Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Donkere wolken boven veldrijden in Essen: “We kunnen cross 100 procent veilig organiseren”

EssenGaat de cyclocross in Essen door? Voorlopig is er géén definitief njet, maar nu minister Jan Jambon (N-VA) met het plan komt om vooral binnen-activiteiten te verbieden, houden ze hun hart vast. De gemeente en de organisatie hadden woensdagmiddag een overleg om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. “Wij zeggen niet neen, maar organisatie moet wel met aangepast plan komen”, zegt burgemeester Gaston Van Tichelt. Medeorganisator Luc Van Thillo is duidelijk. “Wij kunnen een veilige cross organiseren.”

 1. Stella Matutina organiseert al 20 jaar inleefweken voor laatstejaars: “Leerlingen voorbereiden op een leven na de schoolbanken”
  Wuustwezel

  Stella Matutina organi­seert al 20 jaar inleefwe­ken voor laatste­jaars: “Leerlingen voorberei­den op een leven na de schoolban­ken”

  De inleefweek is iets unieks aan de school Stella Matutina Instituut te Wuustwezel. 20 jaar geleden werd het concept opgericht voor de laatstejaars Handel en Boekhouden-Informatica. Sinds zes jaar wordt het in alle richtingen van het zesde jaar TSO aangeboden. “Leerlingen kunnen vaak niet antwoorden op de vraag: waar zie je jezelf over vijf jaar? Dikwijls kiezen leerlingen voor een foute studierichting.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Gevaarlijk rijgedrag, roodrijden, drugs en lachgas achter het stuur: politie heeft handen vol tijdens controles
  ANTWERPEN

  Gevaarlijk rijgedrag, roodrijden, drugs en lachgas achter het stuur: politie heeft handen vol tijdens controles

  De lokale politie heeft tijdens een verkeersactie in Deurne Zuid, Deurne Noord, Borgerhout en Berchem 165 inbreuken vastgesteld. 22 vrachtwagens, zwaarder dan 3,5 ton, hadden zich fout geparkeerd. Op drie van de 185 gecontroleerde parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zijn voertuigen in overtreding genomen omwille van onrechtmatig gebruik van die voorbehouden plaatsen.