Het gemeentehuis van Essen.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Essen. © Klaas De Scheirder

ICT-er van gemeente Essen fraudeert met tikklok en heeft tien maanden lang ook tweede voltijdse job

Een personeelslid van de gemeente Essen is er tien maanden lang in geslaagd om ongeweten een tweede job uit te oefenen door te frauderen met de tikklok. Hij was werkzaam op de dienst ICT van de gemeente, maar werkte tegelijkertijd ook voor een scholengroep in Brasschaat. De man is ondertussen in onderling overleg gestopt met zijn taak bij de gemeente. “Hij zat nog in zijn proefperiode. Er is geen sprake van een tuchtonderzoek”, aldus burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V).

 1. De Douaneloods in Essen: van 19de-eeuwse controlepost tot centrum voor robottechnologie
  PREMIUM
  Essen

  De Douane­loods in Essen: van 19de-eeuw­se controle­post tot centrum voor robottech­no­lo­gie

  De douaneloods in Essen achter het station is een begrip in de gemeente. Een pand dat op een of andere manier altijd voor een bepaalde aantrekkingskracht zorgde al was dat niet altijd met de juiste bedoelingen. Een pand met een enorme rijke, maar misschien voor velen een vergeten geschiedenis. Van rangeerstation tot een educatief technologisch centrum. Een geschiedenis van 118 jaar.
 2. De coronacijfers in Essen van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Essen van maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Essen, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 40. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Essen op 209 te liggen. Omdat Essen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'