Luc Van Thillo bij een van de robots die je al snel na het binnenkomen in de loods tegenkomt.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Van Thillo bij een van de robots die je al snel na het binnenkomen in de loods tegenkomt. © Klaas De Scheirder

Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

EssenLuc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.

  1. “Films uit mijn jeugd spoken nog altijd rond in mijn geheugen”: Ben Segers en Naomi Janssens stellen programma jeugdfilmfestival JEF voor
    ANTWERPEN

    “Films uit mijn jeugd spoken nog altijd rond in mijn geheugen”: Ben Segers en Naomi Janssens stellen programma jeugdfilm­fes­ti­val JEF voor

    Acteurs Ben Segers en Naomi Janssens kunnen zich voortaan peter en meter noemen van de 34ste editie van het JEF jeugdfilmfestival dat zich in de krokusvakantie over heel Vlaanderen voordoet. De aftrap wordt gegeven in Kinepolis Antwerpen maar je zal ook in Lumière, Cartoons, De Cinema, Cinema Rix en CC De Kern kunnen genieten van film.