Kultuurgroep Keldertrapken gijzelde de redactie van Essen Info.
Volledig scherm
Kultuurgroep Keldertrapken gijzelde de redactie van Essen Info. © RV

En dan wordt de redactie van Essen Info ‘gegijzeld’: “Humor is het beste medicijn”

EssenInwoners van Essen die de nieuwe uitgave van Essen Info woensdag bekeken, zullen een beetje vreemd opgekeken hebben bij het bekijken van de cover. Drie ‘gangsters’ die de redactie van het informatiemagazine gijzelen. Het is uiteraard maar voor de grap. “We wilden na die hele coronaperiode eens een gezonde dosis humor de wereld insturen”, klinkt het. 

 1. VIDEO. Ontdek hier de nieuwe tuin van het Rubenshuis met kleuradvies van Dries Van Noten
  ANTWERPEN

  VIDEO. Ontdek hier de nieuwe tuin van het Rubenshuis met kleurad­vies van Dries Van Noten

  356 dagen kleur in een 'nieuwe museumzaal zonder plafond’. Dat is het idee van de nieuwe tuin van het Rubenshuis die in het najaar aangelegd zal worden. De tuin moet het nieuwe onthaalgebouw met de oude kunstenaarswoning verbinden en krijgt plant- en kleuradvies van mode-ontwerper Dries Van Noten. “De nieuwe baroktuin toont elke dag andere kleurschakeringen en schittert in elk seizoen.”
 2. Kan Toneelhuis fluiten naar subsidie van 3,1 miljoen euro per jaar? Beslissing valt mogelijk vandaag al
  ANTWERPEN

  Kan Toneelhuis fluiten naar subsidie van 3,1 miljoen euro per jaar? Beslissing valt mogelijk vandaag al

  Na menig Griekse tragedie te hebben opgevoerd, hangt het Zwaard van Damocles nu zelf boven het hoofd van Toneelhuis, de werking achter de Antwerpse Bourlaschouwburg. De Vlaamse overheid gaat opnieuw hard snoeien in subsidies voor de kunstensector en Toneelhuis dreigt één van de slachtoffers te worden. Mogelijk valt er vandaag al een beslissing in Brussel en dan is het mogelijk boeken toe voor het stadstheater.