Een illustratiebeeld van een boekenruilkast in het station van Antwerpen-Centraal.
Volledig scherm
Een illustratiebeeld van een boekenruilkast in het station van Antwerpen-Centraal. © NMBS

NMBS plaatst boekenruilkast in station Essen

EssenDe NMBS heeft in het station een boekenruilkast geplaatst. Iedereen kan er gratis boeken achterlaten en ontlenen. Ook in Antwerpen-Centraal, Berchem, Herentals, Geel en de twee stations in Mechelen staan dergelijke boekenkasten.

 1. Zeg vaarwel tegen je Movembersnor: bij deze barbiers in Antwerpen en de rand zit je goed voor een professionele scheerbeurt
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Zeg vaarwel tegen je Movem­bersnor: bij deze barbiers in Antwerpen en de rand zit je goed voor een professio­ne­le scheer­beurt

  Tijdens de maand november laten verschillende mannen wereldwijd hun snor staan om aandacht te vragen voor gezondheidsproblemen die mannen treffen. Met december in zicht loopt ook Movember ten einde. Voor alle mannen die hun snor vakkundig willen laten afscheren of bijscheren hebben wij alvast zes barbiers in de rand rond Antwerpen opgelijst.
 2. Laatste stationschef van Vlaanderen in tranen op de dag dat hij na 33 jaar zijn stationnetje in Heide moet sluiten op zes maanden van zijn pensioen: “Mijn lach is er nog steeds maar binnenin bloedt het hart”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Laatste stations­chef van Vlaanderen in tranen op de dag dat hij na 33 jaar zijn stationne­tje in Heide moet sluiten op zes maanden van zijn pensioen: “Mijn lach is er nog steeds maar binnenin bloedt het hart”

  Tranen in de ogen wanneer zijn vrienden van de Turfbikers en burgemeester Lukas Jacobs afscheid komen nemen van stationschef Jan Francken (59). De NMBS besliste eerder dit jaar dat 40 stations moesten sluiten en dat van Heide was er daar eentje van. Jan was er maar liefst 33 jaren stationschef. “Dit station was mijn tweede thuis. Ik heb mensen hier een warm gevoel proberen te geven. Die vele dankbetuigingen bewijzen dat me dat gelukt is”, knipoogt hij. De wachtzaal en het loket zullen nu door de aanpalende horecazaak mee ingenomen worden.