Ann De Vuyst, de eerste (vrouwelijke) parochiaal coördinator, krijgt de leiding over de Heilige Damiaanparochie in Erpe-Mere.
Volledig scherm
PREMIUM
Ann De Vuyst, de eerste (vrouwelijke) parochiaal coördinator, krijgt de leiding over de Heilige Damiaanparochie in Erpe-Mere. © Maarten De Feyter

Voor het eerst staat een vrouw aan het hoofd van een parochie: “Mevrouw pastoor? Zeg maar gewoon Ann”

Erpe-MereDe Heilige Damiaanparochie die de acht kerkplekken en dorpen van Erpe-Mere groepeert, wordt niet langer geleid door een aangestelde pastoor. Dat het bisdom bovendien voor een vrouw, Ann De Vuyst, koos als vervangend pastoraal coördinator is een absolute primeur en een krachtig signaal voor de toekomst. “Ik heb als parochieassistent altijd op de achtergrond gewerkt en had deze vraag nooit verwacht.”

  1. Pastoor Jan Coppens (58) neemt na 32 jaar afscheid van Sint-Bavoparochie: “Ik ben hier heel gelukkig geweest”
    PREMIUM
    Erpe-Mere

    Pastoor Jan Coppens (58) neemt na 32 jaar afscheid van Sint-Bavoparo­chie: “Ik ben hier heel gelukkig geweest”

    Het is met een klein hartje dat pastoor Jan Coppens (58) op vraag van de bisschop vanaf 3 april pastoor-moderator wordt in parochie De goede Herder in Gent-West. Nu zondag 27 maart wordt hij om 10.30 uur uitgewuifd in de Sint-Bavokerk van Mere. “Als mens heb ik bijzonder veel nood aan een vaste structuur en vertrouwde routines. Die had ik hier na al die jaren perfect gevonden waardoor mijn nieuwe opdracht een uitdaging is”, vertelt hij.