Poëzieweek 2022 werkt rond het thema 'natuur'.
Volledig scherm
Poëzieweek 2022 werkt rond het thema 'natuur'. © Bibliotheek Essen

Leerlingen Muzarto lezen gedichten voor aan de telefoon tijdens Poëzieweek 2022

EssenNaar aanleiding van de Poëzieweek 2022 kan je op zaterdag 29 januari en dinsdag 1 februari bellen naar de ‘Poëzietelefoon’. Aan de andere kant van de lijn zitten leerlingen uit de richting Woord van kunstacademie Muzarto in Essen die jou een gedicht voorlezen.

  1. Reinhilde Decleir en Borgerhoutse Reuzenstoet winnen Vlaamse cultuurprijzen Ultimas: “Beiden zorgen voor ongeziene sociale verbinding in de stad”
    ANTWERPEN

    Reinhilde Decleir en Borgerhout­se Reuzen­stoet winnen Vlaamse cultuur­prij­zen Ultimas: “Beiden zorgen voor ongeziene sociale verbinding in de stad”

    De Ultimas of Vlaamse cultuurprijzen werden dinsdagavond uitgereikt in deSingel aan dertien laureaten, als erkenning voor hun verdienste in de socio-culturele sector. Voor Antwerpen won de Borgerhoutse Reuzenstoet in de categorie erfgoed en - hoe kan het ook anders - Reinhilde Decleir ontving de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste. “Haar loopbaan liep samen met elk artistiek hoogtepunt van het Vlaams theater van de voorbije vier decennia.”