Het station van Essen.
Volledig scherm
Het station van Essen. © Toon Verheijen

Tijdelijk minder treinen en geen treinverbinding tot Roosendaal

Essen/KalmthoutDe NMBS wordt getroffen door een uitval van personeel door corona. Het moet daarom tijdelijk veranderingen doorvoeren in het treinaanbod. Dat heeft onder meer gevolgen voor de lijn Puurs-Essen-Roosendaal.

 1. Kalmthoutse Heide stap dichter bij erkenning als Nationaal Park
  Kalmthout

  Kalmthout­se Heide stap dichter bij erkenning als Nationaal Park

  Het Grenspark Kalmthoutse Heide is geselecteerd voor de tweede fase om erkend te worden als nationaal natuurpark. Over de kandidatuurstelling was vorig jaar heel wat te doen omdat er voor rechtszekerheid van de landbouwers werd gevreesd. “We zijn vereerd en opgetogen dat de waarde van Grenspark Kalmthoutse Heide wordt bevestigd. We gaan nu in samenspraak met alle belanghebbenden verder werken aan de opmaak van het plan”, zegt voorzitter Martin Groffen.
 2. Zin om te (leren) skiën of snowboarden? Sportregio Antwerpse Kempen gaat op dagtrip met jongeren
  Stabroek/Kapellen/Kalmthout/Essen/Wuustwezel/Brecht/Brasschaat

  Zin om te (leren) skiën of snowboar­den? Sportregio Antwerpse Kempen gaat op dagtrip met jongeren

  Om te wintersporten hoef je niet altijd naar Oostenrijk of Zwitserland. Zo kan je vlak over de Nederlandse grens skiën en snowboarden op de indoor piste van SnowWorld in Rucphen. Naar die bestemming organiseert de sportregio Antwerpse Kempen bestaande uit Stabroek, Kapellen, Kalmthout, Essen, Wuustwezel, Brecht en Brasschaat in de krokusvakantie een dagtrip voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.