-
PREMIUMDendermonde
Majella en Didier brengen culinair Spanje met La Tienda naar Ros Beiaardstad: “Hele avond proeven in ongedwongen sfeer”
‘Sharing plates’ met culinair lekkers. Daar pakken Majella Nevejans (44) en Didier Pien (43) voortaan mee uit in nieuwe horecazaak La Tienda in hartje Dendermonde. “Inspiratie vonden we in de Spaanse gastrobars”, zegt Didier, wiens passie in de keuken ligt. -
PREMIUMDendermonde
RESTOTIP. Libanese keuken bij Layali Beirut: “Om duimen en vingers af te likken”
De Libanese keuken wordt sinds kort ook in Dendermonde geserveerd. De uitbaters van Layali Beirut zorgen daarmee voor een primeur in de stad. “Voor authentieke Arabische gerechten moet je hier zijn”, klinkt het. Wij gingen proeven. En likten duimen en vingers af. -
PREMIUMLebbeke
Ilse en Thomas geven Den Bierboom nieuwe toekomst: “Eigen accenten leggen, met respect voor lange geschiedenis van dit pand”
Den Bierboom, al zo’n zeventig jaar een iconische horecazaak in Lebbeke, is in nieuwe handen. Ilse Pissens (48) en Thomas Cuffez (38) draaien er volgende week hun eerste service. Daarmee maken ze een sprong in het onbekende. “De smaak voor het koken kreeg ik letterlijk te pakken in de coronaperiode”, zegt Thomas, die in de zaak de rol van chef-kok op zich neemt. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. RAAM blijft garantie voor smaakvolle wereldkeuken
Nadat oprichter Vic Christiaens afgelopen zomer de deur van restaurant RAAM achter zich dichttrok namen Ann-Sophie Snoeck en Andreas Verougstraete het roer over. Ook onder hun nieuwe vleugels maak je in RAAM nog steeds kennis met wereldse smaken in een decor dat zelfs op een grijze winterdag vrolijkheid uitstraalt.
-
PREMIUMWaasland en Dendermonde
Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstraeten: hier geniet je op Verloren Maandag van worstenbrood en appelbollen in het Waasland
Nu Kerst en Nieuwjaar achter de rug is, is Verloren Maandag weer in zicht. Ook verschillende bakkers in Waasland en Dendermonde doen mee aan de Antwerpse traditie van appelbollen en worstenbroden. Van bakkerij Wauters in Temse tot bakkerij Verstraeten in Beveren: bij deze acht bakkers in het Waasland kan je terecht voor appelbollen en worstenbroden op Verloren Maandag. -
Belsele/Buggenhout
Bierwebshop Poseidon Beers verhuist magazijn naar Belsele: “Leveren na twee jaar al bieren in een 20-tal landen”
Bierwebshop Poseidon Beers uit Buggenhout is verhuisd naar een nieuw en groter magazijn in Belseledorp in Belsele. De online bierhandel won dit jaar een zilveren medaille op de Beer Awards, en zag haar klantenbestand exponentieel groeien. -
PREMIUMBuggenhout
RESTOTIP. Squadra Opdorp: hoe een doordeweekse afhaalzaak toch nog durft te investeren
Een pizzeria met de naam Milanio. Zo zijn er dertien in een dozijn. Groot was onze verbazing dat de eigenaars een gelijknamig filiaal op de Dries van Opdorp over een andere, meer lokale boeg gooiden. Milanio werd Squadra Opdorp en de kaart werd veel meer Mediterraans, met uiteraard ook nog een steenoven. Dat moeten we eens testen. -
PREMIUMBrussegem
Hobbykweker Iris ruilt grondwitloof voor saffraan: “1 grammetje heb je voor 35 euro”
De grootste producenten van saffraan vinden we Iran, waar het op een hoogte van achthonderd meter wordt gekweekt. Maar sinds kort kan je het ook dichter bij huis vinden, bij Iris De Swert in Brussegem. “Met 0,1 gram saffraan kan je al een risotto voor twee personen op smaak brengen”, klinkt het enthousiast.
-
PREMIUMLebbeke
Tukta opent Krua Thai Tukta Takeaway: “Streekgenoten laten proeven van Thaise gerechten waar ik mee opgroeide”
Tukta Schanprung (49) kookte vroeger al voor familie en vrienden, maar nu kan iedereen van haar kooktalent proeven. Samen met partner Johan De Puysseleyr (53) is ze in haar woning in Lebbeke gestart met Krua Thai Tukta Takeaway. Liefhebbers kunnen er typisch Thaise gerechten afhalen. “En voor wie wil aangepast aan smaakpapillen die niet zo gek zijn op pikant”, klinkt het. -
PREMIUMSint-Gillis-Dendermonde
Van pop-up naar permanente winkel: Steven en Els schakelen versnelling hoger met Wijnthousiast
Meer dan 250 verschillende wijnen zijn voortaan permanent te ontdekken in Sint-Gillis-Dendermonde. Na twee jaar pop-up zijn Steven Aelbrecht en Els van Esbroeck met hun Wijnthousiast overgeschakeld naar een fysieke winkel. “Ook ideaal voor leuke geschenkjes die je met plezier geeft of krijgt”, zeggen ze. -
PREMIUMDenderbelle/Lebbeke
Liefde voor het zuiden doet Emmanuelle en Stijn Belle Olio oprichten: “Beste van mediterraanse keuken aanbieden in huiselijke sfeer”
Lebbeke heeft voortaan haar eigen speciaalzaak van zuiderse olijfolie en specerijen: Belle Olio in Denderbelle. Zo ver gaat de passie dat Emmanuelle Haffner (46) en Stijn Van Hauwermeiren (46) er zelfs hun woning voor ombouwden. “We willen de beste oliën, pasta’s, kruiden en wijnen uit het zuiden naar Belle brengen”, klinkt het. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Van Bordje Gezond tot Leut: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermonde probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft een vegan maaltijd niet saai te zijn, maar kan je met vegan gerechten zorgen voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan helpen we je met deze zaken alvast op weg. Van Bordje Gezond in Sint-Niklaas tot Leut in Lokeren: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermonde probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit.
-
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 5 koffiebars in Waasland en Dendermonde
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 5 leuke koffiebars in Waasland en Dendermonde. Van Straff in Dendermonde tot Puur B in Waasmunster: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMLebbeke
RESTOTIP. Krua Thai Tukta Takeaway: Lekkers uit Thailand in eigen keuken bereid
Met Krua Thai Tukta Takeaway heeft de regio Lebbeke-Dendermonde nu ook zijn eigen Thaïs restaurant. Dankzij Tukta Schanprung en Johan De Puysseleyr. Wokken en curry’s maken ze in eigen keuken in hun woning aan de Koning Alberstraat. Liefhebbers kunnen het lekkers daar afhalen. Wij deden de test. -
PREMIUM
RESTOTIP. Miss Bouquet: doe eens gek en eet een gerecht waar je nog nooit van gehoord hebt
Joke Van Nieuwenhove (37) laat Buggenhout en omstreken sinds kort de Thaise en Indiase keuken ontdekken. Haar nieuwe zaak Miss Bouquet focust voorlopig nog op afhaal, al komt daar binnenkort misschien verandering in. De namen van de gerechten zijn bij momenten onuitspreekbaar, het eten moet je opwarmen in een grote pot gevuld met water. Wij zijn fan. Lees meer restotips uit regio Dendermonde en Waasland in ons dossier. -
PREMIUMBuggenhout
RESTOTIP. Sushi Marina: ook sushi kan je leren eten
Een originaliteitsprijs zal de naam van Sushi Marina in de Kerkstraat in Buggenhout niet winnen, maar dat wil niet zeggen dat de nieuwe zaak geen goeie takeaway kan afleveren. Is de horeca van de bosgemeente een aanwinst rijker? Wij deden de test. Lees meer restotips uit het Waasland en regio Dendermonde in ons dossier.
-
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Van Bar Zeta tot Gourmande: op deze 6 locaties in het Waasland en Dendermonde kan je heerlijk brunchen en lunchen
Hou jij van een zoete pannekoeken als ontbijt of ga jij eerder voor een hartige toast? In deze 6 zaken vind je ongetwijfeld een ontbijt, brunch of lunch die bij je past. Van Bar Zeta in Dendermonde tot Gourmande in Sint-Gillis-Waas: Met deze 6 brunch- en lunchlocaties in het Waasland en Dendermonde kan jouw dag alvast niet meer stuk. -
PREMIUMLebbeke
RESTOTIP. Nell: ontbijt- en lunchbar die tegelijk wolwinkel is
Een ontbijt- en lunchbar waar je tegelijk ook breigerief kan kopen. Je verwacht het in Gent of Antwerpen, maar niet direct in het kleine Lebbeke. Bovendien heeft Nell sinds kort een nieuw interieur. Wij gingen testen of de combinatie aanslaat. Lees meer over restotips uit Waasland en Dendermonde in ons dossier. -
PREMIUMLebbeke
RESTOTIP. De Mistanguette: écht vlees en écht brood zorgen voor smakelijke burgers
Elke twee weken vatten Kim De Hauwere en Tom Maes met hun foodtruck De Mistanguette post aan de Grote Plaats in Lebbeke. Daar serveren ze “verse burgers, met écht vlees en écht brood”. Wij beslisten te proeven en kwamen niet bedrogen uit. Met één van de burgers en wat aardappelwedges erbij is zelfs de grootste honger gestild. -
PREMIUMDendermonde
RESTOTIP. KingRibs in Dendermonde: “Kwaliteit boven à volonté is de leuze... Maar onze buiken zitten méér dan gevuld”
In het Waasland is KingRibs een gesmaakt begrip, maar ook Dendermonde heeft al even een eigen vestiging. Tijd om de vermaarde spareribs – huisgemarineerd en traag gegaard – zelf te proberen, vonden wij.