-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Lina's bakkerij: onze nieuwe favoriete lunchspot
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Lina’s bakkerij, een bakkerij waar je ook lekker kunt lunchen vlak bij het De Coninckplein. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen. -
PREMIUMKempen
Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn.
-
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Charlie’s tot Paul’s Bakery: bij deze 7 koffiebars in de regio Antwerpen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zeven leuke bars in Antwerpen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Charlie’s in Antwerpen tot Bistro Jules in Wilrijk. -
PREMIUMBeerse
RESTOTIP. De Sjokola in Beerse: eenvoudig, lekker en en vlotte bediening
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: brasserie De Sjokola in Beerse. Een snelle hap, rustig genieten en wat keuvelen : het kan er allemaal in een aangenaam decor. Een aanrader. Lees hier nog meer lekkere tips in ons dossier.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Fiskeskur: visgerechten in een gezellige serre
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Fiskeskur, het visrestaurant dat in wintermodus ging met zijn gezellige serre. -
Noordrand
Antwerpse noordrand telt 22 restaurants in nieuw Gault & Millau: vier nieuwkomers, drie stijgers
Gault & Millau heeft 22 restaurants uit de noordrand van Antwerpen opgenomen in de nieuwe restaurantgids. Het gaat om horecazaken in Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Kalmthout, Schilde, Schoten, Malle en Hoevenen (Stabroek). Er zijn vier nieuwkomers en drie zaken krijgen een hogere quotering dan een jaar geleden. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Madonna: fine dining in het KMSKA
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Madonna, het nieuwe fine diningrestaurant van het KMSKA.
-
Brecht
E10 Hoeve stopt met restaurantgedeelte en gaat met eTien voor ‘samen tafelen’
Wie er na dit weekend aan dacht om nog eens een tête-à-tête te hebben in de E10 Hoeve, zal er een alternatief moeten zoeken. Of een paar vrienden extra, want vanaf maandag schakelt eTien over op het concept ‘samen tafelen’. Het vroegere restaurant en de Orangerie zullen dan exclusief voorbehouden voor kleinere gezelschappen van om en bij de tien mensen. “We kregen steeds meer vraag van kleinere gezelschappen die wél de restaurantervaring willen, maar ook de privacy", zegt zaakvoerder Joris Goossens. -
PREMIUMZoersel
RESTOTIP. Studio Frites: culinaire curryworsten in frituur van niveautje hoger
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Studio Frites in Sint-Antonius Zoersel. Vooral de snacks van eigen makelij of met een creatieve draai eraan onderscheiden het adresje van de klassieke frituur. -
PREMIUMAntwerpen
Van ‘Tea Punch’ tot ‘Strawberry Margarita’: 7 cocktailbars in de regio Antwerpen die je moet uitproberen
De zomer is nog steeds in het land. Het zonnetje schijnt, de temperaturen zijn aangenaam warm. Wat is er dan beter dan een lekkere frisse cocktail? Van Le Souffleur in Antwerpen tot Ben’s Moment in Brasschaat: wij lijsten zeven cocktailbars in de regio Antwerpen op die je moet uitproberen. -
PREMIUMMalle
RESTOTIP. Burgers ‘n Bowls: kiezen is verliezen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Burgers ‘n Bowls in Westmalle, waar je in een trendy bar naar Amerikaanse stijl voor het dilemma tussen een rijkelijk belegde burger of een frisse pokébowl komt te staan.
-
PREMIUMMalle
RESTOTIP. Mercat: kraakverse comfortlunch in cottagevilla
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar over brasserie tot fine dining. Deze week: Mercat. Het trendy eetadres in Westmalle verwerkt dagvers met eigen handen geplukte groenten in lekker luchtige lunchgerechtjes op je bord, achter de traiteurtoog of in de 24/7 ‘Mercatomaat’. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Bjornies tot Het Boerenijsje: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de regio Antwerpen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Bjornies in Kontich tot Het Boerenijsje in Loenhout. Hier smul je van de lekkerste ijsjes. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 6 frietbarakken in de regio Antwerpen eet je frieten met een nostalgisch sausje
Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van een frituur bijna pal op de grens met Nederland in Essen tot een snackmuur in Kontich: bij deze 6 barakken in de ruime regio rond Antwerpen moet je zeker eens een frietje gaan steken. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Dit zijn de 28 'Erkende Frituristen' uit de regio Antwerpen
Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, bekroonden zowat 292 Vlaamse frituuruitbaters met de titel van “Erkend Friturist”. Dat wil zeggen dat zij op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel dragen. Er zijn 28 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Antwerpen. Je ontdekt ze hier.