Een beeld van de facebookpagina.
Volledig scherm
Een beeld van de facebookpagina. © Toon Verheijen

Facebookpagina ‘Noordfront Kalmthout-Essen’ urenlang offline na klachten over haatdragende taal

Vandaag werd de pagina ‘Noordfront Kalmthout en Essen’ enkele uren offline gehaald door sociale netwerksite Facebook, na klachten van ‘haatdragende taal’. De oprichters van de pagina – die nog altijd liever anoniem blijven – reageren verbolgen en hebben klacht ingediend bij Facebook zelf. “Wij prediken geen haat. Wij protesteren enkel tegen het beleid in Kalmthout en Essen en zijn bezorgd om de opkomst van de Islam.”

  1. Vader en leerkracht haalt in open brief uit naar minister Vandenbroucke: “De jeugd komt niet naar het café om het naar de kloten te helpen”

    Vader en leerkracht haalt in open brief uit naar minister Vandenbrou­c­ke: “De jeugd komt niet naar het café om het naar de kloten te helpen”

    De nieuwe maatregel die vooral de cafés en bij uitbreiding de jeugd treffen, vallen overal in Vlaanderen in slechte aarde. Het deed Danny Vermeijen, leerkracht en vader, in de pen kruipen en vlijmscherp uithalen. “De jeugd komt niet naar café om het naar de kloten te helpen mijnheer Vandenbroucke. Alles wordt afgepakt van de jeugd. Heel de zomer was de provincie Antwerpen het kind van de rekening en de jeugd heeft zich supergoed gehouden aan het sluitingsuur van 23 uur.”
  2. De coronacijfers in Essen van dinsdag 20 oktober

    De coronacij­fers in Essen van dinsdag 20 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Essen minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 40. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Essen op 209 te liggen. Omdat Essen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement