Roland Van Beeck komt ook optreden tijdens een van de sessies.
Volledig scherm
Roland Van Beeck komt ook optreden tijdens een van de sessies. © VTM

Kobiekaravaan trekt met optredens langs Essense wijken

EssenDe vzw Kobie organiseert dit jaar géén Park Zomert, maar komt wel met een leuk alternatief op de proppen. De ‘Kobiekaravaan’ trekt met een afwisselend programma naar alle Essense wijken. Roland Van Beeck, de winnaar van The Voice Senior, komt optreden in Essen Hoek.

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 1. Vrienden fietsen 2.000 kilometer voor Lia (4), die lijdt aan zeldzaam syndroom: “Wij willen lotgenoten verenigen”
  Essen/Kalmthout

  Vrienden fietsen 2.000 kilometer voor Lia (4), die lijdt aan zeldzaam syndroom: “Wij willen lotgenoten verenigen”

  Hans Blommaert (41) en Katinka Theuns (21) uit Essen vertrekken volgende zondag voor een fietstocht van zo’n 2.000 kilometer naar Santiago de Compostella. Met hun tocht – die Hans maakt met een zelf in elkaar gestoken fiets – willen ze geld inzamelen voor de ouders van de kleine vrolijke hartendief Lia (4) uit Kalmthout. Het meisje lijdt aan het syndroom Kabuki waardoor ze trager ontwikkelt. De ouders willen een vzw oprichten om lotgenoten samen te brengen en informatie te bundelen.