Het Baeyenshof in Essen wordt in volle glorie hersteld en zal dienst doen als kantoorgebouw voor Argenta, later een eventueel ander kantoor of winkel, drie appartementen op de bovenverdieping en in het park komt een klein cohousingproject.
Volledig scherm
Het Baeyenshof in Essen wordt in volle glorie hersteld en zal dienst doen als kantoorgebouw voor Argenta, later een eventueel ander kantoor of winkel, drie appartementen op de bovenverdieping en in het park komt een klein cohousingproject. © RV

Historisch pand Baeyenshof krijgt nieuwe toekomst: “Trots dat we dit stukje erfgoed kunnen redden”

EssenHet vervallen historische Baeyenshof in de Stationsstraat in Essen krijgt een nieuwe toekomst.  Bankkantoor Argenta neemt vanaf 16 november haar intrek in het bijgebouw en de volgende twee jaar wordt dan het hoofdgebouw onder handen genomen. Op termijn komt er in het park ook nog een klein co-housingproject.  “We zijn trots dat we dit stukje erfgoed mee kunnen redden”, zegt  kantoorhouder Stijn Matheusen. 

 1. Ook in de zomer van 2021 zullen we nog niet mogen feesten zoals in 2019, festivalorganisatoren reageren: “Misschien moet ik me maar in een klooster terugtrekken?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ook in de zomer van 2021 zullen we nog niet mogen feesten zoals in 2019, festivalor­ga­ni­sa­to­ren reageren: “Misschien moet ik me maar in een klooster terugtrek­ken?”

  Een festivalzomer zoals in 2019? Na het aankondigen van de nationale vaccinatiestrategie lijkt dat er zelfs in 2021 niet in te zitten. Jonge en gezonde mensen komen volgens de huidige planning pas na de zomer aan beurt voor een prik, grosso modo het doelpubliek van festivals dus. De grote Antwerpse spelers willen nog niet te ver vooruit blikken. Bij de kleinere festivals klinkt het depressiever: “We staan al lang niet meer op de barricades, we zitten in een diepe winterslaap zonder zicht op wakker worden.”
 1. Lekker aperitieven én tegelijk patiënten met jongdementie ondersteunen: Annelies (40) verkoopt aperobags voor vzw De Toren
  Aartselaar/Antwerpen

  Lekker aperitie­ven én tegelijk patiënten met jongdemen­tie ondersteu­nen: Annelies (40) verkoopt aperobags voor vzw De Toren

  Annelies Verbist (40) verkoopt samen met een aantal vriendinnen aperobags ten voordele van de vzw De Toren. Dat is een dagverzorgingscentrum voor mensen met jongdementie in Antwerpen. Annelies’ eigen moeder Marie-Jeanne (65) heeft er een tijd lang gebruik van gemaakt, maar verblijft nu in een rusthuis. “Ik hoop dat zij me nog herkent als we haar nog eens gaan opzoeken.”
 1. Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriendschappen: orang-oetans kunnen het goed vinden met otterburen
  Play

  Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriend­schap­pen: orang-oe­tans kunnen het goed vinden met otterburen

 2. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders