Het wzc Sint-Michaël heeft een dynamische tuin waar iedereen welkom is.
Volledig scherm
Het wzc Sint-Michaël heeft een dynamische tuin waar iedereen welkom is. © Felix Rabou

Wzc Sint-Michaël heeft eigen dynamische tuin

EssenHet woonzorgcentrum Sint-Michael in Essen de droom die het al een tijdje had eindelijk kunnen verwezenlijken. De bewoners - en iedereen die dat wil - kan sinds dit weekend terecht in de dynamische tuin. Het wzc kon dat realiseren dankzij een crowdfunding en de samenwerking met G-SPORT Vlaanderen

 1. Even alles terug met pen en papier terwijl GZA-ziekenhuizen overschakelen op nieuw digitaal patiëntensysteem
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Even alles terug met pen en papier terwijl GZA-ziekenhui­zen overschake­len op nieuw digitaal patiënten­sys­teem

  Vanuit de wandelgangen van de ziekenhuizen van GasthuisZusters Antwerpen (GZA) klonken er vrijdagochtend eventjes verontrustende berichten over de lancering van een nieuw elektronisch patiëntenplatform. Personeel moest elke handeling terug met pen en papier noteren, afspraken konden niet gemaakt worden en operaties werden uitgesteld. “Geen reden tot paniek, de overgang naar het nieuwe systeem is goed verlopen en geen enkele patiënt liep ooit gevaar.”
 2. Boeren halen spandoeken boven op bruggen boven E34 en E19: “Met dit stikstofakkoord staat deur open voor minderwaardig voedsel”
  Kempen

  Boeren halen spandoeken boven op bruggen boven E34 en E19: “Met dit stikstofak­koord staat deur open voor minderwaar­dig voedsel”

  Honderden boeren hebben woensdagavond op verschillende bruggen van de E19 en de E34 in de provincie Antwerpen actie gevoerd. Enerzijds om hun collega’s in Nederland te steunen, maar anderzijds om ook de problematiek rond het stikstofdossier in België aan te kaarten. “Burgers wakker maken dat het stikstofakkoord niet leefbaar is voor ons”, klinkt het.