PREMIUM
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
Regio Antwerpen‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
Meer culinaire tips in de regio Antwerpen vind je in ons dossier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
TV
STREAMINGTIP. ‘Love is Blind S4’: de liefde moet (soms) naar de oogarts
De ware liefde vinden, zonder dat je weet met wie je te maken hebt. Het klinkt zo’n beetje als de gemiddelde Tinder-date, maar de makers van Netflixshow ‘Love is Blind’ - waarvan het vierde seizoen vandaag start - hebben er wel een kijkcijferkanon mee beet. -
Jobat
De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht. -
PREMIUM
25 culinaire adressen van vrouwelijke foodondernemers uit eigen land: "Ze stond zelfs in de '30 under 30'-lijst van Forbes voor veelbelovend jong talent”
Vrouwen in de foodsector: er wordt weleens gezegd dat ze moeilijk te vinden zijn. Het aantal Belgische vrouwelijke sterrenchefs met een Michelinster zijn daar maar één voorbeeld van. HLN deed de check en botste gelukkig wél op een lange lijst van vrouwelijke onderneemsters in de horeca met een straf verhaal. Van Antwerpen tot Oost-Vlaanderen: we lijsten per provincie 5 topadressen op waar je graag eens passeert. -
-
Sint-Gillis-Waas/Deurne
Eerst kopje onder, daarna klinken: ijsberen proeven van nieuwste biertje brouwerij The Musketeers
Brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas heeft haar nieuwste biertje ‘Take a Polar Bear Plunge’ heel toepasselijk voorgesteld tussen de ijsberen van Deurne. Die doken bij een watertemperatuur van 3,8 graden Celsius de plas in en kwamen daarna op adem met een Wase pint. -
PREMIUM
RESTOTIP. Bar Raket: het kan soms simpel, maar verdomd lekker zijn
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bar Raket, de nieuwe ‘rock-'n-roll’ bistro vlak bij de Amerikalei.Antwerpen -
Mijntelco
Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn. -
PREMIUM
Urban wineries in België: deze 3 producenten maken gewoon wijn in de stad. Hoe kan dat? En welke invloed heeft dit op de smaak en prijs?
Wie aan wijn denkt, denkt meteen aan wijngaarden op het land, maar tegenwoordig is er een nieuwe generatie wijnmakers die haar wijnen binnen de stadsmuren maakt. Hoe komt een wijn tot stand in de stad? Hoe beïnvloedt dat de smaak en de prijs? En waar kan je dit in ons land al proeven? Sommeliers Joachim Boudens (Hertog Jan at Botanic Sanctuary**) en Tom Leven (Hof van Cleve***) zijn alvast fan. “Deze wijn staat veel dichter bij de consument.”