1. Ilse en Thomas geven Den Bierboom nieuwe toekomst: “Eigen accenten leggen, met respect voor lange geschiedenis van dit pand”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Ilse en Thomas geven Den Bierboom nieuwe toekomst: “Eigen accenten leggen, met respect voor lange geschiede­nis van dit pand”

  Den Bierboom, al zo’n zeventig jaar een iconische horecazaak in Lebbeke, is in nieuwe handen. Ilse Pissens (48) en Thomas Cuffez (38) draaien er volgende week hun eerste service. Daarmee maken ze een sprong in het onbekende. “De smaak voor het koken kreeg ik letterlijk te pakken in de coronaperiode”, zegt Thomas, die in de zaak de rol van chef-kok op zich neemt.
 1. Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstraeten: hier geniet je op Verloren Maandag van worstenbrood en appelbollen in het Waasland
  PREMIUM
  Waasland en Dendermonde

  Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstrae­ten: hier geniet je op Verloren Maandag van worsten­brood en appelbol­len in het Waasland

  Nu Kerst en Nieuwjaar achter de rug is, is Verloren Maandag weer in zicht. Ook verschillende bakkers in Waasland en Dendermonde doen mee aan de Antwerpse traditie van appelbollen en worstenbroden. Van bakkerij Wauters in Temse tot bakkerij Verstraeten in Beveren: bij deze acht bakkers in het Waasland kan je terecht voor appelbollen en worstenbroden op Verloren Maandag.
 1. Tukta opent Krua Thai Tukta Takeaway: “Streekgenoten laten proeven van Thaise gerechten waar ik mee opgroeide”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Tukta opent Krua Thai Tukta Takeaway: “Streekge­no­ten laten proeven van Thaise gerechten waar ik mee opgroeide”

  Tukta Schanprung (49) kookte vroeger al voor familie en vrienden, maar nu kan iedereen van haar kooktalent proeven. Samen met partner Johan De Puysseleyr (53) is ze in haar woning in Lebbeke gestart met Krua Thai Tukta Takeaway. Liefhebbers kunnen er typisch Thaise gerechten afhalen. “En voor wie wil aangepast aan smaakpapillen die niet zo gek zijn op pikant”, klinkt het.
 2. Liefde voor het zuiden doet Emmanuelle en Stijn Belle Olio oprichten: “Beste van mediterraanse keuken aanbieden in huiselijke sfeer”
  PREMIUM
  Denderbelle/Lebbeke

  Liefde voor het zuiden doet Emmanuelle en Stijn Belle Olio oprichten: “Beste van mediter­raan­se keuken aanbieden in huiselijke sfeer”

  Lebbeke heeft voortaan haar eigen speciaalzaak van zuiderse olijfolie en specerijen: Belle Olio in Denderbelle. Zo ver gaat de passie dat Emmanuelle Haffner (46) en Stijn Van Hauwermeiren (46) er zelfs hun woning voor ombouwden. “We willen de beste oliën, pasta’s, kruiden en wijnen uit het zuiden naar Belle brengen”, klinkt het.
 3. Van Bordje Gezond tot Leut: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermonde probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van Bordje Gezond tot Leut: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermon­de probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit

  In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft een vegan maaltijd niet saai te zijn, maar kan je met vegan gerechten zorgen voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan helpen we je met deze zaken alvast op weg. Van Bordje Gezond in Sint-Niklaas tot Leut in Lokeren: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermonde probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit.
 1. RESTOTIP. Miss Bouquet: doe eens gek en eet een gerecht waar je nog nooit van gehoord hebt
  PREMIUM

  RESTOTIP. Miss Bouquet: doe eens gek en eet een gerecht waar je nog nooit van gehoord hebt

  Joke Van Nieuwenhove (37) laat Buggenhout en omstreken sinds kort de Thaise en Indiase keuken ontdekken. Haar nieuwe zaak Miss Bouquet focust voorlopig nog op afhaal, al komt daar binnenkort misschien verandering in. De namen van de gerechten zijn bij momenten onuitspreekbaar, het eten moet je opwarmen in een grote pot gevuld met water. Wij zijn fan. Lees meer restotips uit regio Dendermonde en Waasland in ons dossier.