Woonbos Wildert.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonbos Wildert. © Toon Verheijen

Onrust in Woonbos Wildert over plannen tot omvorming Kalmthoutse Heide tot Nationaal Park: “Wees gerust, tekenen geen blanco cheque”

Essen/KalmthoutHet Grenspark Kalmthoutse Heide wil zich kandidaat stellen om een Nationaal Park te worden en vraagt daarvoor ook het engagement van omliggende gemeenten. Het nieuws zorgt voor heel wat onrust op sociale media, want de bewoners van het Woonbos Wildert vrezen dat hun eigendommen minder waard zullen worden én dat hun woonrecht zal uitdoven. “Niets van waar”, zegt schepen Arno Aerden fors. “Nationaal Park is mooi, maar wij tekenen niet zomaar een blanco cheque.”

 1. Beroemd van Zandvliet tot Loenhout, wereldberoemd in Kalmthout: vrienden, familie en véél verenigingen organiseren groot herdenkingsfeest voor Jaro (42)
  Kalmthout

  Beroemd van Zandvliet tot Loenhout, wereldbe­roemd in Kalmthout: vrienden, familie en véél verenigin­gen organise­ren groot herden­kings­feest voor Jaro (42)

  Supervrijwilliger Jaro De Bruyne (42) stierf heel plotseling op 16 mei vorig jaar. De goedlachse jongeman was – zoals hij het zelf zei – bekend van Zandvliet tot Loenhout maar wereldberoemd in Kalmthout. Hij krijgt nu zijn eigen herdenkingsfeest met sport en muziek. Eenmalig, omdat er op zijn begrafenis midden in corona amper volk aanwezig mocht zijn. “Dit afscheid verdient hij gewoon”, klinkt het. Iedereen is zaterdag 14 mei welkom in Heide.
 2. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel/Antwerpen

  Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

  Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.