De manager werd vervolgd omdat hij zijn Georgische vriend/inbreker onderdak had geboden en zijn spullen had verborgen.
Volledig scherm
De manager werd vervolgd omdat hij zijn Georgische vriend/inbreker onderdak had geboden en zijn spullen had verborgen. © rr

Man opgepakt na inbraakpoging in Essen

EssenDe politiezone Grens heeft een 33-jarige man opgepakt nadat hij donderdagmorgen in alle vroegte probeerde in te breken in een woning aan de Nolsebaan. Hij probeerde in de woning te geraken door de garagepoort te forceren. De man sloeg op de vlucht, maar kon gevat worden.

 1. Een eigen boom én binnenkort dankfeest voor supervrijwilliger Jaro die op 42-jarige leeftijd overleed: “Deze kerselaar zal bloeien in de lente en dat was de periode dat Jaro ook openbloeide”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Een eigen boom én binnenkort dankfeest voor supervrij­wil­li­ger Jaro die op 42-jarige leeftijd overleed: “Deze kerselaar zal bloeien in de lente en dat was de periode dat Jaro ook openbloei­de”

  Supervrijwilliger Jaro De Bruyne moet vandaag van ergens daarboven neergekeken op het Arboretum en zijn typische glimlach bovengehaald hebben. Zijn eigen boom. Het zou hem zo trots gemaakt hebben. Jaro De Bruyne (42) overleed in mei van dit jaar en Kalmthout en omstreken waren even in diepe rouw. Binnenkort worden er nog ‘Jarobomen’ aangeplant en in mei 2022 krijgt hij een groot postuum dankfeest. “Jaro stond dicht bij de natuur. Dit zou hem zo deugd doen.” Het bijzondere: het Arboretum kocht de boom begin dit jaar al met de bedoeling die dit jaar samen met Jaro te planten...
 2. Drukte bij testcentra UZA onder controle: “We voelen een stijging maar kunnen alles vlot bolwerken dankzij extra personeel”
  ANTWERPEN

  Drukte bij testcentra UZA onder controle: “We voelen een stijging maar kunnen alles vlot bolwerken dankzij extra personeel”

  Een stevige vierde golf en huisartsen die niet langer hoog-risicocontacten willen testen. Dat moet wel tot een enorme drukte leiden bij lokale testcentra. In Turnhout bijvoorbeeld zijn er wachttijden van 48 uur en staan de mensen er vier uur aan te schuiven. Bij de testcentra van het Antwerpse Universitair Ziekenhuis (UZA) is de druk voorlopig nog onder controle.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.