-
PREMIUMEvergem
RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant. -
PREMIUMSint-Denijs-Westrem
RESTOTIP. Brutal in Sint-Denijs-Westrem: de beste pizza’s van Gent om thuis van te genieten
Waar in Gent vind je nu écht de beste pizza? Het is een discussie waar ongetwijfeld al vriendschappen door sneuvelden. Graag maken wij de keuze nog een tikkeltje moeilijker. Wie een oordeel velt, moet eerst de pizza van Brutal in Sint-Denijs-Westrem geproefd hebben. Lees hier waarom. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantastische lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”
Amper een jaar nadat Nonam de deuren opende, werd het restaurant al beloond met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau. Loon naar werken voor Arne Van Wambeke en Karel Van Oyen. Intussen werd het restaurant een vaste waarde voor als het tijdens de lunch al eens wat meer mag zijn. Wij maakten onze middag vrij en lieten ons verwennen met een overheerlijk 4-gangen lunchmenu, omkaderd met enkele verfijnde hapjes.
-
PREMIUMMaldegem
RESTOTIP. Kwizien in Maldegem: “Nieuwe uitbaters, zelfde charme en kwaliteit”
Restaurant Kwizien in Maldegem heeft sinds de jaarwisseling nieuwe uitbaters. Reden genoeg om langs te gaan en te testen of het toppertje uit het Meetjesland zijn charme en kwaliteit behouden heeft. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Barque à Jack, een nieuwe hotspot langs het water
Met Barque à Jack heeft Hugues De Breyne zijn zesde horecazaak geopend. Hij kent dus het klappen van de zweep, en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen op het moment dat we - een kleine maand na de opening - de nagelnieuwe zaak langs de Leie binnenstappen. Naar parkeerplaats hebben we alvast niet moeten zoeken, een goede start. -
PREMIUMAssenede
RESTOTIP. De Omlijsting: “Bruin eetcafé met een kwinkslag”
Het was al een tijdje geleden dat er nog eens een nieuw restaurant bijkwam in Assenede, maar sinds kort kan je tafelen in De Omlijsting in de Diederikstraat. Zaakvoerders en levenspartners Wim Blanke en Ellen Swint toverden de voormalige slagerij Bekaert om tot een bruin eetcafé, met een opvallend interieur en een nog meer opvallende gevel. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Brasserie Cavea: snelle lunch of hapjes in cultuurtempel
Na enkele maanden leegstand heeft de horecazaak van Leietheater Deinze tijdelijk nieuwe uitbaters. Op 15 december openden Bjorn Pevenage (39), Tommy Vandenborre (43) en Chris Sauquillo (42) Brasserie Cavea. De pop-up is nog open tot juni en wij gingen alvast proeven.
-
PREMIUMDeinze/Meetjesland
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in het Meetjesland en Deinze. Van Lawrence House in Deinze tot Koffiehuis Touché in Aalter: met deze vijf koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMWetteren
RESTOTIP: Bistro Het Vergeet mij nietje zal je niet snel vergeten
Op de hoek van de Wegvoeringstraat en de Scheldedreef in Wetteren openden Bart en Brenda Cappaert de nieuwe Bistro Het Vergeet mij nietje. En geloof me, een bezoek aan het flamboyante koppel zal je niet snel vergeten. Wij gingen (al een paar keer) proeven. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. La Maryse in Eeklo: wanneer groenten hoofdrol krijgen, en dat helemaal niet erg is
Restaurant La Maryse in Eeklo maakte onlangs met drie radijsjes zijn entree in de Green Guide, een eetgids die keukens beloont die groenten een hoofdrol geeft. Hoog tijd om de kunsten van chef Sten Van der Blij (42) en gastvrouw Yati Van der Sypt (32) te testen. -
PREMIUMzomergem
RESTOTIP. ’t Oud Liefken: “Bruine gezelligheid in nieuw jasje”
Jong geweld in de ‘t Oud Liefken, want met Wannes Defoor (20) heeft het restaurant een prille twintiger als nieuwe eigenaar. Hij deed al heel wat ervaring op in verschillende restaurants, maar ‘t Oud Liefken is zijn eerste eigen zaak. Wij gingen op de openingsavond proeven.
-
PREMIUMMeetjesland
Van ‘t Aards Paradijs tot Sushi Deinze: in deze restaurants in het Meetjesland proef je van de veganistische keuken
Op 1 november was het ‘World Vegan Day’ en werd het startschot gegeven van de ‘Try Vegan Challenge’: een maand waarin we aangemoedigd worden om plantaardig te eten. Vegan maaltijden hebben niet alleen een positieve impact op je gezondheid, het klimaat en dierenwelzijn, maar zorgen ook voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Wij zochten vier fijne adresjes uit in het Meetjesland waar vegan op de kaart prijkt. Van seizoensgroenten en eetbare bloemen tot plantaardige sushi: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
PREMIUMBachte-Maria-Leerne
RESTOTIP. Pop-up Mohícan: verfijnd tafelen in steppetent
Dineren in een traditionele Mongoolse steppetent of ‘yurt’; het klinkt niet meteen romantisch, maar dan ken je Mohícan nog niet. In dit pop-uprestaurant dat als tentenkamp werd opgebouwd in de tuin van een oude kasteelhoeve in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) worden alle zintuigen tegelijk geprikkeld. Wij lieten alvast onze innerlijke natuurmens een avondje buitenspelen. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. La Boucherie Latem: hemelse steaks met een prijskaartje en een vleugje Stevie Wonder
Voor het betere vlees moet je aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem zijn. Met de nadruk op de kwaliteit van de producten zet La Boucherie, het nieuwste restaurant van de Gentse chef Sam D’Huyvetter, zich in de markt als het vleesrestaurant waar je toch zeker eens een steak moet gegeten hebben. Tijd voor een bezoekje. -
PREMIUMOlsene
RESTOTIP. Bistro Oud Eikenhof: klassieke bistrogerechten in huiselijk kader
Voor eenvoudige Vlaamse gerechten of een pannenkoek kan je sinds kort in Bistro Oud Eikenhof in Olsene terecht. Het horecapand in de Houtstraat bestaat al lang, maar het koppel dat er de gasten ontvangt is nieuw. Wij gingen op een vrijdagavond langs bij Geert Van de Voorde en Sabine Lemeur.
-
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Dochy Smaakboetiek in Petegem-aan-de-Leie: “Dagverse Italiaanse en Aziatische afhaalgerechten”
Omdat we niet altijd zin hebben om te koken en een restaurantbezoek niet altijd in de agenda past, zoeken we onze heil in een afhaaltraiteur. We bestellen enkele gerechten bij Dochy Smaakboetiek in de Centrumlaan in Petegem-aan-de-Leie, dat in het voorjaar de deuren opende. Ideaal om te delen, lezen we op de website, en dus nodigen we nog twee koppels uit. Even benieuwd als wij dat waren? -
PREMIUM
Dit zijn de 23 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Gent en het Meetjesland
292 Frituristen uit Vlaanderen werden maandag bekroond met de titel ‘Erkend Friturist’. Hieronder vindt u een lijst van de 21 ‘Erkende Frituristen’ uit de regio rond Gent en het Meetjesland. Waar ga jij je volgende frietje halen? -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. ‘t Leie Frietje: knapperige frietjes en enkele extra’s op de kaart
Wanneer een bekende frituur wordt overgenomen, gaan voor voor onze wekelijkse restotip met plezier proeven. De frietbarak aan sportcomplex Palaestra, één van de enige frietkoten in Vlaanderen met een drive-in, wordt sinds augustus uitgebaat door Evi Vanborm en Baptiste Peeters onder de naam ‘t Leie Frietje. -
PREMIUMdeinze/meetjesland
Zomerse suggesties en tropische cocktails van Barr tot Barz: ontdek 6 leuke cocktailbars in Deinze en het Meetjesland
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. De mojito’s, cuba libre’s en cosmopolitans kennen we ondertussen al, maar soms willen we onze smaakpapillen wel eens uitdagen met iets nieuws. Wij gingen op zoek naar leuke cocktailbars, die hun eigen unieke creaties serveren in Deinze en het Meetjesland. Kom proeven van de Love Potion in Bar Georgie of de Rose & Rosé in Barr.
-
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Lawrence House: een Parijse lunch in Deinze
Lawrence House is al jaren een buitenbeentje in de Tolpoortstraat in Deinze. In het in 2013 opgerichte koffie- en theehuis kan je sinds kort ook terecht voor een lunch. Zaakvoerder Marc Neirynck is een francofiel en wil een stukje Parijs naar Deinze halen. Wij gingen op een rustige maandagmiddag lunchen tussen de bloemen op het terras. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Pizzeria Gusto: Flinterdunne, krokante pizza’s
Voor flinterdunne, krokante pizza’s uit het zuiden van Italië moet je bij Carlo Miccoli zijn. De Gentenaar leerde de kneepjes van het vak in het befaamde restaurant Firenze in Gent en was later chef in Sabatini in Sint-Martens-Latem en Il Mondo Di Miccoli in De Pinte. Vanaf dinsdag bakt hij pizza’s in Gusto, zijn takeawayzaak op de steenweg tussen Deinze en Drongen. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Vosselaere Put: brasserie nostalgie aan de Leie
Het was al een tijdje geleden dat er nog eens een nieuw restaurant bijkwam in Deinze, maar sinds mei kan je tafelen in Vosselaere Put in Bachte-Maria-Leerne. Zaakvoerder Hugues de Breyne toverde het voormalige restaurant De Notelaer om tot een brasserie met nostalgisch interieur en een menukaart vol klassiekers. Tijd voor een uitgebreide lunch. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. ‘T Stokbruudje: uitgebreid ontbijt in hartje Deinze
In de Gentstraat in Deinze nam Kelly De Raet de voormalige broodjeszaak Croissy over en zij herdoopte de zaak ‘T Stokbruudje. Naast belegde broodjes, warme snacks, salades, verse soep en wafels en pannenkoeken kan je er ook een ontbijt met alles erop en eraan komen eten. Voor deze restotip schuiven we de voeten eens bij het krieken van de dag onder tafel.