Arno Aerden op een van de speelpleintjes.
Volledig scherm
Arno Aerden op een van de speelpleintjes. © RV

Nieuw speelpleintje in ‘schilderswijk’ en twee andere worden grondig vernieuwd

EssenDe gemeente pakt dit jaar de buurtpleintjes in de wijk Den Uil en het pleintje tussen Etting en Schomveld aan. De Schilderswijk krijgt dan weer een gloednieuw speelpleintje.

 1. Bende die drugs invoerde via havenbedrijf opgepakt en weer vrijgelaten, ondertussen zit gevangenis Begijnenstraat overvol

  Bende die drugs invoerde via havenbe­drijf opgepakt en weer vrijgela­ten, ondertus­sen zit gevangenis Begijnen­straat overvol

  Een bende rond twee Albanese broers is dinsdagmorgen opgepakt in het kader van een onderzoek naar invoer van cocaïne via het havenbedrijf Medrepair. De bende maakte gebruik van een gestolen login van een crèche om in het rijksregister adressen van havenarbeiders te zoeken. Vier verdachten zijn gearresteerd, onder wie één man die als havenarbeider aan de slag was.
  Antwerpen
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.