1. Ooit al eens gedroomd van kantoorruimte in een echt kasteel ? Binnenkort kan het in Kasteel Starrenhof (en er komt ook nog een sterrenrestaurant)
  PREMIUM
  Kapellen

  Ooit al eens gedroomd van kantoor­ruim­te in een echt kasteel ? Binnenkort kan het in Kasteel Starrenhof (en er komt ook nog een sterrenres­tau­rant)

  Het 19de eeuwse kasteel Starrenhof in Kapellen wordt binnenkort omgetoverd tot een businesscenter. De bijhorende kapel zal verbouwd worden tot uniek restaurant. In het later bijgebouwde kloostergebouw zal dan weer een winkel komen, een appartement en ook een deel van het restaurant. De initiatiefnemers zijn Daan Aerts uit Hoogstraten, Sven Vinck uit Schoten en Kurt Vandecasteele uit Wuustwezel. Wij konden alvast een kijkje nemen binnenin...
 1. “Hij maakte niet alleen je schoenen, hij vrolijkte ook je hart op”: afscheid van langst werkende Belg Vic Van Alphen (95), schoenmaker van zijn 14de tot zijn 91ste
  PREMIUM
  Kalmthout

  “Hij maakte niet alleen je schoenen, hij vrolijkte ook je hart op”: afscheid van langst werkende Belg Vic Van Alphen (95), schoenma­ker van zijn 14de tot zijn 91ste

  Victor Van Alphen (95), ’s lands bekendste schoenmaker, is overleden. Tot vier jaar geleden, tot zijn 91ste(!), kroop hij nog regelmatig achter zijn leest. Hij was de laatste telg van de schoenmakersfamilie Van Alphen die héél Kalmthout en omstreken van opgelapte schoenen heeft voorzien. Een stielman zoals ze er nog weinig maken. Een eerbetoon aan de man die eeuwig schoenmaker leek te blijven.
 2. 
“Misschien niet erg professioneel, maar ik heb ook al stilletjes geweend”: In het korps van politiechef Rudy Verbeeck is slachtoffers opvangen al twintig jaar topprioriteit
  PREMIUM
  Wuustwezel/Essen/Kalmthout

  “Misschien niet erg professio­neel, maar ik heb ook al stilletjes geweend”: In het korps van politie­chef Rudy Verbeeck is slachtof­fers opvangen al twintig jaar toppriori­teit

  “Ik heb ooit nog meegemaakt dat een politiechef de deur naar de gang opende, en ‘waar is de vrouw van de dode?’ riep.” Het liet een blijvende indruk na op korpschef Rudy Verbeeck: zo zou het er in zijn commissariaat niet aan toegaan. Waar we vandaag, op 22 februari, de Europese Dag van het Slachtoffer ‘vieren’, heeft zijn korps al jaren een team dat slachtoffers en nabestaanden bijstaat. Hoe belangrijk dat is, ondervond hij helaas ook zelf van zeer nabij toen hij op tragische wijze een kleinkind verloor.
 1. Woonecoloog Lisa plant eerste particuliere ‘Tiny Forest’ van ons land in haar achtertuin: “Anderen stimuleren om aan bosherstel te doen”
  Essen

  Wooneco­loog Lisa plant eerste particulie­re ‘Tiny Forest’ van ons land in haar achtertuin: “Anderen stimuleren om aan bosherstel te doen”

  Fervent natuurliefhebber en woonecoloog Lisa van Hoof (40) heeft het eerste particuliere ‘Tiny Forest’ in België aangeplant. Het dichtbegroeide minibos staat in Wildert (Essen), waaraan ze de toepasselijke naam ‘de Wildertnis’ gegeven heeft. “Zelf streef ik naar een woonvorm waarbij de mens één is met de natuur, met een minimale belasting voor de omgeving”, vertelt ze.
 1. 17 kleuters en 2 personeelsleden van kleuterschool in Essen besmet met Britse variant

  17 kleuters en 2 personeels­le­den van kleuter­school in Essen besmet met Britse variant

  Alle kleuters en personeelsleden van de gemeentelijke basisschool WIGO in Essen zijn vrijdag getest op COVID-19 na enkele positieve gevallen. De resultaten zijn nu bekend: 17 van de 140 kleuters, één leerkracht en één verzorgster zijn besmet met de Britse variant van het virus. De kinderen die een negatief resultaat hadden, kunnen wel terug naar school. Voor het derde kleuterklasje dat door overmacht gesloten zou moeten blijven, is nu toch een vervangster gevonden.
 2. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”
  PREMIUM
  PROVINCIE

  Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”

  Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”
 3. Hangjongeren teisteren centrum Kapellen: “Sommige buurtbewoners durven hun kinderen niet meer laten buitenkomen”
  Kapellen

  Hangjonge­ren teisteren centrum Kapellen: “Sommige buurtbewo­ners durven hun kinderen niet meer laten buitenko­men”

  Op verschillende plekken in het centrum van Kapellen zorgen hangjongeren voor overlast. Ludo De Bruyn, gepensioneerd hoofdinspecteur van de federale gerechtelijke politie te Antwerpen en huidig gemeenteraadslid voor Vlaams Belang, luidt de alarmbel. “Ik krijg klachten over flagrante corona-inbreuken, lawaai, provocaties, agressie, wildplassen, alcohol- en drugsmisbruik... Voor de buurt is de maat vol.” Politiezone Noord laat weten dat er extra mankrachten op het terrein in zullen ingezet worden.
 1. Corona-uitbraak in kleuterschool Wigo: kleuters en vier leerkrachten besmet, van wie twee met Britse variant
  PREMIUM
  Essen/Wildert

  Corona-uit­braak in kleuter­school Wigo: kleuters en vier leerkrach­ten besmet, van wie twee met Britse variant

  Het mobiel team van UZA komt vandaag en vrijdag naar de school WIGO in Wildert (Essen) om daar alle personeelsleden en kleuters te testen op het coronavirus. Alles samen moeten er 115 testen afgenomen worden. Een viertal leerkrachten en een personeelslid dat de refterbewaking doet, zijn net als een aantal kleuters besmet geraakt de voorbije week. Bij twee van de leerkrachten gaat het om de Britse variant. Het is momenteel onduidelijk of de kleuterschool maandag weer kan starten. Voor de lagere school is er geen probleem.
 2. Twee vliegen in één klap met ChariTree: drie goede doelen steunen én een nieuw bos van 1,6 hectare aan Ecoduct De Munt
  Hoogstraten/Loenhout

  Twee vliegen in één klap met ChariTree: drie goede doelen steunen én een nieuw bos van 1,6 hectare aan Ecoduct De Munt

  De Ronde Tafel Hoogstraten 112 slaat de handen in elkaar met de stad Hoogstraten, Regionaal Landschap de Voorkempen, BOS+ en de Bosgroep Kempen Noord om een bos van niet minder dan 1.600 vierkante meter aan te planten in de omgeving van het Ecoduct De Munt over de E19. Er worden net geen 4.000 bomen aangeplant waarvan er 1.250 komen via het project ChariTree van De Ronde Tafel. Zij steunen met de verkoop van de bomen de goede doelen ’t Ver-Zetje, De Kleine Strijders en de vzw Jeugdlokalen. De aanplant is voorzien voor het najaar van 2021.
 1. Gemeente en politie zijn duidelijk: “Te druk of niet aan de regels houden? Dan sluiten we de vennen af”
  Kalmthout

  Gemeente en politie zijn duidelijk: “Te druk of niet aan de regels houden? Dan sluiten we de vennen af”

  De gemeente Kalmthout en de politiezone Grens zijn duidelijk: schaatsen is dit weekend toegelaten op de Kalmthoutse Heide, maar wanneer de drukte te groot wordt en mensen zich niet aan de regels houden, worden de vennen onherroepelijk afgesloten. Vanaf zaterdag zullen de toegangswegen afgesloten worden en het verkeer wordt afgeleid naar station Heide. Wie dan nog aan de vennen wil geraken, zal een stukje moeten wandelen. Dat is donderdagavond laat beslist.
 2. Vaccinatiecentrum op militair domein klaar om eerste vaccins toe te dienen: “Op volle kracht kunnen we tot 2.400 mensen per dag aan”
  Brasschaat/Kapellen/Essen/Wuustwezel/Kalmthout

  Vaccinatie­cen­trum op militair domein klaar om eerste vaccins toe te dienen: “Op volle kracht kunnen we tot 2.400 mensen per dag aan”

  Het vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noorderkempen heeft donderdag de vaccinatielijnen van het centrum op de militaire basis in Brasschaat uitgetest. Ze hopen nog deze maand de eerste vaccins toe te dienen. Als het centrum op volle kracht kan draaien kunnen er tot 2.400 mensen op een dag gevaccineerd worden.
 1. Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurkalender cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”
  ANTWERPEN

  Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurka­len­der cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”

  “Niets verandert tot we iets doen”, dat is de boodschap van de Antwerpse horeca-ondernemers Wim Van der Borght en David Claeys. Woensdag brachten ze burgemeester Bart De Wever (N-VA) een bezoek met een originele scheurkalender die aftelt naar één jaar lockdown. “Tegen het paasweekend moet de horeca terug open kunnen, definitíef”, reageert De Wever.
 2. Burgerplatform #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaffing hypothekeert de verlenging naar Kontich voorgoed”
  MORTSEL/BERCHEM/ANTWERPEN

  Burgerplat­form #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaf­fing hypothe­keert de verlenging naar Kontich voorgoed”

  Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) is onder de indruk van de petitie met bijna elfduizend handtekeningen en de tweeduizend klachtenmails die ze mocht ontvangen voor het behoud van tramlijn 7 tussen Antwerpen en Mortsel. Dat zei ze zelf in een onderhoud met de actiegroep #redtram7 dinsdagochtend. “We zijn erg tevreden over het constructief en open gesprek.”
 1. “Die mensen die het feesten absoluut niet kunnen laten, wie zijn dat?”: filmmakers zoeken getuigenissen voor documentaire over illegale raveparty’s
  ANTWERPEN

  “Die mensen die het feesten absoluut niet kunnen laten, wie zijn dat?”: filmmakers zoeken getuigenis­sen voor documentai­re over illegale raveparty’s

  “We zijn níet zelf op zoek om illegaal te gaan feesten.” De drie dames achter de documentaire over illegale raveparty’s tijdens coronatijden, kunnen het niet genoeg benadrukken. Het trio is nog op zoek naar anonieme getuigenissen van organisatoren en bezoekers. “Die mensen die het feesten absoluut niet kunnen laten, wie zijn dat?”
 2. Student-ondernemer Smail (25) zit digitaal rond de tafel met grote baas van H.Essers: “We kunnen elkaar misschien versterken”
  Genk

  Stu­dent-ondernemer Smail (25) zit digitaal rond de tafel met grote baas van H.Essers: “We kunnen elkaar misschien versterken”

  Youssef Kobo (32), oprichter van ‘A Seat At The Table’, koppelde maandag verschillende grote namen – waaronder CEO’s en politici – aan honderd jongeren. Niet om te kijken of er relatiepotentieel inzat, maar wel om te praten over toekomstdromen en werkambities. Smail Iban (25) – student én ondernemer – had de eer om op (virtuele) speeddate te gaan met Gert Bervoets, CEO van het Genkse transportbedrijf H.Essers.
 1. Na protestactie met duizenden klachtenmails: minister gaat in gesprek over afschaffing tram 7
  MORTSEL/BERCHEM/ANTWERPEN

  Na protestac­tie met duizenden klachten­mails: minister gaat in gesprek over afschaf­fing tram 7

  Vooral in Mortsel stuit Vlaams minister voor mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op hevig verzet tegen de afschaffing van tram 7. Bekend Vlaanderen met Alex Agnew en Wim Helsen op kop maar ook Sociaal Incapabele Michiel schaarden zich achter de protesten en de minister werd overladen met duizenden klachtenmails. Ze werd ook uitgenodigd voor overleg… op tram 7. Het bleef al die tijd stil in het kamp van Peeters. Tot nu: “Ik ben uiteraard bereid om met het actiecomité rond de tafel te gaan zitten.”