-
RONSE
Na 12 jaar Frederic Buyens maken Céline en Kevin Demeulemeester van La Casa een Lunchbar
In de Abeelstraat heeft Frederic Buyens La Casa doorgegeven aan Céline en Kevin Demeulemeester die er vanaf 6 februari Lunchbar hebben van gemaakt. -
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Vijf tips voor lokale alcoholvrije drankjes tijdens Tournée Minérale
Een maand lang geen alcohol drinken: Het is voor sommigen een uitdaging. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat smakelijke alcoholvrije alternatieven op de markt. Wij geven enkele tips voor lokale non-alcoholische drankjes. -
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Van een Bretoense Galette tot Maltesers: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen voor jullie op. Van Elwin’s Pancakes in Aalst tot Groot Geluk in Aaigem: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen. -
KLUISBERGEN
Sinterklaas gaat ontbijten in Berchem op 4 december
Op zondag 4 december komt Sinterklaas ontbijten in de Brugzavel in Berchem. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen, tot 10 jaar krijgen ze ook een cadeau van de Goedheilige Man.
-
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 6 koffiebars in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 6 leuke koffiebars in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen. Van Anemoon in Oudenaarde tot Het Herdershuysje in Wortegem-Petegem: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMMaarkedal
RESTOTIP. Linde en Annabelle geven Moeder Stiene nieuw leven als eetcafé met Belgisch-Italiaanse keuken
Er is weer bruisend horeca-leven in Moeder Stiene. Sedert eind oktober serveren Linde Vermeulen (33) en Annabelle Van Malderghem (31) er in hun vernieuwd eetcafé een Belgisch-Italiaanse keuken. -
PREMIUMOudenaarde/Ename
Restotip • Paulette Ename: in huiskamersfeer genieten van verzorgde gerechten
Decennia oud lijkende huiskamers vormen het interieur van het restaurant Paulette Ename. Die gezelligheid ervan versterkt nog, wanneer de chef de gastvrouw met seizoensgebonden gerechtjes de keuken uitstuurt. -
PREMIUMSint-Lievens-Esse
RESTOTIP. 't Fonteintje in Sint-Lievens-Esse: lekker tafelen langs de bochtige N42
Langs de drukke en bochtige N42 in Sint-Lievens-Esse (Herzele) ligt restaurant ‘t Fonteintje ietwat onttrokken aan het zicht. Dagelijks passeren er een paar duizend voertuigen. Ook wij zijn er al zo vaak voorbijgereden. Hoogtijd dus om even halt te houden en te proeven van wat chef Jan Fivez (48) op de borden tovert.
-
PREMIUMOUDENAARDE/EDELARE
RESTOTIP. Brassérise: fijn tafelen boven de Edelareberg
Dean Broekaert en Emmelinne Demeulemeester kwamen enkele maanden geleden aan het roer van de brasserie Brassérise op de top van de Edelareberg in de schaduw van de robuuste bedevaartskapel van Kerselare. -
PREMIUMEverbeek
Restotip: The Phlox in Everbeek
We kiezen een mooie zomeravond uit om in de onlangs nog ruimer geworden brasserie The Flox op de grens van Everbeek en Zarlardinge de benen onder tafel te steken en mogen er plaatsnemen onder het gezellige, overdekte zuiderterras met buitenbar. -
PREMIUMZottegem
RESTOTIP. Margriet: No-nonsense aanpak met topper aan het fornuis
Margriet in het centrum van Zottegem: een sfeervol eetcafé met wisselende middag- en avondkaart biedt sinds kort ook ontbijt of brunch aan op zondag. Wij gingen voor de avondkaart en lieten ons vooral verrassen door de 37-jarige chef Rinaldo. -
PREMIUMZottegem
RESTOTIP. Two Cooks: culinair genieten in het hart van de Vlaamse Ardennen
‘Two Cooks’ Gunther Taelman en Olivier Jolie brengen royale en verzorgde gerechten die nooit teleurstellen, schrijft Gault&Millau over het restaurant in de voor Ronde van Vlaanderen-liefhebbers iconische Paddestraat in Velzeke. 14/20 is een erg aardige score. Benieuwd als we zijn, gingen we dat eens uitproberen. Lees al onze restotips hier.
-
PREMIUMBrakel
Restotip • La Granja 4 in Opbrakel: de verrassende mix van zuiderse delicatessen en plaatselijke toppers
Producten van plaatselijke kwekers laten matchen in een verfijnde, zuiderse keuken: dat is de aanpak waarmee Stefan Van Paemel, patron-aan-het-fornuis van het nieuwe Brakelse restaurant La Granja 4 zich wil onderscheiden. En dat levert verrassende gerechten op. Lees hier meer restaurantrecensies. -
PREMIUMBrakel
Restotip: Stop eens halfweg de Valkenberg voor Brasserie Moutarde
Grootmoeders keuken staat centraal in Brasserie Moutarde, het gezellige eethuis dat Sven Van den Eeden en Nathalie Haegeman runnen halfweg de Valkenberg in Brakel. -
PREMIUMBrakel
RESTOTIP: Eekeveld in Brakel serveert de klassieke keuken volgens de regels van de kunst
Eekeveld is gevestigd in een woning die als restaurant is ingericht. En dat bepaalt meteen ook de sfeer: die is huiselijk, familiaal en geeft rust. Het interieur is klassiek en snel zal blijken dat patron aan het fornuis Bart Deschuytter en gastvrouw Frauke Henau die lijn ook helemaal doortrekken in alles wat ze doen en serveren.