1. Van een Bretoense Galette tot Maltesers: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
    PREMIUM
    Denderstreek/Vlaamse Ardennen

    Van een Bretoense Galette tot Maltesers: van deze pannenkoe­ken smul je op Maria Lichtmis in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

    Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen voor jullie op. Van Elwin’s Pancakes in Aalst tot Groot Geluk in Aaigem: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen.
  1. Els (52) neemt na twee decennia afscheid van Den Babbelaer: “Het café is in goede handen, het is tijd voor iets anders”
    PREMIUM
    Aalst

    Els (52) neemt na twee decennia afscheid van Den Babbelaer: “Het café is in goede handen, het is tijd voor iets anders”

    Na meer dan twee decennia neemt Els Verbraekel (52) afscheid van biercafé Den Babbelaer in de Klapstraat in Aalst. Ze maakte er een unieke kroeg van, met een ziel. Gelukkig hebben Johan Mertens (54), Elke Van Der Vincken (48) en Rob Mertens (20) gezworen om niks te veranderen aan het prachtige interieur en de vriendschappelijke sfeer. “Ik heb dit 23 jaar gedaan en ben nu klaar voor iets nieuws”, vertelt Els.
  1. RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
    PREMIUM
    Asse

    RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”

    Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het.
  1. RESTOTIP. ‘La Bottega dei Sapori’ in Aalst: “Authentieke Marchegiaanse gerechten om bij weg te dromen”
    PREMIUM
    Aalst

    RESTOTIP. ‘La Bottega dei Sapori’ in Aalst: “Authentie­ke Marchegi­aan­se gerechten om bij weg te dromen”

    Na een carrière als goudsmid en kinesitherapeut verhuisden Heidi Bosmans en Ives Van Couwenberghe in 2010 naar het Italiaanse Le Marche om er een oud monnikenklooster te verbouwen. Nu zijn ze terug in Aalst, openden ze recent ‘La Bottega dei Sapori’ en serveren ze de lekkerste authentieke Marchegiaanse gerechten. Hopelijk wordt dit een blijver in Aalst.
  1. Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
  2. Van Vege•ta•ble tot Fistro: in deze 6 zaken in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
    PREMIUM
    Denderstreek/Vlaamse Ardennen

    Van Vege•ta•ble tot Fistro: in deze 6 zaken in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit

    In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft een vegan maaltijd niet saai te zijn, maar kan je met vegan gerechten zorgen voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan helpen we je met deze zaken alvast op weg. Van Vege•ta•ble in Wortegem-Petegem tot Fistro in Aalst: in deze 6 zaken in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit.
  1. In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”
    PREMIUM
    Brussel

    In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”

    Miles Davis, Arno, Jacques Brel, Bono en Lady Gaga: het is slechts een greep uit de beroemde namen die ooit aan de toog van de Archiduc kwamen hangen. Al 85 jaar lang is het een gevestigde waarde in de Brusselse Antoine Dansaertstraat en ook vandaag is het jazzcafé nog een begeerde trekpleister voor mensen van allerhande slag. Onze reporter ging op de koffie bij eigenaar Jean-Louis Hennart: “Best grappig hoe ik, als Franstalige uit Doornik, mee aan de wieg stond van wat nu de ‘Vlaamse wijk’ genoemd wordt.”
  1. RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs
    PREMIUM
    Hoeilaart

    RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs

    Ze is geboren en getogen in Australië, maar toch heeft de 30-jarige Hannah Pretty recent haar patisseriezaak Winston Patisserie in Hoeilaart geopend. Nadat ze patisserieopleidingen ‘Down Under’ en in Parijs volgde, heeft ze nu haar droom gerealiseerd in de druivengemeente. Voor taarten, koekjes en ander lekkers met invloeden uit Australië en de Franse hoofdstad moet je voortaan in Hoeilaart zijn.
  2. Van de Old Fashioned tot de Barbados Surprise: In deze 7 bars drink je heerlijke cocktails in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van de Old Fashioned tot de Barbados Surprise: In deze 7 bars drink je heerlijke cocktails in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    Het is nog steeds volop aan het zomeren. De zon schijnt en de temperaturen gaan regelmatig voorbij de 25 graden. De ideale omstandigheden voor een verfrissende cocktail dus. Om jou op weg te helpen, lijsten wij zeven cocktailbars op in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van Manhattn tot de Friends Bar: laat je verleiden door al die verfrissende smaken in onze regio.
  3. Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajotten­land eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

    De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.
  4. Van ‘t Verwenkaffee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland geniet je van een lekkere lunch
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van ‘t Verwenkaf­fee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajotten­land geniet je van een lekkere lunch

    Onze journalisten schreven al heel wat restotips bij elkaar. Daarom zorgt onze redactie voor een overzicht. We zochten zeven zaken uit waar je tijdens de zomer terechtkan voor een simpele, maar overheerlijke lunch. Brussel, de Rand en het Pajottenland hebben immers heel wat te bieden: van originele croques over bagels tot klassieke brasseriegerechten. Laat je verleiden door onze restotips.
  1. Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Brussel, de Rand en het Pajottenland: van Spanje over Libanon tot in Japan.
  2. RESTOTIP ● Old Tbilisi in Asse: stap binnen maak een culinaire reis van meer dan 3.000 kilometer
    PREMIUM
    Asse
    1

    RESTOTIP ● Old Tbilisi in Asse: stap binnen maak een culinaire reis van meer dan 3.000 kilometer

    Nog nooit in Georgië geweest maar wel altijd willen proeven van de typische Kaukasische keuken? Of heimwee naar de kruidige gerechten uit Georgië? Dan is Old Tbilisi in de Nieuwstraat in Asse een echte aanrader. Het aantal Georgische restaurants is dun bezaaid, maar desondanks hanteren ze een fantastisch traditioneel concept. “Voor-, hoofd- en nagerecht? Vergeet het! Hier komt alles tegelijk op tafel zodat je kan delen met je tafelgenoten”, zegt uitbaatster Aza Khalilova (37).
  3. RESTOTIP. Symphony in Zellik, waar Japanse en Frans-Belgische keuken een symfonie vormen
    PREMIUM
    Zellik

    RESTOTIP. Symphony in Zellik, waar Japanse en Frans-Belgische keuken een symfonie vormen

    Van het voormalige restaurant Viool valt haast niets meer te herkennen in de vernieuwde Symphony. Maandenlang werkte de Assyrische familie Unval er keihard om het interieur volledig om te vormen. Het donkere restaurant werd een lichtrijke, trendy en gezellige zaak. Op het gelijkvloers kan je terecht voor de Frans-Belgische keuken met vleesgerechten als specialiteit terwijl het eerste verdiep omgedoopt werd tot sushirestaurant. “De twee combineren is zelfs mogelijk”, zegt Izla Unval (24). “We hebben nog heel wat initiatieven in petto om het hier verder uit te bouwen.”