Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Gemiddelde woningprijs in Brasschaat in vier jaar met 80.000 euro gestegen, ook prijzen in Essen en Kalmthout schieten hoogte in

Essen/Kalmthout/Wuustwezel/Brecht/BrasschaatDe gemiddelde woningprijs in Essen is in 2020 gestegen met maar liefst 13,6 procent ten opzichte van de gemiddelde prijs in 2019. In vergelijking met de gemeenten Brasschaat, Brecht, Wuustwezel en Kalmthout was dat de meest forse stijging. Op plaats twee en drie volgen Wuustwezel en Kalmthout. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat vzw. Van de vijf gemeenten blijft Essen wel de goedkoopste.

 1. IJsjes om bij weg te smelten: hier vind je de 8 lekkerste ‘lik-adresjes' in en rond Antwerpen
  PREMIUM
  regio Antwerpen

  IJsjes om bij weg te smelten: hier vind je de 8 lekkerste ‘lik-adres­jes' in en rond Antwerpen

  Het kwik stijgt richting de 20°C, en dat kan maar één ding betekenen: het ijsjesseizoen is begonnen! Een degelijke bol vanille of toch maar een fruitig smaakje, met discobolletjes erop of liever chocoladesaus, in een potje of op een hoorntje? Er is voor elke ijsjesliefhebber wat wils. Wij lijsten alvast de acht leukste plekjes in de regio op waar je terecht kan voor het koude goud.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Schlagermuziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktoberfest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoogstraten

  Schlagermu­ziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktober­fest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”

  De organisatie achter het grootste Oktoberfest van Vlaanderen, Oktoberfest Noorderkempen, neemt nu ook Oktoberfest Antwerpen mee in handen. “Hoogstraten blijft het grootste, maar Antwerpen heeft de komende jaren nog fors groeipotentieel”, klinkt het. Ein,zwei, drei… En volgend jaar misschien ook nog Mechelen. Tickets zijn vanaf 21 april te krijgen.
 2. Het witte goud komt weer uit de grond, hoogseizoen breekt aan voor gekende aspergeteler Paul Uytdewilligen: “De witte zijn voor mij nog altijd de beste”
  Horendonk

  Het witte goud komt weer uit de grond, hoogsei­zoen breekt aan voor gekende aspergete­ler Paul Uytdewilli­gen: “De witte zijn voor mij nog altijd de beste”

  Het beloven weer drukke weken te worden voor ‘aspergeboer’ Paul Uytdewilligen in Horendonk. De in héél Vlaanderen gekende aspergekweker is gestart met het steken van het witte goud, de eerste asperges van het nieuwe seizoen. Dit jaar zijn ze uitzonderlijk vroeg met dank aan het goeie weer de voorbije weken. Burgemeester Gaston Van Tichelt mocht samen met Gert Raijmaekers en Ludwig Caluwé de eerste asperges uit de grond steken. Wat we vooral leren: aspergeteelt is er eentje van veel geduld, veel handenarbeid én een aspergeveld maar héél beperkt gebruikt kan worden.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel