-
PREMIUMMaldegem
RESTOTIP. Lunchen bij Huyze De Baere in Maldegem: “Verwend van aperitief tot koekje bij de koffie”
Huyze De Baere in Maldegem is een van de bekendste feestlocaties in het Meetjesland. Maar op dinsdag en donderdag kan je daar ’s middags ook lunchen. Niet à la carte, maar altijd met een vast menu. En dat gingen wij graag testen. -
PREMIUMMeetjesland/Deinze
Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken. -
PREMIUMEvergem
RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen.
-
PREMIUMMaldegem
RESTOTIP. Kwizien in Maldegem: “Nieuwe uitbaters, zelfde charme en kwaliteit”
Restaurant Kwizien in Maldegem heeft sinds de jaarwisseling nieuwe uitbaters. Reden genoeg om langs te gaan en te testen of het toppertje uit het Meetjesland zijn charme en kwaliteit behouden heeft. -
PREMIUMAssenede
RESTOTIP. De Omlijsting: “Bruin eetcafé met een kwinkslag”
Het was al een tijdje geleden dat er nog eens een nieuw restaurant bijkwam in Assenede, maar sinds kort kan je tafelen in De Omlijsting in de Diederikstraat. Zaakvoerders en levenspartners Wim Blanke en Ellen Swint toverden de voormalige slagerij Bekaert om tot een bruin eetcafé, met een opvallend interieur en een nog meer opvallende gevel. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Brasserie Cavea: snelle lunch of hapjes in cultuurtempel
Na enkele maanden leegstand heeft de horecazaak van Leietheater Deinze tijdelijk nieuwe uitbaters. Op 15 december openden Bjorn Pevenage (39), Tommy Vandenborre (43) en Chris Sauquillo (42) Brasserie Cavea. De pop-up is nog open tot juni en wij gingen alvast proeven. -
PREMIUMSint-Laureins
RESTOTIP. Tafel Twaalf in Waterland-Oudeman: “Alle gasten samen aan een lange tafel”
Een nieuw culinair adresje midden in de polders van het Meetjesland: Tafel Twaalf in Waterland-Oudeman, bij Sint-Laureins. Met chef Jonas in keuken en Fien als warme gastvrouw tekenen ze voor een uniek concept. Maximum zestien gasten en allemaal samen aan een lange tafel. Wij gingen testen.
-
PREMIUMMeetjesland
Meetjesland wordt steeds culinairder: Restaurant Julien scoort best in nieuwe Gault&Millau, ‘Chef & Zus’ en ‘Papinglo’ zijn nieuwkomers
Het Meetjesland maakt een sterke beurt in de eetgids Gault&Millau 2023. Restaurant Julien uit Lievegem is met 15,5 op 20 het best scorende restaurant uit de streek. Chef Davy Devlieghere krijgt ook de titel ‘Jonge chef van het jaar’. Papinglo uit Maldegem en ‘Chef & Zus’ uit Eeklo zijn twee nieuwkomers in de lijst. Ook Aalter scoort bijzonder goed. Wij zetten alles op een rijtje. -
Sint-Laureins
Culinaire wandeling met zeven lekkere stops
De inschrijvingen zijn gestart voor de vierde editie van de culinaire winterwandeling, die op zaterdag 17 december gehouden wordt in Sint-Laureins. -
Wachtebeke
Bakworkshop voor volwassenen
Bak je graag je eigen broodjes op ambachtelijke wijze? Of werk je graag met kruidenmengsels in kruidnoten, kerstbroodjes en klaaskoeken? Dan is de workshop ‘Bakkeling met meel van de molen’ voor volwassenen echt iets voor jou. -
PREMIUMDeinze/Meetjesland
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in het Meetjesland en Deinze. Van Lawrence House in Deinze tot Koffiehuis Touché in Aalter: met deze vijf koffiehuisjes kom jij de koude dagen door.
-
PREMIUMAssenede
RESTOTIP. ‘t Luipaard in Assenede: “Exotisch dineren in een gezellige woonkamer”
In 2020 zag Lieselot Mechelinck haar droom in vervulling gaan: de opening van haar eethuis ‘t Luipaard in de Asseneedse Kappeledreef. En toen kwam corona. Haar kleine restaurantje moest overschakelen op takeaway. Nu het virus naar de achtergrond is geduwd, wilden wij graag dineren in haar omgebouwde woonkamer. -
PREMIUM
Dit zijn de 23 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Gent en het Meetjesland
292 Frituristen uit Vlaanderen werden maandag bekroond met de titel ‘Erkend Friturist’. Hieronder vindt u een lijst van de 21 ‘Erkende Frituristen’ uit de regio rond Gent en het Meetjesland. Waar ga jij je volgende frietje halen? -
PREMIUMdeinze/meetjesland
Zomerse suggesties en tropische cocktails van Barr tot Barz: ontdek 6 leuke cocktailbars in Deinze en het Meetjesland
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. De mojito’s, cuba libre’s en cosmopolitans kennen we ondertussen al, maar soms willen we onze smaakpapillen wel eens uitdagen met iets nieuws. Wij gingen op zoek naar leuke cocktailbars, die hun eigen unieke creaties serveren in Deinze en het Meetjesland. Kom proeven van de Love Potion in Bar Georgie of de Rose & Rosé in Barr. -
PREMIUMZelzate
Restotip: Afhalen bij Sushi Zelzate. “Een aangename verrassing op de Grote Markt”
De afhaalrestaurants lijken tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond te rijzen op de Grote Markt in Zelzate. Sinds enkele maanden kan je er ook terecht voor sushi. Daar wilden wij het fijne van weten en dus gingen we op een doordeweekse avond sushi afhalen in de buurt van de Sint-Laurentiuskerk. Het smaakte meteen naar meer.
-
PREMIUMWachtebeke
RESTOTIP. Robuust: Een avond vol klassiekers die heerlijk klassiek smaken
Welkom in ‘Robuust’, de nieuwe hype in de regio rond Zelzate en Wachtebeke. Een naam die waargemaakt wordt wanneer we het interieur zien, maar die dan weer weinig raakvlakken heeft met de ronduit hartelijke ontvangst. Dit vleesrestaurant wordt gerund door enkele jeugdvrienden, en dat voel je. Dat proef je. -
PREMIUMEvergem
RESTOTIP. Il Fornaccio: “Eenvoud op z’n best en liefde voor authentieke Italiaanse smaken”
In oktober ruilde Il Fornaccio de Gentse Sint-Kwintensberg na zes jaar in voor Sleidinge-Dorp. Wij gingen proeven. De gerechten deden ons meteen verlangen naar een volgende reis naar Italië.