1. Amsterdamse 'Veganees' brengt Aziatische streetfood naar Plein Publiek
  Antwerpen

  Amsterdam­se 'Veganees' brengt Aziatische streetfood naar Plein Publiek

  Gefrituurde bloemkool, thai green curry of bao buns? Nog tot 6 mei dit jaar neemt Veganees elke vrijdag en zaterdag de keuken van Plein Publiek Food Club over. Twee jonge Amsterdammers brengen voor de allereerste keer hun originele, Aziatische en 100% veganistische streetfood naar België. Dat doen ze in het ‘diner&dance’-concept van Plein Publiek, waarbij na het eten de tafels opzij gaan en een dj het feestje verderzet tot in de vroege uurtjes.
 1. Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbro­den en appelbol­len

  ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
 1. “Op zaterdagavond mixen we 700 drankjes": cocktailbar Dogma viert negende verjaardag
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Op zaterdag­avond mixen we 700 drankjes": cocktail­bar Dogma viert negende verjaardag

  Als enige barman eindigde Didier Van den Broeck (32) onlangs nét niet laatst in zijn eerste bobsleecompetitie. Plat op de buik aan 120 km/h naar beneden: met die instelling opende de Antwerpse energiekeling exact negen jaar geleden de bekende cocktailbar Dogma in de Wijngaardstraat. En Didier heeft nog plannen: volgend jaar wil hij met hetzelfde team een restaurant openen. “De gekste ideeën zijn vaak de beste.”
 2. Van Mister Spaghetti tot Da Vinci: 6 leuke adresjes in Antwerpen waar je kan genieten van heerlijke ‘al dente’ pasta
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van Mister Spaghetti tot Da Vinci: 6 leuke adresjes in Antwerpen waar je kan genieten van heerlijke ‘al dente’ pasta

  Het zal bij weinige mensen in de agenda staan, maar vandaag op 25 oktober vieren we Wereld Pastadag. Zo’n dag mag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Wij zochten naar zeven restaurants in Antwerpen waar de Italiaanse specialiteit een belangrijke plaats op het menu opeist. Of je nu van een simpele spaghetti bolognaise houdt, of eerder voor een recept van het huis kiest: deze zaken doen elke pastalover watertanden.
 1. BUDGETTIP. 6 keer eten onder 50 euro in Antwerpen: van de klassieke Belgisch-Franse keuken met een twist tot veganistisch Midden-Oosters
  PREMIUM
  Antwerpen

  BUDGETTIP. 6 keer eten onder 50 euro in Antwerpen: van de klassieke Bel­gisch-Fran­se keuken met een twist tot veganis­tisch Mid­den-Oos­ters

  Lekker gaan eten in Antwerpen? Wij lijsten vijf weken lang op waar je dat het beste kunt doen, per budget dat je eraan wilt geven: onder de 10, 25, 50, 75 en 100 euro per persoon. Deze week: 6 adresjes in Antwerpen waar je kunt gaan eten onder de 50 euro: van een elegante lunch en veganistische deelgerechten tot een hippe ‘dive bar’.
 1. Lekker eten rond het KMSKA: deze zes adresjes maken je bezoek aan het museum af
  PREMIUM
  Antwerpen

  Lekker eten rond het KMSKA: deze zes adresjes maken je bezoek aan het museum af

  Dit weekend was het eindelijk zover: het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zwaaide na elf jaar wachten de deuren open. Het culturele hoogtepunt van het jaar. Cultuurliefhebbers moeten niet op hun honger blijven zitten: rond het museum vind je ontelbare adresjes voor een lekkere lunch of diner na een dagje cultuur. Wij kozen er zes uit waar je graag een tafeltje zal boeken.