De bibliotheek van Essen
Volledig scherm
De bibliotheek van Essen © RV

Voorleesuurtje in de bib morgen afgelast

 1. Afgeschafte treinen en lange vertragingen in station Noorderkempen én op verbinding Essen-Puurs zorgt voor ergernissen bij pendelaars
  Brecht/Essen

  Afgeschaf­te treinen en lange vertragin­gen in station Noorderkem­pen én op verbinding Es­sen-Puurs zorgt voor ergernis­sen bij pendelaars

  De trein is altijd een beetje reizen. Voor de pendelaars die elke dag de trein in station Noorderkempen nemen of er ’s avonds na een werkdag weer willen geraken, is dat de laatste tijd effectief zo maar dan niet meteen in de positieve zin. Treinen die geschrapt worden en lange vertragingen lijken de voorbije weken schering en inslag. “We beseffen dat dit niet aangenaam is voor de reiziger, maar veel is te wijten aan ziekte en quarantaineverplichtingen onder het personeel", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.
 2. Onze tips voor de Designer Sales in Antwerpen: Hier scoor je de beste designerkoopjes
  PREMIUM
  Antwerpen

  Onze tips voor de Designer Sales in Antwerpen: Hier scoor je de beste designer­koop­jes

  Op zoek naar unieke staaltjes Belgische kledij? Dan mag je de Designer Stockverkoop in Antwerpen zeker niet missen. Van 9 tot en met 21 mei verkopen grote Belgische designers zoals Stephan Schneider en Dries Van Noten hun stockoverschotten aan kleine prijzen. Maar welke solden mag je tijdens deze Designer Sales in Antwerpen zeker niet missen? Moderedacteur David Devriendt deelde enkele tips met ons.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 3. Zorgpunt Grens moet zorg dichter bij de inwoners brengen: “We moeten als AZ KLina buiten de muren van het ziekenhuis kijken”
  Essen

  Zorgpunt Grens moet zorg dichter bij de inwoners brengen: “We moeten als AZ KLina buiten de muren van het ziekenhuis kijken”

  Het Zorgpunt Grens draait stilaan op volle toeren. Inwoners van Essen en de randgemeenten kunnen er nu al terecht voor onder meer wondzorg, orthopedie of bloedafnames. In de toekomst wil AZ Klina, die de organisatie op zich neemt, het aanbod nog uitbreiden. “Belangrijk daarbij is ook dat we over de grens durven kijken”, zegt algemeen directeur/dokter Joost Baert van AZ Klina.