Het AED-toestel van de Kruiskoutermolen in Mere werd met succes gebruikt voor een reanimatie aan café Strokens in Haaltert.
Volledig scherm
Het AED-toestel van de Kruiskoutermolen in Mere werd met succes gebruikt voor een reanimatie aan café Strokens in Haaltert. © Koen Moreau

Wielertoerist (68) dankzij AED-toestel gereanimeerd door fietsmakkers

Haaltert/MereHet AED-toestel aan de Kruiskoutermolen in Mere bewees zondagochtend zijn nut toen een 68-jarige wielertoerist van WZC Hoeftrappers voor aanvang van de rit in elkaar zakte.

 1. SMC Lede nadert 1.000 leerlingen: “De financiële tussenkomst voor laptops is helaas berekend op een lager aantal leerlingen”
  Lede

  SMC Lede nadert 1.000 leerlingen: “De financiële tussen­komst voor laptops is helaas berekend op een lager aantal leerlingen”

  Het aantal leerlingen van het Stella Matutinacollege in Lede groeit jaar na jaar. “Op 1 september verwelkomen we 979 leerlingen en dat zijn er net geen vijftig meer dan vorig jaar”, vertelt directeur Sara Portier. De school neemt deel aan de ‘Digisprong’ - waarbij elke leerling op termijn een eigen laptop krijgt - en pakt uit met een nieuwe studierichting.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.