Cafébaas Gert Raijmaekers van de Rex in Essen bij het toestel.
Volledig scherm
Cafébaas Gert Raijmaekers van de Rex in Essen bij het toestel. © Toon Verheijen

Café Rex plaatst vaste alcoholtester: “Een pint drinken kan nog, dronken met de auto rijden niet”

Cafébaas Gert Raijmaekers van ‘de Rex’ in Essen heeft, als eerste in de ruime regio, een permanente alcoholtester geplaatst in zijn café. Hij kreeg zelfs de medewerking van Vinum et Spiritus, het fonds Emilie Leus en Alcoline, de producent van het toestel. “Natuurlijk mag je op café nog genieten van een pintje, maar met de auto rijden kan dan echt niet.”

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Tien vrijwilligers engageren zich voor Rap op Stap
  Essen

  Tien vrijwilli­gers engageren zich voor Rap op Stap

  Iedereen heeft recht op vakantie, maar dat is niet altijd evident. Voor mensen en gezinnen in armoede is een daguitstap een grote luxe die ze zich zelfden of nooit kunnen veroorloven. Met het ‘Rap op Stap-kantoor’ hoopt de gemeente Essen daar verandering in te brengen. In zo’n kantoor kan je terecht voor daguitstappen met een beperkt budget. De voorbije maanden engageerden 10 Essense vrijwilligers zich om het kantoor te bemannen.