Een illustratiebeeld van een boekenruilkast in het station van Antwerpen-Centraal.
Volledig scherm
Een illustratiebeeld van een boekenruilkast in het station van Antwerpen-Centraal. © NMBS

NMBS plaatst boekenruilkast in station Essen

EssenDe NMBS heeft in het station een boekenruilkast geplaatst. Iedereen kan er gratis boeken achterlaten en ontlenen. Ook in Antwerpen-Centraal, Berchem, Herentals, Geel en de twee stations in Mechelen staan dergelijke boekenkasten.

  1. Op bezoek in het waterslot van Robert (71), waar onthoofde Corneel nog rondspookt: “Niet echt energieneutraal, maar zonnepanelen passen niet, hé”
    PREMIUM
    Aartselaar

    Op bezoek in het waterslot van Robert (71), waar onthoofde Corneel nog rondspookt: “Niet echt energieneu­traal, maar zonnepane­len passen niet, hé”

    Al meer dan zeven eeuwen lang staat Kasteel Cleydael te pronken op eiken palen, midden in een vijver aan de Grote Struisbeek. Het indrukwekkende bouwwerk verkeerde in bijzonder slechte staat toen Robert Coosemans (71) er in 2009 eigenaar van werd. Sindsdien probeert de kasteelheer het waterslot stap voor stap de glorie van weleer te geven én het voor te bereiden op de toekomst. “Ik werd verliefd op de uitdaging die ik hier vond”, vat Robert het samen. Tijd voor een rondleiding.