In verschillende gemeenten is de gele doos al gelanceerd.
Volledig scherm
In verschillende gemeenten is de gele doos al gelanceerd. © Wannes Nimmegeers

Licht op groen voor de gele doos: “Dit kan mensenlevens redden”

EssenDe gemeenteraad heeft het licht op groen gezet om ook in Essen dringend het project ‘Gele Dozen’ op te starten. Het idee kwam van Jokke Hennekam (Vooruit) en Steff Nouws (CD&V).

 1. Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BERCHEM

  Stad start na de zomer in Berchem met proefpro­ject selfloket­ten: “Dienstver­le­ning op maat van de klant en niet andersom”

  Het stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”
 2. Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleefden, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidariteit met getroffen families is nu belangrijker”
  ANTWERPEN

  Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleef­den, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidari­teit met getroffen families is nu belangrij­ker”

  De arbeiders die de ramp op het Nieuw Zuid in Antwerpen overleefden vrijdagnamiddag, zijn maandagavond samen gekomen op de site om hun overleden collega’s te herdenken. Ze stellen zich heel wat vragen bij wat er is misgelopen vrijdag, maar willen nu vooral hun solidariteit tonen met de getroffen families. “Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan met de vinger te wijzen.”
 3. ‘Grappige TikTok-video’ gericht naar 11-jarigen blijkt onthoofdingsfilmpje: politie start onderzoek
  Essen

  ‘Grappige Tik­Tok-vi­deo’ gericht naar 11-jarigen blijkt onthoofd­ings­film­pje: politie start onderzoek

  De politiezone Grens is een onderzoek gestart naar de herkomst van een onthoofdingsfilmpje dat opdook in een Whatsappgroepje van 11- en 12-jarigen van een school in Essen. Een van de leerlingen in het groepje had het filmpje in de groep gezet. “Je zou dit eerder verwachten in het secundair en niet in de lagere school, maar het is een algemeen fenomeen en zeker niet typisch Essens”, klinkt het bij de burgemeester.