Een foto om later in hun living te hangen: zaakvoerders Danny en Maria in hun beenhouwerij.
Volledig scherm
Een foto om later in hun living te hangen: zaakvoerders Danny en Maria in hun beenhouwerij. © Laenen

Slagerij Geers stopt na 177 jaar

ESSENEssen verliest op 16 december een stukje geschiedenis: die dag gaat beenhouwerij Geers voor de laatste keer open. De winkel bestaat 177 jaar en is daarmee vermoedelijk de oudste van België. De reden van de sluiting? De knie van Danny (60) - al de vijfde generatie zaakvoerder - wil niet meer mee.

 1. N-VA/PLE pleit voor harde aanpak én preventie rond vuurwerk en overlast in de gemeente: “In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”
  Essen

  N-VA/PLE pleit voor harde aanpak én preventie rond vuurwerk en overlast in de gemeente: “In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”

  Oppositiepartij N-VA/PLE pleit voor een hardere aanpak van de overlast in de gemeente. Ze doen dat naar aanleiding van de brandbommen die tijdens oudjaar werden afgestoken op twee plaatsen in de gemeente. Maar ook naar aanleiding van de aanhoudende overlast in de stationsomgeving. “Een hardere aanpak van de politie is nodig, maar we moeten ook inzetten op preventie. In gesprek gaan met de jongeren en hun ouders, ook over de grens”, klinkt het bij Tom Bevers, Dirk Smout en Geert Vandekeybus.
 2. Zin om te (leren) skiën of snowboarden? Sportregio Antwerpse Kempen gaat op dagtrip met jongeren
  Stabroek/Kapellen/Kalmthout/Essen/Wuustwezel/Brecht/Brasschaat

  Zin om te (leren) skiën of snowboar­den? Sportregio Antwerpse Kempen gaat op dagtrip met jongeren

  Om te wintersporten hoef je niet altijd naar Oostenrijk of Zwitserland. Zo kan je vlak over de Nederlandse grens skiën en snowboarden op de indoor piste van SnowWorld in Rucphen. Naar die bestemming organiseert de sportregio Antwerpse Kempen bestaande uit Stabroek, Kapellen, Kalmthout, Essen, Wuustwezel, Brecht en Brasschaat in de krokusvakantie een dagtrip voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar.