-
Vleteren
Smul van lekkere kip en steun de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia
Op zondag 29 januari voorziet de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Vleteren een heerlijke maaltijd in OC De Sceure in Vleteren om geld in te zamelen. -
Poperinge
Vier Maria Lichtmis met pannenkoekenbak in LDC De Bres
Op donderdag 2 februari vieren we Maria Lichtmis. Op deze officieuze feestdag eten we massaal pannenkoeken. Geen zin om ze zelf te bakken? Breng dan een bezoekje aan de pannenkoekenbak in Lokaal Dienstencentrum De Bres in Poperinge. -
Diksmuide
Valentijnsontbijt voor alleenstaanden in LDC Ten Patershove
Het stadsbestuur van Diksmuide nodigt op maandag 13 februari alle vrijgezellen uit voor een heerlijk valentijnsontbijt in LDC Ten Patershove. -
PREMIUMDiksmuide
Gekende frituur Siesie staat te koop: “Maar er komt iets nieuws, en dat zal met lekker eten te maken hebben”
Lindsay Hillewaere (35) heeft haar frituur Siesie in Pervijze te koop gezet. Tien jaar lang heeft de onderneemster haar hart en ziel in dat verhaal gelegd, maar het is tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven. “We blijven frietjes bakken tot er een overnemer is gevonden, maar intussen broeden we op een ander project waarbij lekker eten opnieuw een hoofdrol zal spelen”, reageert Lindsay. Wij mogen al weten wat dat precies zal zijn.
-
PREMIUMVeurne
Verdonck voegt ‘sensatie’ toe aan de menukaart: “Geen paniek, ons artisanaal ijs en de babelutten zijn blijvers”
De naam Verdonck verdwijnt op de Grote Markt in Veurne. Op 29 oktober heropent ‘Kis by Verdonck’, een gloednieuw concept waarbij het accent voor het eerst op ontbijten ligt en op takeaway voor de jeugd. “Na 16 jaar achter het fornuis miste ik een uitdaging”, zegt David Callens (46) die het restaurant runt met Charlotte Janssens (41). In een bevriend koppel vonden ze nieuwe partners. -
Koksijde
Restaurant Carcasse stijgt half punt in restaurantgids Gault&Millau: “Een opsteker voor onze jonge equipe”
Carcasse, het restaurant van beenhouwer en ambachtsman Hendrik Dierendonck in Sint-Idesbald, is in de nieuwste editie van restaurantgids Gault&Millau gestegen met een half puntje naar 14 op 20. “Een pluim op de hoed van chef Timon Michiels en zijn brigade”, reageert Dierendonck die recent ook scoorde op de World Steak Challenge. -
Diksmuide
Twee Nachtraaf-bieren in de prijzen: “En dat met een bier dat we eigenlijk maar éénmalig dachten uit te brengen”
De Diksmuidse ondernemer Lieven Onraedt van biermerk Nachtraaf keert met een zilveren en bronzen medaille terug van de Brussels Beer Challenge. In zijn prijzenkast liggen intussen al negen medailles. Dat viert hij met een ‘Volle maan’ van 13 graden. -
PREMIUMBrugge/Kust
November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in Brugge en aan de kust
Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er zes voor je op in Brugge en aan de kust.
-
De Panne
Jong koppel opent in volle energiecrisis een frituur: “Knapperige frietjes genieten onze prioriteit”
Frituur Cono in de Zeelaan 57 in De Panne is geopend. Charlotte Goossens en Bastian Verbrugghe, beide 30 jaar, uit Veurne zijn de zaakvoerders. In tijden waar de energieprijzen de pan uit swingen is dit een gewaagd project. -
Kortrijk/Ieper/Gent
Omer Vander Ghinste test nieuw lichtblond bier, Den Bras heeft primeur in Kortrijk: “Vult mooi gat in markt in, tussen Bockor pils en Omer”
Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem rolt een proefproject met een nieuw en helder lichtblond bier uit, met een alcoholpercentage van 6,5 procent. Den Bras biedt het als eerste café in Kortrijk op tap aan. Eerstdaags volgen er nog cafés in West- en Oost-Vlaanderen. -
Koksijde
Aron is al helemaal in kerststemming: “Vanavond gaat mijn winterbar open met kerstbomen als decor”
Na zijn succesvolle zomerbar, opent Aron Sirjacobs (26) vanavond op dezelfde locatie langs de Koninklijke Baan 215 in Koksijde een winterbar. “We bieden een echt ‘après-ski-gevoel’ aan”, belooft Aron. -
PREMIUMIeper
Klaas tapt in café Øl in Ieper de perfecte pint uit 46 tapkranen: “En dankzij onze biertanks hebben we 4.000 liter bier in voorraad”
In Ieper kan je in de schaduw van de Menenpoort zomaar eventjes 46 verschillende bieren van het vat proeven. Klaas Segers, uitbater van biercafé Øl, is er terecht trots op. “En dankzij onze koperen biertanks is er minder verpakking nodig, mijn personeel moet minder afruimen en we moeten niet sleuren met bakken of frigo’s aanvullen”, vertelt de cafébaas.
-
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in het zuiden van West-Vlaanderen
Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er vijf voor je op in het zuiden van West-Vlaanderen. -
Veurne
De Vette Os is nieuwkomer in Gault&Millau: “Onze prijzen en filosofie blijven ongewijzigd”
De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. In de lijst met nieuwkomers vinden we één restaurant terug uit Veurne. -
Poperinge
Kom uitgebreid tafelen in goed gezelschap in WZC Emmaus
Het lokaal bestuur van Poperinge organiseert ‘Samen Tafelen’ om senioren meer kans op sociaal contact te geven. Op dinsdag 22 november kan je uitgebreid tafel in Woonzorgcentrum Emmaus. -
PREMIUMBrugge/Kust
Even opwarmen tijdens de eindejaarsinkopen? Dat kan in deze 6 koffiebars of theehuisjes in Brugge en aan de kust
Straks lopen de winkelstraten weer vol met mensen die nog op zoek zijn naar een leuk eindejaarscadeau. Dan is het altijd fijn om even uit te kunnen blazen met een warme tas koffie of thee. Wij lijsten voor jou zes koffiebars of theehuisjes op waar je de warmte kan opzoeken in Brugge en aan de kust.
-
PREMIUMBrugge
RESTOTIP. Goesepitte 43 in Brugge: “Knusse kwaliteitsbistro waarvan de creatieve gerechten ons blij maken”
Bij Gault&Millau zitten ze er meestal niet naast als ze een restaurant in hun culinaire gids opnemen. Voor Goesepitte 43 lag de beoordeling op 14/20: een meer dan verdiende quotering als u het ons vraagt. In een schilderachtig Brugs straatje is de keuken van Jan Supply méér dan een ontdekking. -
West-Vlaanderen
Onder meer Maxime Claeys en Entre-Deux-Monts krijgen erkenning van 100% West-Vlaams
‘100% West-Vlaams’ is een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkent. Deze eer valt nu ook te beurt aan streekproducenten Maxime Claeys, Bioboerderij Baeckelandt, Hoevewinkel ‘t Omloophof en Aan de Vleterbeke. Overigens krijgen ook twee nieuwe producten het label. -
Diksmuide
IN BEELD. Lindsay pimpt haar frituur met spookhuis en griezelsnacks: “Smul van grillige ‘mystery burger’ of ‘swamp frietje’”
Lindsay Hillewaere (35) is zot van Halloween en dat zullen haar klanten van frituur Siesie in Pervijze geweten hebben. Zombies en clowns doen je schrikken en zelfs de menukaart heeft een griezelig kantje. Welkom in de griezeligste frituur van de ruime regio. -
PREMIUMBrugge/Kust
Van Kroatië tot Hawai: op culinaire wereldreis met 7 restotips in Brugge en aan de kust
Is het dringend tijd om je smaakpalet uit te breiden? Elke week testen onze journalisten restaurants uit de regio. Aan de hand van dat ruime aanbod nemen wij je mee op een culinaire wereldreis. Geniet van eten uit onder meer de Filipijnen, Amerika en Thailand in Brugge en aan de kust.
-
PREMIUMStavele
RESTOTIP. ‘t Jachthuis van Eversam: “Gezellig tafelen in een oude hoeve met zicht op de velden”
’t Jachthuis van Eversam klinkt als de titel van een boek maar het is de naam van het restaurant van Lieven en Darline in Stavele. Alleen met zijn twee verwennen ze hun 25 gasten met een eerlijke keuken. Het eindeloze zicht op de omliggende akkers en de stilte krijg je er gratis bij. Wij schoven aan om de specialiteiten van het huis te proeven. -
PREMIUMBrugge/Kust
Van esprit d’orange tot champagnesorbet: bij deze 7 ijssalons in Brugge en aan de kust proef je onweerstaanbare smaken
We krijgen deze week te maken met een hittegolf, en wat kan dan beter smaken dan een lekker ijsje? Wat dacht je van domino met stukjes Callebout of l’esprit d’orange met in likeur gemarineerde aardbeien? Wij lijsten alvast zeven ijssalons op met onweerstaanbare smaken. -
PREMIUMBrugge/Kust
Dit zijn de 35 ‘Erkende Frituristen’ in Brugge en aan de kust
Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In Brugge en aan de kust sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht. -
PREMIUMDiksmuide
RESTOTIP. Foodbar Perron 74: In alle rust bijpraten met een ‘knabbeliengsje’
Nog elk weekend in september kan je genieten van de culinaire kunsten van chef-kok Paul-Willem Verstraete in zijn foodbar Perron 74 in Pervijze, op de weg van Diksmuide naar Nieuwpoort. Het is vlot toegankelijk met de fiets via de Frontzate. In een oase van groen serveert hij tapas en gerechten met een lokale kwinkslag. Wij gingen proeven.