drie jaar op rij de Belgian Vegan Award en blijft ook vandaag verrassen met telkens een splinternieuw drie- en viergangenmenu om de vijf weken. “Een leuke afwisseling voor ons én voor onze klanten", aldus zaakvoerders Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamps. Wij proefden alvast met plezier.
-
Hasselt
Twee nieuwkomers uit Hasselt in nieuwe Gault&Millau
Vandaag werd de twintigste editie van de Gault&Millau-gids uitgebracht. Die verzamelt naar goede gewoonte de beste restaurants van ons land. Het afgelopen jaar gingen anonieme inspecteurs van de gids op bezoek bij verschillende zaken om punten te geven. Bij de 125 nieuwkomers zijn ook twee zaken uit Hasselt. -
Bilzen
Akko komt nieuwe editie Gault&Millau binnen
Vandaag werd de twintigste editie van de Gault&Millau-gids uitgebracht. Die verzamelt naar goede gewoonte de beste restaurants van ons land. Het afgelopen jaar gingen anonieme inspecteurs van de gids op bezoek bij verschillende zaken om punten te geven. Bij de 125 nieuwkomers is ook een zaak uit Bilzen. -
PREMIUMSint-Truiden
RESTOTIP. Bertha Foodbar in Sint-Truiden: pure, Italiaanse keuken met enkel toppers op de kaart
Voor een heerlijke pasta, ovenverse pizza’s en een zalig zuiderse sfeer moet je niet langer naar Italië. Bertha Foodbar brengt het sinds kort allemaal naar de Groenmarkt in Sint-Truiden. Naast ‘Maison S’ en ‘Crème van ne vent’ heeft Steffen Heusdens nu drie zaken op een rij en daar lijkt niemand rouwig om. Wij gingen alvast proeven. -
PREMIUMHasselt
Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroosters aangepast worden: “Dagschotels met vlees of vis en drie soorten aardappelen, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”
De Hogeschool PXL past de lessenroosters aan vanwege het populaire studentenrestaurant in de Elfde Liniestraat. Elke middag komen daar liefst 1.200 bezoekers over de vloer, waardoor er op momenten een lange wachtrij tot buiten staat. “Zelfs leerlingen van omliggende secundaire scholen en externen komen hier om van onze versbereide gerechten te genieten”, klinkt het. Ook wij proefden met plezier.
-
PREMIUMLimburg
Wordt Limburgse vlaai beschermd streekproduct met strikte regeltjes? “Zou geweldig nieuws zijn, want typische vlaai mag niet ontsporen”
Wordt Limburgse vlaai een beschermd streekproduct? Die vraag stellen Vlaanderen en Nederland vandaag officieel aan de Europese Commissie in Den Haag. Als die aanvraag goedgekeurd wordt en de vlaai effectief erkend wordt als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA), zal het lokale gebak enkel nog in de Belgische en Nederlandse provincie Limburg gebakken kunnen worden. -
PREMIUMSint-Truiden
Truiense Alien Nouwen (21) opent koffiehuisje Tuttie’s in Ridderstraat: “Vernoemd naar een koosnaampje uit onze familie”
Sint-Truiden heeft er een nieuwe hotspot bij voor wie van koffie, taart, cupcakes, wafels en al wat lekker is houdt. Tuttie’s wordt sinds drie weken uitgebaat door de 21-jarige Alien Nouwen. Een rasechte Truiense die haar klanten met de glimlach bedient. “Als ik dat rijtje klanten voor de deur zie om hier een koffie te kunnen drinken, kan ik het nog niet geloven. Allemaal voor Tuttie’s? Mijn zaak?” -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUMLimburg
RESTOTIP. Sladidaa in Hasselt: “Gezond lunchen op het werk bleek onmogelijk... Dus werd ik zelf horecaondernemer”
“Wie kent het niet? Je bent aan het werk, op zoek naar een snelle, lekkere én gezonde lunch, maar alleen ongezonde alternatieven zijn voorhanden”, vertelt Elke Hoekx van pop-up Sladidaa. Daarom serveert ze haar eigen gezonde gerechten aan de Hasseltse werkmensen. En binnenkort trekt Elke zélf naar de bedrijven met haar foodtruck vol slaatjes, buddha bowls en soep. Of een jalapeño-ijsje, iemand?
-
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Brunch a Lotte in Hasselt: “Zoete French toasts, ‘scones’ of American pancakes: hier is het ‘homemade’ én hoef je niet te kiezen”
Wie op een koude of regenachtige dag niets liever doet dan heerlijk brunchen met vrienden of familie in de stad, kan voortaan bij ‘Brunch a Lotte’ in de Hasseltse Lombaardstraat terecht. Zaakvoerster Charlotte Vanaken (28) zet daar geen traditionele brunch of lunch op tafel, maar verrast de Hasselaar met homemade lekkers zoals American pancakes, zoete French toasts, sconebroodjes en meer. “Ik wil die typische overvolle tafel creëren zodat je een beetje van alles kan snoepen", lacht Charlotte. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUMLimburg
El Sueño en Wonderbar: met deze 7 Limburgse cocktailbars geniet jij van de laatste zomermaand
De zon komt er dit weekend weer door en dat zorgt voor zomerse temperaturen. Er is dan ook niets zo goed als ervan genieten met een lekkere cocktail in de hand. Van El Sueño in Hasselt tot Wonderbar in Genk: met deze 7 Limburgse cocktailbars geniet jij van de laatste zomermaand. -
PREMIUMLimburg
Van De Pastorij in Peer tot De IJsboetiek in Hasselt: bij deze 8 adresjes in Limburg geniet jij van een verfrissend ijsje
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Verfrissende fruitsmaken of heerlijke roomsmaken? Van De Pastorij in Peer tot De IJsboetiek in Hasselt: in deze 8 ijssalons in Limburg smul jij van een heerlijk verfrissend ijsje. -
PREMIUMHasselt
LEKKER LOKAAL. Op culinaire ontdekkingsreis bij Tasty Bowl Hasselt
Momenteel blijft het nog even bij dromen over die verre reis naar een exotisch oord, maar gelukkig kunnen we wél nog op een culinaire ontdekkingstrip. Dat doen we deze week bij Tasty Bowl in Hasselt, het wokrestaurant dat erin slaagt om ons met zijn Aziatische keuken steeds weer te verrassen. Lees meer over de restaurantrecensies in ons dossier.