Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Politiezone Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant

Noordrand AntwerpenIn verschillende Nederlandse gemeenten lijkt het aantal inbraken weer fors te stijgen nu dat de maatregelen versoepeld zijn, maar in enkele politiezones in de noordrand van Antwerpen lijkt die tendens zich niet voort te zetten. Al is er in de politiezone Grens wél een kleine stijging. De politie wil graag ook enkele tips meegeven om inbrekers af te schrikken.

  1. 20 procent minder processierupsen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”
    PREMIUM
    Provincie Antwerpen

    20 procent minder processie­rup­sen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”

    Het koude voorjaar leek de populatie processierupsen flink te hebben verminderd, maar de overlast zal er dit jaar helaas toch niet minder om zijn. De provincie Antwerpen zet extra in om gemeenten te ondersteunen door informatieborden en waarschuwingslint uit te delen. “We zetten nu meer in op stofzuigen in plaats van biociden of wegbranden en we stimuleren ook het ophangen van mezenkastjes”, klinkt het bij processierups-expert Kathleen Verstraete. Al blijken die laatste ook in trek bij dieven, want in Lille werden er op enkele dagen tijd dertig gestolen.