Mariaberg Centrum in Essen
Volledig scherm
Mariaberg Centrum in Essen © Vrije basisschool Mariaberg

Leerkracht basisschool Mariaberg in Essen besmet: 5 leraren moeten in quarantaine, 4 klassen blijven thuis

In de vrije lagere school Mariaberg campus Centrum heeft een leerkracht positief getest op het coronavirus. Vijf leerkrachten en een lid van de directie moeten bijgevolg in verplichte thuisquarantaine. Wegens een gebrek aan permanentie moeten vier klassen minstens tot en met maandag thuisblijven. 

 1. 154 Vlamingen dachten even 250.000 euro gewonnen te hebben met Keno, tot bleek dat het niet de echte trekking was: ‘gedupeerde’ overweegt gerechtelijke stappen
  Brasschaat

  154 Vlamingen dachten even 250.000 euro gewonnen te hebben met Keno, tot bleek dat het niet de echte trekking was: ‘gedupeerde’ overweegt gerechte­lij­ke stappen

  154 Vlamingen dachten maandag even dat ze honderdduizenden euro’s mochten bijschrijven op hun bankrekening dankzij de juiste cijfers bij de Keno-trekking. De cijfers die online verschenen, waren echter van een test en dus niet het werkelijke resultaat van de trekking. “We beseffen dat dit een zware ontgoocheling is, maar de enige correcte cijfers zijn deze die door de deurwaarder zijn vastgesteld”, reageert de Nationale Loterij.
 2. De coronacijfers in Essen van zaterdag 10 oktober

  De coronacij­fers in Essen van zaterdag 10 oktober

  In Essen zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 34 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Essen komt dat getal nu op 177 te liggen. Essen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.