Chef Gurdeep Simgh en zijn echtgenote Amandeep Kaur in hun restaurant Dolce Delhi.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Gurdeep Simgh en zijn echtgenote Amandeep Kaur in hun restaurant Dolce Delhi. © Marc Aerts

RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden

BonheidenZin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken.

 1. Van croque uit het vuistje over veggieburger tot de traditionele pannenkoek: op deze vijf adresjes in Lier kunt u zorgeloos smullen met de kids
  PREMIUM

  Van croque uit het vuistje over veggiebur­ger tot de traditione­le pannenkoek: op deze vijf adresjes in Lier kunt u zorgeloos smullen met de kids

  We gaan al eens graag uit eten met het gezin, maar een hele avond aan tafel moeten blijven zitten vinden sommige kinderen dan weer misschien wat minder aangenaam. Geen zorgen! Wij lijsten hier enkele restaurants uit de buurt voor u op, waar u met het hele gezin kan gaan eten en waar aan de kinderen gedacht wordt. Onderstaande restaurants zorgen gegarandeerd voor een fijn tafelmoment met je kroost.
  Lier
 2. Van middeleeuwse koningen tot Elvis Presley: de hele wereld smult van de ‘Brusselse wafel’. “Zelfs in Noord-Korea worden ze nu verorberd”
  PREMIUM

  Van middeleeuw­se koningen tot Elvis Presley: de hele wereld smult van de ‘Brusselse wafel’. “Zelfs in Noord-Ko­rea worden ze nu verorberd”

  Op restaurant, bij de grootouders of gezellig samen met de eigen kroost: wie heeft er nog nooit genoten van een luchtige Brusselse wafel? De zoete lekkernij kan je tegenwoordig in restaurants over heel de wereld terugvinden. En hetzelfde geldt in de omgekeerde richting. Toeristen vanuit alle windstreken hebben een ‘echte Brusselse wafel’ op hun verlanglijstje staan. Maar vanwaar komt die link tussen het gebak en ons land? Wij zochten het samen met professor Erfgoedstudies Marc Jacobs (UA, VUB) uit en geven terloops nog enkele interessante adresjes mee.
  Zemst
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Turkse toponderneemster Gamze Cizrelli (55) opent eerste Belgische filiaal van restaurant BigChefs aan Rooseveltplaats: “Combinatie van Turkse en Belgische keuken”
  PREMIUM

  Turkse toponder­neem­ster Gamze Cizrelli (55) opent eerste Belgische filiaal van restaurant BigChefs aan Roosevelt­plaats: “Combinatie van Turkse en Belgische keuken”

  In januari stond ze nog in het prestigieuze magazine Forbes als een van de 50 invloedrijkste vrouwen boven de 50, vandaag stelt Gamze Cizrelli (55) de eerste Belgische vestiging van haar internationale restaurantketen BigChefs voor. Het restaurant opent op 28 maart vlak naast het operagebouw in Antwerpen, de keten is wereldwijd bekend om een combinatie van Turkse en internationale gerechten. “Ik wil een rolmodel zijn voor andere vrouwelijke onderneemsters”, aldus Cizrelli.
  Antwerpen
 2. “Duvel? Nee, wij serveren iets exclusiever”: deze negen Antwerpse cafés zweren bij ‘craftbier’ van ambachtelijke brouwers
  PREMIUM

  “Duvel? Nee, wij serveren iets exclusie­ver”: deze negen Antwerpse cafés zweren bij ‘craftbier’ van ambachte­lij­ke brouwers

  “Hollanders op vrijgezellenweekend, die zich zo snel mogelijk naar de haaien willen zuipen, komen er hier niet in.” Horecazaken die zich specialiseren in kleine, ambachtelijk gebrouwen bieren uit binnen- en buitenland schieten steeds meer als paddenstoelen uit de grond. Antwerpen alleen al telt intussen heel wat van die ‘craftbierbars’. Wij gingen - zonder tegenzin, dat geven we toe – proeven.
  Antwerpen