De Kreuners zijn de hoofdact.
Volledig scherm
De Kreuners zijn de hoofdact. © vertommen

Hans Francken Invites gaat door met onder meer de Kreuners en Roland Van Beeck: voorverkoop start zaterdag

EssenHet licht staat op groen voor een nieuwe editie van Hans Francken Invites. In 2020 mocht het festival niet doorgaan, maar nu zullen op 6 en 7 augustus heel wat bekende artiesten - waaronder een aantal die geheim blijven - hun opwachting maken. Hoofdact zijn De Kreuners. De ticketverkoop start nu zaterdag.

 1. Dronken fan biedt 50 euro voor gevangen drumstok van Black Box Revelation: voltreffer voor eerste concert in Het Veld
  PREMIUM
  WOMMELGEM

  Dronken fan biedt 50 euro voor gevangen drumstok van Black Box Revelation: voltreffer voor eerste concert in Het Veld

  Voor wie er nog aan twijfelt, het festivalseizoen is wel degelijk begonnen. Enkele honderden muziekliefhebbers bewogen zich donderdagavond naar een maisveld in - godbetert - Wommelgem voor wat voor velen het eerste concert was in een veel te lange tijd. Jan Paternoster en zijn Black Box Revelation hadden er duidelijk ook zin in: “We gaan ons toch gewoon allemaal in een karreke zuipen vanavond?”
 2. Hiphopfestival Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”

  Het Antwerpse hiphopfestival Fire Is Gold wil niet enkel mooie praatjes verkopen om zo divers mogelijk te zijn, maar wil het effectief ook zijn, en dat start bij de basis. Daarom werkt het festival vanaf nu met een volledig nieuw team van creatievelingen uit de lokale hiphopsector en wil het festival meer dan ooit een sociale functie vervullen. “Divers? Dat is een lelijk woord: representatief voor de samenleving.”