-
PREMIUMEvergem
RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant. -
Aalter
VIDEO. Frederiek en Kim openen automatenshop naast winkel: “Elk uur van de dag kan je nu eten in huis halen”
Slagerij Frederiek en Kim in de Stationsstraat in Aalter opent en eigen automatenshop, net naast de winkel. -
Aalter
Bakker Tom Arickx (49) wint Gouden Croissant: “Tijd is het belangrijkste ingrediënt”
Bakker Tom Arickx (49) uit Aalter heeft een Gouden Croissant gewonnen. Noem het gerust een Michelinster voor bakkers. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen.
-
PREMIUMMaldegem
RESTOTIP. Kwizien in Maldegem: “Nieuwe uitbaters, zelfde charme en kwaliteit”
Restaurant Kwizien in Maldegem heeft sinds de jaarwisseling nieuwe uitbaters. Reden genoeg om langs te gaan en te testen of het toppertje uit het Meetjesland zijn charme en kwaliteit behouden heeft. -
Eeklo
New York Burger opent in Eeklo: “Lokaal, snel, en altijd vers”
Eeklo krijgt er maandag een nieuwe hamburgerzaak bij. New York Burger opent op de Markt 47. -
Bellem
Restaurant Bell-Amuse gaat vier maanden dicht voor verbouwingen
Het restaurant Bell-Amuse in Bellem (Aalter) gaat dit voorjaar vier maanden dicht voor grondige verbouwingen. -
PREMIUMAssenede
RESTOTIP. De Omlijsting: “Bruin eetcafé met een kwinkslag”
Het was al een tijdje geleden dat er nog eens een nieuw restaurant bijkwam in Assenede, maar sinds kort kan je tafelen in De Omlijsting in de Diederikstraat. Zaakvoerders en levenspartners Wim Blanke en Ellen Swint toverden de voormalige slagerij Bekaert om tot een bruin eetcafé, met een opvallend interieur en een nog meer opvallende gevel.
-
Maldegem
Team Restaurant Kwizien wuift oude bazen uit, en verwelkomt opvolgers
Restaurant Kwizien in Maldegem is vanaf nu in handen van de jonge dertigers Thomas Coppejans en Ellen De Roo. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Brasserie Cavea: snelle lunch of hapjes in cultuurtempel
Na enkele maanden leegstand heeft de horecazaak van Leietheater Deinze tijdelijk nieuwe uitbaters. Op 15 december openden Bjorn Pevenage (39), Tommy Vandenborre (43) en Chris Sauquillo (42) Brasserie Cavea. De pop-up is nog open tot juni en wij gingen alvast proeven. -
PREMIUMDeinze/Meetjesland
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in het Meetjesland en Deinze. Van Lawrence House in Deinze tot Koffiehuis Touché in Aalter: met deze vijf koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. La Maryse in Eeklo: wanneer groenten hoofdrol krijgen, en dat helemaal niet erg is
Restaurant La Maryse in Eeklo maakte onlangs met drie radijsjes zijn entree in de Green Guide, een eetgids die keukens beloont die groenten een hoofdrol geeft. Hoog tijd om de kunsten van chef Sten Van der Blij (42) en gastvrouw Yati Van der Sypt (32) te testen.
-
Zomergem
De Brasserie wordt nog geen restaurant, De Scheve Zeven wordt verder uitgebouwd
De nieuwe eigenaars van De Scheve Zeven en De Brasserie in Zomergem (Lievegem) gaan zich de komende maanden vooral op het café focussen. -
PREMIUMzomergem
RESTOTIP. ’t Oud Liefken: “Bruine gezelligheid in nieuw jasje”
Jong geweld in de ‘t Oud Liefken, want met Wannes Defoor (20) heeft het restaurant een prille twintiger als nieuwe eigenaar. Hij deed al heel wat ervaring op in verschillende restaurants, maar ‘t Oud Liefken is zijn eerste eigen zaak. Wij gingen op de openingsavond proeven. -
PREMIUMAalter
Hobbyboer Dries (36) kweekt Aalterse quinoa: “Waarom zou je het nog in Peru gaan halen?”
Hobbyboer Dries Hoste (36) uit Aalter kweekt zijn eigen Aalterse quinoa. Het superfood moet niet meer uit pakweg Peru komen, maar wordt nu in Aalter uit de grond gehaald. En daar hadden restaurant ’t Vijfde Seizoen en eetwinkel Eetalage meteen oren naar. Alleen de Aalterse quinoa wordt er nog gebruikt. Hun verhaal. -
PREMIUMMeetjesland
Meetjesland wordt steeds culinairder: Restaurant Julien scoort best in nieuwe Gault&Millau, ‘Chef & Zus’ en ‘Papinglo’ zijn nieuwkomers
Het Meetjesland maakt een sterke beurt in de eetgids Gault&Millau 2023. Restaurant Julien uit Lievegem is met 15,5 op 20 het best scorende restaurant uit de streek. Chef Davy Devlieghere krijgt ook de titel ‘Jonge chef van het jaar’. Papinglo uit Maldegem en ‘Chef & Zus’ uit Eeklo zijn twee nieuwkomers in de lijst. Ook Aalter scoort bijzonder goed. Wij zetten alles op een rijtje.
-
Ursel
Drongengoedhoeve deze winter enkel in weekends open
De Drongengoedhoeve in Ursel (Aalter) past de openingsuren aan, en zal tijdens de wintermaanden enkel in het weekend open zijn. -
PREMIUMAalter/Kruiskerke
Cindy (43) uit Aalter neemt café Boltra in Kruiskerke over: “Warmte van het café sprak mij aan”
Ze had zestien jaar haar eigen verzorgingssalon aan het station van Aalter, maar vanaf 1 januari gooit ze haar leven over een andere boeg. Cindy Ruysschaert (43) uit Aalter neemt café Boltra in het landelijke dorp Kruiskerke (Ruiselede) over. Een gezellig dorpscafé waar de tijd nog bleef stilstaan. Wij gingen nu al eens op bezoek. -
Aalter
Grieks restaurant ‘Feta & Olijven’ verhuist tijdelijk naar Brugse kerstmarkt
Het Griekse restaurant ‘Feta & Olijven’ uit de Stationsstraat in Aalter sluit anderhalve maand de deuren, en kiest voor een kerstchalet in Brugge. -
PREMIUMMeetjesland
Van ‘t Aards Paradijs tot Sushi Deinze: in deze restaurants in het Meetjesland proef je van de veganistische keuken
Op 1 november was het ‘World Vegan Day’ en werd het startschot gegeven van de ‘Try Vegan Challenge’: een maand waarin we aangemoedigd worden om plantaardig te eten. Vegan maaltijden hebben niet alleen een positieve impact op je gezondheid, het klimaat en dierenwelzijn, maar zorgen ook voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Wij zochten vier fijne adresjes uit in het Meetjesland waar vegan op de kaart prijkt. Van seizoensgroenten en eetbare bloemen tot plantaardige sushi: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
-
Aalter/Sijsele
Wendy (33) start nieuwe broodjeszaak langs N44: “Broodjes, salades en veel meer”
Wendy Van Haecke (33) uit Sijsele is een nieuwe broodjeszaak begonnen langs de Knokkeweg (N44) in Aalter-Brug. -
PREMIUMOlsene
RESTOTIP. Bistro Oud Eikenhof: klassieke bistrogerechten in huiselijk kader
Voor eenvoudige Vlaamse gerechten of een pannenkoek kan je sinds kort in Bistro Oud Eikenhof in Olsene terecht. Het horecapand in de Houtstraat bestaat al lang, maar het koppel dat er de gasten ontvangt is nieuw. Wij gingen op een vrijdagavond langs bij Geert Van de Voorde en Sabine Lemeur. -
PREMIUMMaldegem
Oude Carrefour omgebouwd tot winterbar Bar Unique: “Sfeer van Oostenrijkse après-skihut”
De winterbar Bar Unique opent vrijdag de deuren in het oude pand van de Carrefour in de Brielstraat in Maldegem. Al zeker tot eind februari zorgt de pop-up voor een vleugje Oostenrijk in het Meetjesland. Met shotjes, tartiflette en foute feestmuziek. Wij konden al eens binnen kijken. -
Eeklo
Opvangcentrum Eeklo serveert wereldlunch: “Wel zelf je bord afwassen”
Het Rode Kruis Opvangcentrum in de Pokmoere in Eeklo organiseert een wereldlunch, in het kader van de ‘Week van de Smaak’.
-
PREMIUMEeklo
Piet De Baets (76) bundelt oma’s recepten in boek: “Wie kent het recept van kneutels nog?”
Uitgever Piet De Baets (76) uit Eeklo brengt het boek ‘Oma’s recepten’ uit. Daarin bundelt hij 75 recepten uit zijn jeugd. Vergeet avocado en quinoa, maar herontdek smoelpap, hutsepot, kweeperengelei en konijn op grootmoeders wijze. “Iedereen herinnert zich die geur uit je kindertijd, wanneer oma aan de kookpotten stond”, weet ook Piet De Baets. -
PREMIUMZomergem
RESTOTIP. Oceaan: “Het decor is een attractie op zich”
Kapster en make-upartieste Jitske Van de Veire, dochter van radiopresentator Peter Van de Veire deelde in deze krant onlangs haar favoriete eetadressen doorheen Vlaanderen. In dat lijstje vonden we ook restaurant Oceaan in Zomergem terug. Benieuwd of hun Chinese specialiteiten ons ook zo konden bekoren. -
Eeklo
Koen De Beir begint aan laatste weken in zijn restaurant: “Eindelijk overnemer gevonden”
Restaurant Chez De Beir in de Boelare in Eeklo is aan zijn laatste weken bezig. Koen De Beir heeft een overnemer. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. Bistro d’O in Eeklo: “Tapas en de topwijntjes per glas zijn meerwaarde”
Bistro d’O in de Molenstraat 1 in Eeklo is volledig vernieuwd. De vroegere Kupido heet nu Bistro d’O, maar nog altijd met Martine en Jimmy aan het roer. Een frisse wind, dus hoog tijd om te gaan testen.
-
PREMIUMLievegem
RESTOTIP. Carte Blanche: “A volonté eten en drinken, van aperitief tot dessert”
Wie niet kijkt op een portie meer is bij Carte Blanche aan het goede adres. Voor één vaste prijs kun je eten wat je wil én hoeveel je wil. Wij gingen proeven in het nieuwste buffetrestaurant van Waarschoot en hoopten de avond te overleven zonder indigestie. -
PREMIUMBachte-Maria-Leerne
RESTOTIP. Pop-up Mohícan: verfijnd tafelen in steppetent
Dineren in een traditionele Mongoolse steppetent of ‘yurt’; het klinkt niet meteen romantisch, maar dan ken je Mohícan nog niet. In dit pop-uprestaurant dat als tentenkamp werd opgebouwd in de tuin van een oude kasteelhoeve in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) worden alle zintuigen tegelijk geprikkeld. Wij lieten alvast onze innerlijke natuurmens een avondje buitenspelen. -
PREMIUM
Dit zijn de 23 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Gent en het Meetjesland
292 Frituristen uit Vlaanderen werden maandag bekroond met de titel ‘Erkend Friturist’. Hieronder vindt u een lijst van de 21 ‘Erkende Frituristen’ uit de regio rond Gent en het Meetjesland. Waar ga jij je volgende frietje halen? -
PREMIUMAalter
TERRASTIP. De Zwaaikomhoeve in Aalter: “Heerlijke tapas in droomdecor tussen bloemen en velden”
De Zwaaikomhoeve in Aalter serveert nog tot 20 augustus cocktails en hapjes in hun zomerbar. Maar ook andere zintuigen worden verwend, want je stapt de bar binnen door de kleurrijke bloemen van een Agapanthuskwekerij. Wij gingen het testen. Meer terrastips en restotips uit het Meetjesland, vind je in ons dossier.
-
PREMIUMaalter
TERRASTIP. Casa Popular in Aalter: “Verrassende cocktails in een indrukwekkende tuin aan de Oude Vaart”
In de schaduw van B&B De Waeterhoeve en op een steenworp van de Oude Vaart in Aalter kan je dezer dagen vertoeven in zomerbar Casa Popular. Wij testen of de bar even hard wordt gesmaakt als de naam doet vermoeden. -
PREMIUMAalter/Gent
RESTOTIP. Brunchzaak Koren in Aalter: “Voor wie iets anders wil dan pistolet met kaas”
Leentje Oosterlinck (31) en Frederique Lesseine (28) uit Gent hebben in Aalter de nieuwe brunchzaak Koren geopend. Ze beloven brunch met een twist. Wij gingen proeven. Meer restotips uit het Meetjesland lees je hier. -
PREMIUMKnesselare
RESTOTIP. Yammie’s Home in Knesselare: “Ontbijten als een koning”
Het dorp van Knesselare (Aalter) heeft er een nieuwe horecazaak bij. In Yammie’s Home in de Kerkstraat kan je zes dagen op zeven gaan ontbijten, in buffetvorm. Uniek in het Meetjesland en dat wilden we dus graag voor jou gaan testen. -
PREMIUMdeinze/meetjesland
Zomerse suggesties en tropische cocktails van Barr tot Barz: ontdek 6 leuke cocktailbars in Deinze en het Meetjesland
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. De mojito’s, cuba libre’s en cosmopolitans kennen we ondertussen al, maar soms willen we onze smaakpapillen wel eens uitdagen met iets nieuws. Wij gingen op zoek naar leuke cocktailbars, die hun eigen unieke creaties serveren in Deinze en het Meetjesland. Kom proeven van de Love Potion in Bar Georgie of de Rose & Rosé in Barr.