1. RECAP: betFIRST Elite Series - Week 6
  Play

  Enkele teams spelen hun laatste match in ‘Coun­ter-Stri­ke: Global Offensive’-competitie: bekijk hoogtepun­ten

  De voorlaatste week van de betFIRST Elite Series Summer Split groepsfase, betekende ook dat een paar teams hun laatste match zouden spelen. LowLandLions en mCon LGE moesten toevallig tegen elkaar voor hun vijfde pot, met daarbij ook nog eens de bijkomende toevalligheid dat het eerste geplaatste team het op moest nemen tegen de laatste. Ook eClub Brugge en KRC Genk Esports namen het tegen elkaar op in de hoop om toch die top vier veilig te stellen, naast natuurlijk een goede seeding die belangrijk is voor de playoffs.
 1. Op bezoek in het allereerste E-Sports Performance Center van België: “Hier benaderen we professionele gamers als topsporters”
  PREMIUM

  Op bezoek in het allereer­ste E-Sports Performan­ce Center van België: “Hier benaderen we professio­ne­le gamers als topspor­ters”

  De wereld van e-sports, professioneel gamen zeg maar, is vandaag al een internationale miljardenmarkt. Om die e-sporters optimaal klaar te stomen voor een lucratieve carrière, hebben drie Antwerpse ondernemers in Kontich het allereerste E-Sports Performance Center opgericht. Een unieke locatie waar nationale én internationale e-sportsteams onder begeleiding kunnen komen trainen. Daarbij horen niet alleen computerschermen en bureaustoelen, maar ook heuse workoutsessies en yogalessen. “E-sports heeft alle elementen om gedefinieerd te worden als topsport. We proberen het dan ook zo te benaderen”, klinkt het.
 1. Hasselaar Alexander Dumon (21) werkt aan Belgische Fortnite-cup

  Hasselaar Alexander Dumon (21) werkt aan Belgische Fortnite-cup

  Hasselaar Alexander Dumon (21), artiestennaam ADUMON zit op dit moment in New York in opdracht van Executors One, een Zweeds team dat met drie gamers aanwezig was op het WK Fortnite. Hij verzorgt in New York de communicatie van het Zweedse team. Fortnite is momenteel zowat de populairste videogame ter wereld. Met wereldwijd zo’n 250 miljoen spelers. En de beste daarvan vochten het in Amerika uit wie de beste is van ze allemaal. Dumon werkt momenteel aan een Belgische Fortnite-cup.
 2. eClub Brugge wint 2021 Elite Series Spring Split: bekijk hier de hoogtepunten

  eClub Brugge wint 2021 Elite Series Spring Split: bekijk hier de hoogtepun­ten

  Na zeven weken aan zinderende actie en nog een nog spannendere playoffs, was het op 15 april tijd voor de lang verwachte grote finale. De nummer één uit de groepsfase, mCon esports, mocht het voor de derde maal in de betFIRST Elite Series Spring Split opnemen tegen het team dat voorafgaand aan het toernooi als titel favoriet werd aangedragen. eClub Brugge had wel een inhaalslag te maken nadat ze al tot tweemaal toe behoorlijk de mist in waren gegaan tegen mCon, maar in een best-of-five kon het natuurlijk ineens heel anders lopen!