Robotland in Essen mocht de 50.000ste bezoeker ontvangen.
Volledig scherm
Robotland in Essen mocht de 50.000ste bezoeker ontvangen. © Toon Verheijen

Robotland ontvangt 50.000ste bezoeker

Essen/LierHet technologiepark Robotland in Essen heeft vorige week de 50.000ste bezoeker ontvangen. De familie Kerckhofs uit Lier kreeg een bosje bloemen én vrijkaarten voor het hele gezin aangeboden. Voor Robotland zelf is het ook een mijlpaal een jaar na de opening. “Zeker gezien de tijd waarin we nog altijd leven zijn we blij met de interesse in Robotland", zegt dagverantwoordelijke Ayrton Lambrechts. 

 1. Kind van Belgisch kolonialist en Rwandese moeder na 74 jaar eindelijk erkend: “Hilarisch om mijn eigen geboorte bewust mee te maken”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  Kind van Belgisch kolonia­list en Rwandese moeder na 74 jaar eindelijk erkend: “Hilarisch om mijn eigen geboorte bewust mee te maken”

  De gemeenschap van metissen in ons land heeft een historisch moment beleefd. Die kinderen van een Belgisch kolonialist en Afrikaanse moeder gingen lange tijd zonder erkenning door het leven. Daar komt stilaan verandering in, want Paul Totori (74) uit Loenhout heeft woensdagochtend als allereerste metis een geboorteakte gekregen op het gemeentehuis van Wuustwezel. “Ik besta eindelijk.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.
 2. Luc Van der Kelen over de uitdagingen voor de kleine zelfstandige: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstraten van oudsher”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over de uitdagin­gen voor de kleine zelfstandi­ge: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstra­ten van oudsher”

  Deze week in de Delhaize aan de Bredabaan in Merksem. Ik loop recht op Johan Verlinde. Ik was een goede klant van zijn kippenslagerij-delicatessenzaak, dicht bij het districtshuis. Twee maanden geleden was de zaak plots verdwenen. Geen kip aan ’t spit meer. Geen kalkoen meer met kerstmis of boerenpaté. Dat verkopen ze ook in de Carrefour verder op de Bredabaan of in het kraam op de Winkelstap, maar bij Johan waren ze veruit het best.