Het gemeentehuis van Essen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Essen. © Klaas De Scheirder

Essen neemt maatregelen om energiefactuur te drukken, maar kerstgebeuren blijft: “Energiecrisis is al mentaal belastend genoeg, we gaan zelfs voor ijsbaan maar dan wel in kunststof”

EssenDe temperatuur in de openbare gebouwen wordt verlaagd en gebouwen moeten efficiënter bezet worden. Wekelijks komt er ook een energiecrisiscel samen die alles constant evalueert. Op kerstsfeer wil het gemeentebestuur niet te veel beknibbelen. “De energiecrisis zal al zwaar genoeg doorwegen op het mentale van onze inwoners, maar we gaan het wel duurzamer doen”, klinkt het. Er komt zelfs een schaatspiste, maar dan wel in kunststof.

  1. “Ik dacht eerst dat ze stripverhaal over Boerentoren hadden gemaakt”: oud-burgemeester Bob Cools noemt plannen ‘pretentieus en agressief’
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Ik dacht eerst dat ze stripver­haal over Boerento­ren hadden gemaakt”: oud-burgemees­ter Bob Cools noemt plannen ‘pretenti­eus en agressief’

    “Dat plan voor de Boerentoren is pretentieus en agressief.” Voormalig burgemeester Bob Cools (Vooruit), die ooit de eerste schepen van Stedenbouw was in Antwerpen, is niet gelukkig met wat hij onder ogen kreeg. “Als die architect nu nog met glas had gewerkt voor de zijbouw aan de Eiermarkt, had ik dat prima gevonden. Maar nu verbergt hij de toren met veel glitter.”