Volledig scherm
© Photo News

De coronacijfers in Essen van zaterdag 10 oktober

 1. Een avondje ‘RUIS’ met Stef Kamil Carlens en meer: muziekcafés Cabron, De Muze en Witzli Poetzli gaan samen streamen
  ANTWERPEN

  Een avondje ‘RUIS’ met Stef Kamil Carlens en meer: muziek­cafés Cabron, De Muze en Witzli Poetzli gaan samen streamen

  Drie muziekcafés onder de kathedraaltoren slaan de handen in elkaar om zowel artiesten als publiek niet op hun muzikale honger te laten zitten. Met ‘RUIS’ brengen Cafee Cabron, jazzcafé De Muze en Witzli Poetzli elke week een avondvullend programma via livestream. “We laten de stad op haar ruien daveren met het beste wat muzikaal Antwerpen te bieden heeft.”
 2. RECENSIE. Restaurant Noordland: romantisch etentje op niveau bij u thuis
  PREMIUM
  Hoogstraten

  RECENSIE. Restaurant Noordland: romantisch etentje op niveau bij u thuis

  De horeca is weer een tijdje dicht en het ziet er niet meteen naar uit dat ze snel weer de deuren zullen kunnen openen. Jammer wanneer je een verjaardag te vieren hebt en je eens gezellig en goed wil tafelen. Maar dan zie je plots dat het gerenommeerde Restaurant Noordland in Hoogstraten ook start met een afhaalmenu. Takeaway op niveau, maar met een op het eerste gezicht aanvaardbare prijs en vooral de slogan: ‘samen dineren is de essentie van romantiek’.
 1. Essen neemt extra maatregelen in strijd tegen corona: uitgebreide mondmaskerplicht en pleintjes waar samenscholingen zijn worden gesloten
  Essen

  Essen neemt extra maatrege­len in strijd tegen corona: uitgebrei­de mondmasker­plicht en pleintjes waar samenscho­lin­gen zijn worden gesloten

  Sinds middernacht gelden in ons land verstrengde coronamaatregelen en moeten onder meer een hele reeks niet-essentiële winkels en handelszaken de deuren gesloten houden. De gemeente Essen neemt zelf nog wat extra maatregelen: er komt een duidelijke mondmaskerplicht in het winkelcentrum, rond het station en op begraafplaatsen (daar tot 8 november) en speelpleinen die gekend zijn voor overlast worden afgesloten.
 2. Belgische vuurwerkfederaties vragen Berx verbod te herzien: “Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”
  Provincie Antwerpen

  Belgische vuurwerkfe­de­ra­ties vragen Berx verbod te herzien: “Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”

  De Belgische Vuurwerk Federatie, Federatie Vuurwerk Detailhandelaars en de Groupement Artificiers Pyrotechnique Securité vragen in een open brief aan provinciegouverneur Cathy Berx én aan de federale regering om het totale vuurwerkverbod te herbekijken. “Onze producten zijn veilig en legaal, en samenscholingen zijn te vermijden door alleen vuurwerk toe te laten op privéterrein. En drukte vermijden op de spoedafdelingen? Er gebeuren ook ongevallen met fonduestellen. Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”
 3. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok