PREMIUM
RESTOTIP. DOST laat je kennis maken met nieuwe smaken: “Ik wil twee culturen combineren”
AarschotExact een maand geleden kreeg Aarschot er een nieuwe brasserie bij: DOST. Uitbater Etem Sahan (35) kookt al jaren met hart en ziel en neemt je mee in zijn twee werelden: Turkije en België. “Ik eet heel graag, en ik heb al gemerkt dat ze dat hier ook graag doen”, lacht hij.
Op zoek naar nog meer tips om op restaurant te gaan? Je vindt ze allemaal opgelijst in ons dossier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken. -
PREMIUMKeerbergen
RESTOTIP. Brasserie Gusting: “Alles is huisgemaakt, met als extra: Gusting Gras”
Brasserie Gusting opende de deuren op 26 mei, Hemelvaartsdag. Na een succesvol openingsweekend is het nog steeds dringen voor een plaatsje. Deze nieuwe eetgelegenheid is gelegen in Keerbergen - Grootlo, het midden van de Vlaamse velden. De omgeving leent zich als geen ander tot een wandeling of een fietstocht. Op het menu? Een toegankelijke brasseriekeuken met op het menu voor ieder wat wils. -
Livios
Laadpaal of gewoon stopcontact: wat is de voordeligste en veiligste keuze voor het laden van je auto?
Binnen afzienbare tijd rijden we allemaal elektrisch. Je (toekomstige) elektrische wagen moet uiteraard regelmatig opgeladen worden. Is de installatie van een laadpaal dan een vereiste? Wat komt daar allemaal bij kijken? En welk budget moet je daarvoor voorzien? Bouwsite Livios legde vijf vragen voor aan specialist Pluginvest. -
-
Rock the office: 15 powertassen voor een sterke entree op het werk
Chic, chiquer, chicst: in 2023 zeggen we onze coronahuispakken definitief vaarwel en gaan we massaal voor een gesofisticeerde look. Een powertas is hét perfecte accessoire om je kantooroutfit naar een hoger niveau te tillen. Elegant in de hand, losjes om de schouder of lief voor je rug? Dat praktisch en trendy wel degelijk samengaan bewijzen deze vijftien toptassen. -
PREMIUMOud-Heverlee
RESTOTIP. Kwaliteit en gezelligheid troef bij bistro Bibois in Oud-Heverlee
Na bijna 30 jaar besloten Isabelle Janssens (55) en Ben Vanderbiest (57) het concept van restaurant De Bibliotheek in Vaalbeek volledig om te gooien. Een nieuwe naam en een nieuwe keuken om voor ieder wat wils aan te bieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Wij gingen proeven en genieten in één van de gezelligste restaurants in Oud-Heverlee: bistro Bibois. -
PREMIUMHeverlee1
RESTOTIP Het Seinhuis: terug van weggeweest
Sinds kort is brasserie Het Seinhuis weer terug in Heverlee nadat de zaak een tijdje door het leven ging als Het Perrongeluk. De Herentse ondernemer Patrick Vanoppen geeft de bekende zaak een doorstart en wil dat doen door eenvoudige maar eerlijke gerechten te serveren. -
PREMIUMLeuven
RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”
Cheekofte & Wraps in de Diestsestraat laat de Leuvenaars kennismaken met het populaire streetfood uit Turkije. Zaakvoerder Ilker Taskiran (46) maakt de veganistische cheekofte zelf en heeft een uitgebreid assortiment aan wraps, groenten en dressings om de maaltijd compleet te maken. “We hebben de indruk dat we geliefd zijn bij de Leuvenaars en daar kunnen we enkel maar heel dankbaar om zijn”, vertelt Ilker.