De site Gildenhuis krijgt een nieuwe toekomst. De Vlotter krijgt er een nieuw centrum en er komen ook woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten en begeleiders van De Vlotter gingen alvast een kijkje nemen en zijn héél blij.
Volledig scherm
De site Gildenhuis krijgt een nieuwe toekomst. De Vlotter krijgt er een nieuw centrum en er komen ook woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten en begeleiders van De Vlotter gingen alvast een kijkje nemen en zijn héél blij. © RV

Site Gildenhuis maakt plaats voor De Vlotter én kleinschalig woonproject voor mensen met beperking

EssenDe site van het Gildenhuis in het centrum van Essen krijgt een nieuwe toekomst. Monnikenheide-Spectrum wordt de nieuwe eigenaar en wil er tegen 2024 een nieuw dagcentrum van De Vlotter bouwen en er kom ook een kleinschalig woonproject voor mensen met een verstandelijke beperking. “We zijn blij dat de site een sociale invulling krijgt", zegt Ronny Frederickx van Dekenaat Noorderkempen Regio Essen.

  1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
    Jobat.be

    Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

    De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.