De gele container doet zijn intrede in Essen.
Volledig scherm
De gele container doet zijn intrede in Essen. © RV

Gele container voor papier en karton doet zijn intrede in Essen: ophaling blijft gratis, wel een klein gebruiksrecht te betalen

EssenEssen was bij de eerste gemeenten die het gebruik van grijze en groene containers voor de ophaling van huisvuil en gft-afval met diftar invoerde. Een gele container behoorde nog niet tot het ‘gamma’, maar daar komt verandering in. De gele container wordt ingevoerd om papier en karton in te voeren. Het is wel niet verplicht.

  1. HUIZENJACHT. De Antwerpse stationsbuurt, waar veel te beleven valt, maar die ook zijn negatieve kanten heeft: “Een tweeslaapkamerappartement kost je hier 200.000 euro”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. De Antwerpse stations­buurt, waar veel te beleven valt, maar die ook zijn negatieve kanten heeft: “Een tweeslaap­ka­mer­ap­par­te­ment kost je hier 200.000 euro”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: de stationsbuurt in Antwerpen. “Misschien wel de meest bereikbare buurt van Antwerpen, en je hebt hier álles.”
    Antwerpen