-
PREMIUMKempen
Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee. -
Laakdal
Kempen Aan Tafel zet regio culinair op de kaart: “Vijfgangen diner klaargemaakt door Kempense topchefs”
De Kempen culinair op de kaart zetten op 22 april, dat is de missie van chefs Bart Gils van Signatuur Antwerpen, Ivan Menten en Filip Ceursters van Terroir Gierle en Nicolas Nuyens van Signature Catering Beerse. Ze vormen samen met Wout Janssen van Flying Service - Kitchen Staff het vaste team van het event Kempen Aan Tafel. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Lina's bakkerij: onze nieuwe favoriete lunchspot
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Lina’s bakkerij, een bakkerij waar je ook lekker kunt lunchen vlak bij het De Coninckplein. -
Meer
Scheldebrouwerij lanceert nieuwe versie van 'n Toeback: de Enigma Hop Special
De Scheldebrouwerij in Meer lanceert een nieuwe editie van ’n Toeback, een zwaar blond bier van 9 procent. Sinds de herlancering in 2019 wordt er regelmatig een nieuwe versie gebrouwen waarbij telkens een andere hop wordt gebruikt. Voor nummer vier is gekozen voor de Nieuw-Zeelandse hop enigma.
-
PREMIUMRegio Antwerpen
Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen. -
PREMIUMTurnhout
Remco (26) en Myrthe (25) openen samen met Ranonkel-uitbater café De Kazerne: “Er moest een gat opgevuld worden in Turnhouts uitgaansleven”
Op de hoek van de Grote Markt en het Zegeplein in Turnhout opent vrijdag café De Kazerne, een bruine kroeg die een mix moet worden van enkele legendarische cafés in Turnhout. Uitbaters zijn Remco Franken en zijn zus Myrthe, samen met Yves Sylverans van café Ranonkel. “We voelen dat er nood is aan dit soort café”, vertellen Myrthe (25) en Remco (26). -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn.
-
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUMBeerse
RESTOTIP. De Sjokola in Beerse: eenvoudig, lekker en en vlotte bediening
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: brasserie De Sjokola in Beerse. Een snelle hap, rustig genieten en wat keuvelen : het kan er allemaal in een aangenaam decor. Een aanrader. Lees hier nog meer lekkere tips in ons dossier. -
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken.
-
PREMIUMKempen
Van Foodbar Zoma tot Filter: bij deze 6 koffiebars in de Kempen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zes leuke bars in de Kempen waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Foodbar Zoma in Herentals tot Filter in Mol. -
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Restaurant Maroon: voor wie van puurheid, smaak en traditie houdt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maroon, de Mechelse brasserie die restaurant werd.
-
Turnhout
2,3 kilo pasta eten kan vanaf vrijdag ook op Grote Markt: Mister Spaghetti opent in vernieuwd pand van Il Cipriani
Op de Grote Markt in Turnhout opent vrijdagavond een nieuw restaurant: Mister Spaghetti. Het is intussen het zevende restaurant van Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch in Vlaanderen. Mister Spaghetti staat bekend om zijn XL-challenge. “Een spaghetti bolognese van maar liefst 2,3 kg. Wie erin slaagt alles binnen het half uur naar binnen te spelen, moet niet betalen”, vertelt Veerle Jacobs. -
PREMIUMMerksplas
RESTOTIP. Colonie 7 in Merksplas: Dineren in een authentieke varkensstal
Zin iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Colonie 7 in Merksplas, waar je smult van verfijnde brasserieklassiekers in een prachtig historisch kader. -
Kempen
Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20. -
PREMIUMTurnhout
RESTOTIP. Mister Spaghetti in Turnhout: het restaurant waar je de gerechten zelf samenstelt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Mister Spaghetti in Turnhout. Het restaurant waar je niet moet betalen als je binnen het half uur 2,3 kilo spaghetti naar binnen kan spelen.
-
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout. -
Noordrand
Antwerpse noordrand telt 22 restaurants in nieuw Gault & Millau: vier nieuwkomers, drie stijgers
Gault & Millau heeft 22 restaurants uit de noordrand van Antwerpen opgenomen in de nieuwe restaurantgids. Het gaat om horecazaken in Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Kalmthout, Schilde, Schoten, Malle en Hoevenen (Stabroek). Er zijn vier nieuwkomers en drie zaken krijgen een hogere quotering dan een jaar geleden. -
PREMIUMLille
RESTOTIP. Richard & z'n Bruur verrast met lekkers op de ofyr
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Richard & z’n Bruur in Lille, waar de jonge kok Sieben Dierckx (25) je sinds vorig jaar verwent met heerlijke creaties op de ofyr. -
PREMIUMLille
RESTOTIP. Barola pakt uit met uniek ontbijt, lunch én apero
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke nieuwe horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Barola in Gierle. Met ontbijt, lunch én apero op het menu kan je hier de hele dag vertoeven, genieten van de gezellige sfeer en de vriendelijke bediening. Meer restotips lees je hier.
-
PREMIUMMerksplas
RESTOTIP. Brasserie George: “Belgische keuken met veel lokale producten”
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Brasserie George in Merksplas. Het vierde restaurant ‘met een jongensnaam’ van Piet-Hein Van Spaendonck en Steffi Van de Sande. Ondergebracht in de totaal vernieuwde Lindehoeve. -
PREMIUMKempen
Van Barijs tot Bartbaar: ontdek hier 6 salons met topijs in de Kempen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de Kempen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Barijs in Kasterlee tot Bartbaar in Geel. Hier smul je van de lekkerste ijsjes. -
PREMIUMKempen
Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken. -
PREMIUMKempen
Van Bar Brunch tot Zoma: ontdek hier 7 plekjes in de Kempen waar je heerlijk kan gaan brunchen
In grote steden vind je ze zowat op elke straathoek: brunchbarretjes. In landelijke gemeenten moet je ze vaak wat verder zoeken. Ben je nog op zoek naar een hippe locatie waar je terechtkan voor een stevige brunch? Wij lijsten voor jou zeven bars op in de Kempen. Van Bar Brunch in Arendonk tot Zoma in Herentals.